Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support

your DNS server might be unavaliavble

This is a discussion on your DNS server might be unavaliavble within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. Ive been recently been experiencing problems with mega slow internet i thought it was a virus at first so i


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-12-2010, 05:21 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
OS: windows7



Ive been recently been experiencing problems with mega slow internet i thought it was a virus at first so i reformatted my pc but again i still get the same problem :? so i right clicked my network and then troubleshoot problems and i get the message your DNS server might be unavailable.

here is my speed test results



my (Internet Service Provider). ------ talk talk

Make and exact model of the broadband modem. --- net gear WG111v2

Connection type - router is Connected to my pc by Ethernet and my laptop gets the wireless from it.

Windows 7

The Internet Browser in use, IE, Firefox

My symptoms:

mega slow internet and very bad lag on xbox, sometimes i also get server not found when trying to assess some websites.



Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\CHRIS>IPCONFIG /ALL

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : CHRIS-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Ba
se-T Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1D-60-C2-BB-10
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::4589:3c6c:b17:e47c%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, March 12, 2010 3:39:27 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, March 15, 2010 3:39:27 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234888544
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-13-2B-3A-D4-00-1D-60-C2-BB-10

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{14107310-CE56-43A9-8A3F-2872B64338A5}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:73ba:2cce:a0:b16e:58c2(Prefer
red)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2cce:a0:b16e:58c2%13(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

C:\Users\CHRIS>



can any one help?

__________________
cjenks11 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 06:23 AM   #2
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System


The WG111v2 is a USB wireless adapter, not a router. What is the make/model of the modem and router you use?


Try this PingTest and post the results here.

__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 06:37 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
OS: windows7



i have a wireless - G DGB111G

here is the ping results


__________________
cjenks11 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 06:45 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
OS: windows7



i just done it again and i had a F result
__________________
cjenks11 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 06:56 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
OS: windows7



and here is the result when im connected to xbox live

__________________
cjenks11 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 07:40 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
OS: windows7



any ideas?
__________________
cjenks11 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 12:20 PM   #7
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System


You seem to have ISP issues, or something else is hogging your Internet connection. Your latency is all over the map, and the pings are terrible! My take is you have a line quality issue.

To give you a contrasting result...

__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 01:43 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
OS: windows7



Quote:
Originally Posted by johnwill View Post
You seem to have ISP issues, or something else is hogging your Internet connection. Your latency is all over the map, and the pings are terrible! My take is you have a line quality issue.

To give you a contrasting result...

what can i do about a line quality issue.?
__________________
cjenks11 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 02:32 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
OS: windows7



i just done a ping test again and here is the resluts




for some reason sometimes the connection is fast then it will slow down again cant figue out why tho?
__________________
cjenks11 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2010, 08:55 AM   #10
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System


You need to contact the ISP. Everything you're saying points me to an ISP or modem issue.

__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 06:10 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts