Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Internet Browsers and Email > Internet Explorer Forum

How to password protect IE?

This is a discussion on How to password protect IE? within the Internet Explorer Forum forums, part of the Tech Support Forum category. I want to know how I can password protect IE7 so that anytime the IE app is called to load,


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-10-2007, 07:32 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 21
OS: WinXP



I want to know how I can password protect IE7 so that anytime the IE app is called to load, it will ask for a password. Correct password = internet access, incorrect password = no internet access. There are no Windows users setup except for Admin (and I would rather not do that either), so protecting folders etc. with that is not an option.

I have looked extensively for a 3rd party app or add-on, but cannot find anything. Strange, as I would think this would be something that many people/families would like. Just something simple to block IE only. Freeware would be nice, too.

Thanks in advance!

__________________
trekkr1 is offline  
Old 09-14-2007, 12:34 AM   #2
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 13,932
OS: Windows 7 Ultimate, Windows 8.1



Hello

This is very simple and can be done inside IE itself.

Password protect Internet Explorer 7
  • Open up Internet Explorer
  • Click Tools
  • Click Internet Options
  • Click on the tab Content
  • Underneath 'Content Advisor', Click Enable
  • Then click on the tab General
  • Under 'Supervisor Password click Create
  • Make you password then click Ok.
  • Then Apply and finally Ok

__________________


"Motivation is what gets you started, Habit is what keeps you going"
Go The Power is offline  
Old 09-17-2007, 06:20 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 21
OS: WinXP



Go - Thank you for your response, and I have messed with Content settings. That would work to block invalid users. However with those settings, valid users have to type in the password for each website they visit... which gets tiresome, even after you keep adding the sites to the allowable list. Unless I am missing something?

I was looking for one password check before even opening IE... incorrect = IE does not open/run, correct = IE full access until you close the program again.

Thanks again!
__________________
trekkr1 is offline  
Old 09-18-2007, 12:49 AM   #4
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 13,932
OS: Windows 7 Ultimate, Windows 8.1



I have an idea.... what you do is enable content adviser as i said in the previous post, when you open up IE you will get a password you type it in, then go Click Internet Options
then Click on the tab Content , and disable it. Then when you are done enable it again.

Would this be an option?
__________________


"Motivation is what gets you started, Habit is what keeps you going"
Go The Power is offline  
Old 09-26-2007, 05:04 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 21
OS: WinXP



Go - Thank you again. Certainly an option, but a tedious one.

I need something more convenient. Password required to load and run IE, then once in, no more passwords or having to turn anything on or off. Next time IE is called to load, same thing, only a password to load/run. May just have to get a paid app somewhere.

Thanks again!
__________________
trekkr1 is offline  
Old 09-26-2007, 06:07 AM   #6
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 13,932
OS: Windows 7 Ultimate, Windows 8.1



I have had a look around and ant really find one, i will have another look later.
__________________


"Motivation is what gets you started, Habit is what keeps you going"
Go The Power is offline  
Old 07-02-2008, 05:38 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 4
OS: vista



sorry to bring this up from the dead, but I too am looking for this exact solution. I have vista and would like to make it so you have to input a password to use the internet explorer program. Just block the program and not the content.

__________________
subby280 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:28 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts