Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support

[SOLVED] Network connected but internet connection failed

This is a discussion on [SOLVED] Network connected but internet connection failed within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. Network connected but internet connection failed Setup and Hardware D-link DSL-502T Belkin N Wireless Router (No wired connections) Computers on


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-01-2011, 07:18 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 6
OS: win xp sp2



Network connected but internet connection failed Setup and Hardware

D-link DSL-502T
Belkin N Wireless Router
(No wired connections)

Computers on wireless Connections
No.1 Connected to the Belkin & Internet working

No.2 Connected to the belkin & Internet NOT working
Tenda W322P Wireless PCI adapter installed
OS - XP SP2

Problem

When I attempt to connect to the internet on computer No.2 it will not connect.


1. Belkin setup page shows both computers in the DHCP client list
2. Tenda shows connection to the personal network
3. No internet connection icons in the tool bar. There is an internet connection icon on computer No.1 showing two computers and a bubble.
4. No icons in 'Network Connections'
5. In 'My Network Places' there is a Belkin Icon but when properties is clicked it says "This item is not currently on your network".

I may have accidentally deleted icons from network connections or some of the associated folders.

Thank you for your assistance.

Joel

__________________
jbllltes is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 07:52 PM   #2
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 6
OS: win xp sp2



here is the ipconfig and also proxy settings are unticked

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Joel>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Joel
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : Belkin

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/100 VE Network Connecti
on
Physical Address. . . . . . . . . : 00-13-20-8F-36-8D

Ethernet adapter Wireless Network Connection 3:

Connection-specific DNS Suffix . : Belkin
Description . . . . . . . . . . . : Tenda W322P Wireless PCI Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : C8-3A-35-C7-81-19
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.3
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, 2 March 2011 12:35:10 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, 19 January 2038 2:14:07 PM

C:\Documents and Settings\Joel>

__________________
jbllltes is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 09:24 PM   #3
2xg
Team Manager, Networking Forums, Microsoft MVP
 
2xg's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 19,869
OS: Windows O/S'es



Hello and Welcome to TSF,

Do you have any Security Software installed?

Restart your computer, Tap F8 select Safe Mode with Networking. See if you can browse to the Internet.
__________________

Microsoft MVP 2011-2013 Windows Expert Consumer
Networking Articles & Tutorials
2xg is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 09:45 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 6
OS: win xp sp2



Hi

No security software installed

Cannot browse in 'safe mode with networking' as a screen appears with
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1) repeating.

Thanks
__________________
jbllltes is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 09:49 PM   #5
2xg
Team Manager, Networking Forums, Microsoft MVP
 
2xg's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 19,869
OS: Windows O/S'es



Uninstall/reinstall the wireless network adapter from Device Manager. Install the most recent driver.
__________________

Microsoft MVP 2011-2013 Windows Expert Consumer
Networking Articles & Tutorials
2xg is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 10:05 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 6
OS: win xp sp2



I uninstalled/reinstall with the most recent driver

The network adaptor is connected though internet explorer will still not connect to the internet.
__________________
jbllltes is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 09:25 AM   #7
2xg
Team Manager, Networking Forums, Microsoft MVP
 
2xg's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 19,869
OS: Windows O/S'es



I see that you're still on SP2, is this correct? Can you wired connect your computer to the router and download SP3 then followed by Windows updates?

TCP/IP RESET AND WINSOCK RESET FOR XP:
Repair a Corrupt TCP/IP Stack:
Open up a Command prompt, click on Start=> type cmd press enter on the run box.
In the command line type: netsh int ip reset resetlog.txt . Press enter.

Type in netsh winsock reset catalog and press enter
After resetting winsock, Restart your computer.

Test your internet connection after and let us know.
__________________

Microsoft MVP 2011-2013 Windows Expert Consumer
Networking Articles & Tutorials
2xg is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2011, 04:18 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 6
OS: win xp sp2



I downloaded the SP3/updated and did the resets you mentioned.

I tested the internet connection and everything is working fine.

Thanks for your help

You are a life saver.
__________________
jbllltes is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2011, 04:26 PM   #9
2xg
Team Manager, Networking Forums, Microsoft MVP
 
2xg's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 19,869
OS: Windows O/S'es



You're Welcome jbllltes!

It's great to hear that you're able to connect now.
Quote:
Originally Posted by jbllltes View Post
I downloaded the SP3/updated and did the resets you mentioned.

I tested the internet connection and everything is working fine.

Thanks for your help

You are a life saver.

__________________

Microsoft MVP 2011-2013 Windows Expert Consumer
Networking Articles & Tutorials
2xg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Antivira AV virus - Help appreciated
Hi there My pc picked up a nasty virus called Antivira AV rendering it pretty much useless. Itís a bogus virus scanner that automatically seems to close down Windows Defender and take over. I canít use Internet Explorer and also canít go in the Task Manager, when I press Ctrl alt delete it...
Jvdbliek Resolved HJT Threads 18 03-03-2011 09:34 PM
Network connected but internet connection failed
Setup and Hardware D-link DSL-502T Belkin N Wireless Router (No wired connections) Computers on wireless Connections No.1 Connected to the Belkin & Internet working No.2 Connected to the belkin & Internet NOT working
jbllltes Modems/Cable/DSL/Satellite 1 03-01-2011 09:20 PM
Viruses/Malware...google redirect/ad background/etc
Got a few problems on my hands and hope it is not beyond repairable, reformat. I have the google redirect that is happening, also have a talking ad background that I do not know where it comes from. All browsers are closed and it still comes up. Also, I get a bubble pop sound all the time,...
uofmx12 Inactive Malware Help Topics 8 02-10-2011 10:24 PM
Need some help. Virus/malware Thanks!
:upset: Tons of popup windows saying this file is infected and that file is infected, do I want to open up my security software (and this isn't my CA security suite doing this). Even if I'm using Firefox random windows in IE will open with (******.com/porno.com/adult.com). Hardly any...
R_Willis Inactive Malware Help Topics 7 01-20-2011 09:50 AM
connected to network but losing internet
I'm running XP on ABIT nf8-v motherboard with nvidia network controller. I can connect to the router just fine and I always have a stable connection to it. However I keep loosing my internet connected. Initially I'm able to connect to the internet for a minute, then I loose the connection. After...
killabeez Windows XP Support 7 01-19-2011 04:57 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 02:15 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts