Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support

Realtek realtek rtl8188cu wireless lan 802.11n usb 2.0 network adapter problem.

This is a discussion on Realtek realtek rtl8188cu wireless lan 802.11n usb 2.0 network adapter problem. within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. My Spec ... Running Windows 7 64 bit I connect using my network through my laptop which has a wireless


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-09-2011, 06:42 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
OS: win7 64bit



My Spec ... Running Windows 7 64 bit
I connect using my network through my laptop which has a wireless card installed and I get 15meg on a speedtest.



I have just bought realtek rtl8188cu wireless lan 802.11n usb 2.0 network adapter to use on my Desktop running Windows 764 bit. I installed the drivers using the cd that came with the product.
The problem I am getting is I can only reach 2 meg download speed using the realtek rtl8188cu wireless lan 802.11n usb 2.0 network adapter.


Being the N serials I should be seeingthe same speeds as my laptop.


Could use please advise me what I should be changing or is this product faulty.

Thanks
Gary

__________________
GaryGPR is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2011, 06:56 AM   #2
Administrator
Microsoft MVP

Team Manager
- Networking
- Microsoft Support
- Hardware
 
Old Rich's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: May 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 47,077
OS: XP, Win 7



and welcome to the Forum

Try downloading the newest driver for the card . . You should find them on the manufacturers support site.

Old Rich is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 12:54 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
OS: win7 64bit



I downloaded the latest drivers but still the same problem.
I have now found another problem if I put the realtek rtl8188cu wireless lan 802.11n usb 2.0 network adapter in my desktop and connect to my home wireless network and then do a speedtest on my laptop the speed has come down from 15meg to 2 meg this little device is doing something to my wireless network.
__________________
GaryGPR is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 05:23 AM   #4
Administrator
Microsoft MVP

Team Manager
- Networking
- Microsoft Support
- Hardware
 
Old Rich's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: May 2007
Location: Houston, Texas
Posts: 47,077
OS: XP, Win 7



Sounds like it's time to return that little rascal
Old Rich is offline   Reply With Quote
Reply
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless USB Adapter Network Connection Problems Using Ubuntu
Hi, Finally took the plunge and am looking forward to immersing myself in Linux and learning all about it. Installed Ubuntu 10.04 LTS dual boot with Windows XP sp3 with no problems. Running Ubuntu is fine; however, I am unable to connect to my network with my wireless USB adapter (Belkin N+...
lscarmoutzos Linux Support 2 03-19-2011 05:40 AM
"Windows was unable to connect"
Hi, I'am having problems when connecting to the internet. I'am running Win7 64-bit and i have Belkin USB wireless adapter( Belkin surf N150) When i first bought the adapter it didnt connect to internet, so i throught it is not working and i got it replaced. I got the same problem with the...
Cyprus_boy12 Networking Support 17 03-02-2011 03:56 PM
[SOLVED] Windows XP not detecting ASUS 802.11n USB Network adapter
Hi Tech Support Forum. A few months a go I got a PC and so I bought this ASUS 802.11n USB Network adapter so I can connect to the Internet wireless. The OS for this PC is Windows 7 and the USB Network adapter works fine. Since I am a gamer, I want to switch the Wireless over to my other PC...
Magical-Trever Other Hardware Support 13 02-26-2011 09:33 PM
Limited Connectivity Problem (after few time of successfull network establishment)
Dear All, Hope u all will be f9. Now a days i m in hell of trouble i think due to my OS problem. I m using Window Vista 32-bit SP2 Home Premium. I am using Dell Studio 1537. I am facing this problem recently and i dont know what is the cause behind it. The problem is...
ushahzad Windows 7 Support, Windows Vista Support 5 01-28-2011 09:31 AM
[SOLVED] Internet (Browsing) only works in safe mode
Hi all, Yesterday I picked up a laptop of a friend of mine which had some problems with the Internet connectivity. Turns out, Internet only works when booted in Safe Mode, however, it does ping in Normal Mode so there is connectivity. Tried IE and Firefox, both do not work in Normal Mode and do...
swriezebos Networking Support 2 01-25-2011 07:49 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 11:25 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts