Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Internet Browsers and Email > Internet Explorer Forum

"back" button not working all the time

This is a discussion on "back" button not working all the time within the Internet Explorer Forum forums, part of the Tech Support Forum category. When on a forum - for example, and I am 2 or 3 or 4 replies from the opening post,


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-01-2005, 02:49 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1
OS: win2000



When on a forum - for example, and I am 2 or 3 or 4 replies from the opening post, and I click on the "back" button, I do not go back to the previous page. Sometimes I have to click 4 or 5 times to go back one page. Same thing if I'm on ebay and want to go back one or more pages. I can make a slow deliberate click on the back button (or a fast click) and do not go back a page. If I click 3 or more clicks - real fast, then I can go back a page - sometimes. This only happens in IE. I am up to date. I have no problem on netscape going back several pages using the "back" button.

__________________
bobinaz is offline  
Old 01-01-2005, 03:45 AM   #2
TSF Team Emeritus
 
Volt-Schwibe's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Behind you, watching you as you type.
Posts: 7,383
OS: Click "My System" to view details

My System

i think what is happening is this:

you are viewing page D.

you click back, to view page A or B, but page C is a redirect page pointing at page D, and since IE already has a cache of page D, it loads instantly, keeping you from reaching page A or B unless you click like crazy.

try clicking the tiny down arrow next to the back arrow, and select the page you wish to view.

__________________
<signature>

TSF is funded by our Admin's pocket, care to help?
Power Tip: Subscribe to your thread (Thread Tools) to receive an instant email notification when you get a reply.
New Members: Creating a single new thread in the correct section is the best way to assure your thread will receive a reply.
</signature>
Volt-Schwibe is offline  
Old 08-16-2009, 01:23 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
OS: Windows Vista



Volt-Schwibe:

I am having the same issue. The thing is, I have always viewed the same website, and on multiple computers during the same time period. If it were a redirect page issue, wouldn't it affect me all the time? It seems my laptop with Vista and IE8 is the only place I've seen the issue!

Quote:
Originally Posted by Volt-Schwibe View Post
i think what is happening is this:

you are viewing page D.

you click back, to view page A or B, but page C is a redirect page pointing at page D, and since IE already has a cache of page D, it loads instantly, keeping you from reaching page A or B unless you click like crazy.

try clicking the tiny down arrow next to the back arrow, and select the page you wish to view.
__________________
usnbostx2 is offline  
Old 08-18-2009, 07:47 PM   #4
Pass The Oreos
 
ArmaTheGreek's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: *.*
Posts: 622
OS: Windows 7 Ult 64-bit, RHEL6, WinXP SP3

My System


I'm not really sure if this issue is normal especially for IE browsers, but for me it's normal. Sometimes when I'm browsing and wish to go back just one page (forums, ebay etc) it doesn't respond, I need to click back 2 or 3 times before it goes back on the previous page, and sometimes it will go back on the previous page but not on the last 2 or 3 previous pages. Normally, it happens to me if there's pictures on the previous page or it runs a massive amount of java or flash (java/flash based websites, but it doesn't happen all time on all websites.

Volt's suggestion is one option to deal with this problem.
__________________
Regards,

Arma The Greek
"Look using your eyes but see with your mind."
ArmaTheGreek is offline  
Old 10-07-2009, 12:15 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
OS: WinVista64bit sp2



When I'm viewing individual emails that are stored in a folder--webmail, that is, hotmail or yahoo--the back button does not work in Firefox. To get to a different email in a folder, I have to click on the folder again. At one point on my old pc, I was having to click on the inbox again first. I had thought that this was peculiar to my old pc, but now Firefox has started the same thing with my new system after working correctly for several months in its various incarnations, now 3.5.3. I got annoyed enough that I just installed Opera, but the same thing happens with it. I hardly ever use IE, but when that and another "issue" struck Firefox, I started using IE again, but I don't see the issue in IE8 (so far). Windows may respond to repeated angry left clicks, but not to the page you're wanting to go to.

__________________
ParrotSlave is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 06:35 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts