Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support

Sharing PC's internet to smart TV

This is a discussion on Sharing PC's internet to smart TV within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have a PC running Windows 7, with wifi dongle. I connect to internet in this PC using my Android


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-01-2012, 12:20 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
OS: windows 7



I have a PC running Windows 7, with wifi dongle. I connect to internet in this PC using my Android phone as wifi hotspot (Samsung Galaxy s2). I want to share this internet from PC to my Sony KDL 40 EX 520 smart TV, may be using cross over cable. I do not have any router or wifi dongle in my TV. I am unable to do this with my limited knowledge. Any help is greatly appreciated.
Thanks in advance.

__________________
vipradish is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2012, 08:15 AM   #2
Management Team Networking
 
Join Date: Sep 2010
Location: Oregon
Posts: 14,406
OS: Vista/Win7



Using ICS (Internet Connection Sharing)

Review the guide and you should have no problems.

Wand3r3r is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 04:32 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
OS: windows 7



Thanks for your advice. I have tried ICS, with DHCP settings, but did not work. I do not know how to set the ip, default gateway and DNS, manually in the TV. Detailed step by step procedure will be greatly appreciated. Thanks.
__________________
vipradish is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 08:37 AM   #4
Management Team Networking
 
Join Date: Sep 2010
Location: Oregon
Posts: 14,406
OS: Vista/Win7



You set the TV to use dhcp.
You connect a crossover cable from your pc's ethernet card to the TV
You engage ICS which will provide a 192.168.1.137 ip for the nic in the host pc and will supply the TV with a ip in the 192.168.1.x range along with the rest of the settings it needs.

Trick here is your internet connection can not use 192.168.1.x range

Post a ipconfig /all for review so I can see what your ip setup is.
Wand3r3r is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 09:21 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
OS: windows 7



Thanks Wand3r3r for your help. Problem solved. With your suggestions, now I am able to share internet from pc to TV without the help of router.

In the same way, in my situation, whether it is possible to share internet to wifi modem-cum-router, instead of TV, so that more devices can be connected through wifi router. Please help.
__________________
vipradish is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 08:18 AM   #6
Management Team Networking
 
Join Date: Sep 2010
Location: Oregon
Posts: 14,406
OS: Vista/Win7



You could put a switch inbetween the TV and laptop which would allow more wired devices to connect. understand the more that connect the slower the connection.

Wand3r3r is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Re: IE7 cannot connect with secure sites
Hi...Corday of the Internet Explorer forum site suggested that I put the DDS file and Attach files on this forum. I could not download the ark.txt from the many GMER sites that I saw. The following was sent to Corday who suggested the re-direction to the Security centre. Corday..thanks...
raringer Resolved HJT Threads 43 06-26-2012 08:33 PM
Cannot connect laptop to Inet via wire or wireless
To Virus/Trojan/Spryware/Help Forum & Old Rich and spunk.funk /MicroSoft Support Forum I am sorry for the long-winded introduction below; but, felt it necessary since my problem inquiry has been transferred to another forum and rightfully so due to my poor selection of the right group to assist...
crudeoil Resolved HJT Threads 27 06-19-2012 11:11 AM
I think I have a rootkit
Hello Techs. There is something wrong with my computer. It doesn't boot with a usb connection plugged in such as storage device etc. etc. It only goes to error page where I have 30 seconds or whatever to select how I would like to boot windows and which operating system etc. It will do this until I...
delaney14 Virus/Trojan/Spyware Help 14 04-24-2011 09:03 AM
Start menu programs gone, Icons, files and folders hidden, random audio, IE redirect
Last night, I was surfing the net. Suddenly audio started playing on my speakers, and desktop icons started disappearing. Then I got a notice like "your IDE/SATA drive has failed....." i hit control+alt+delete, and it said task manager has been disabled by the administrator, which, or course is me...
ynpguy Resolved HJT Threads 16 04-02-2011 09:23 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:46 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts