Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support

Need Help with Q-SEE QSDR74RTS internet setup

This is a discussion on Need Help with Q-SEE QSDR74RTS internet setup within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. I installed a Q-SEE QSDR74RTS DVR security system. Everyhting is up and running. I am now trying to be able


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-22-2011, 08:26 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
OS: WIN XP SP3



I installed a Q-SEE QSDR74RTS DVR security system. Everyhting is up and running. I am now trying to be able to monitor my system through the internet, and on my Android phone.

I am having problems with port forwarding. Can someone be able to helpme? I can give you all of the information needed. I must have been trying for 4 hours already and can not figure it out.

I am running a Westell DSL modem (c90-610030) to a Belkin Wireless Router (f9k1103v1) .

Thanks in advance.
Carl ( crtlmb@aol.com )

__________________
CRTLMB is offline  
Old 06-22-2011, 01:36 PM   #2
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



Perhaps this link will get you started, I couldn't find the model of your router but I pick one that was close. Port Forwarding Qsee QSDR74RTS on the Belkin F9K1102v1 - PortForward.com

__________________
Phou is offline  
Old 06-23-2011, 06:47 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
OS: WIN XP SP3



Thanks. I already tried that. I forwarded the ports on my Belkin router as well as my Westell modem. When I go to chech to see if the ports are open, they are not. I can post pics of the settings of my modem, wireless router, and dvr network screen if that would help.
__________________
CRTLMB is offline  
Old 06-23-2011, 04:29 PM   #4
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



Quote:
Originally Posted by CRTLMB View Post
Thanks. I already tried that. I forwarded the ports on my Belkin router as well as my Westell modem. When I go to chech to see if the ports are open, they are not. I can post pics of the settings of my modem, wireless router, and dvr network screen if that would help.
Yea post some screenshots. Port forwarding on a modem doesn't sound right either, you only need to do it on the router unless the modem has a firewall.
__________________
Phou is offline  
Old 06-24-2011, 02:36 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
OS: WIN XP SP3



LAN Setup LAN Settings DHCP Client List Internet WAN Connection Type DNS MAC Address Wireless Channel and SSID Security Wi-Fi Protected Setup Guest Access Use as an Access Point Media Features Quality of Service Video Mover Firewall Virtual Servers MAC Address Filtering DMZ DDNS WAN Ping Blocking Security Log Utilities Restart Router Restore Factory Defaults Save/Backup Settings Restore Previous Settings Firmware Update System Settings Self-HealingFirewall > Virtual Servers
This function will allow you to route external (Internet) calls for services such as a web server (port 80), FTP server (Port 21), or other applications through your Router to your internal network. More Info

Clear entry 1234567891011121314151617181920all Enable Description Inbound port Type Private IP address Private port 1TCPUDPTCP&UDP192.168.2.2TCPUDPTCP&UDP192.168.2.3TCPUDPTCP&UDP192.168.2.4TCPUDPTCP&UDP192.168.2.5TCPUDPTCP&UDP192.168.2.6TCPUDPTCP&UDP192.168.2.7TCPUDPTCP&UDP192.168.2.8TCPUDPTCP&UDP192.168.2.9TCPUDPTCP&UDP192.168.2.10TCPUDPTCP&UDP192.168.2.11TCPUDPTCP&UDP192.168.2.12TCPUDPTCP&UDP192.168.2.13TCPUDPTCP&UDP192.168.2.14TCPUDPTCP&UDP192.168.2.15TCPUDPTCP&UDP192.168.2.16TCPUDPTCP&UDP192.168.2.17TCPUDPTCP&UDP192.168.2.18TCPUDPTCP&UDP192.168.2.19TCPUDPTCP&UDP192.168.2.20TCPUDPTCP&UDP192.168.2.
This is from the virtual server screen on my Belin Router.

I cleared everything from the Westell modem/router.

The settings on my Q-See Dvr is as follows:

Static

Media Port : 09000

Web Port : 00080

IP address : 192.168.002.006

Subnet mask : 255.255.255.000

Gateway : 192.168.002.001

DNS: 202.096.128.068


Let me know any additional you may need. Thanks in advance.
__________________
CRTLMB is offline  
Old 06-25-2011, 12:09 AM   #6
TSF Enthusiast
 
Phou's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: USA-RI
Posts: 607
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



It appears that you are double NATed, the Westel modem is also a NAT device. This might be the cause of the problem. You should check the link below.

What is the proper way to configure a Westell modem with a generic router? AT&T Southeast Forum FAQ | DSLReports.com, ISP Information

Once you've done the above you can proceed with the port forwarding.

Port Forwarding Qsee QSDR74RTS on the Belkin F9K1102v1 - PortForward.com

__________________
Phou is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can't open programs exe???
Hi guys, my computer detected malware and deleted, then closed all programs and now it wont let me open any. Every time I click on a program it says "open program with" but wont let me open anything. I cant get into system restore, and it sounds exactly like this previous thread. ...
nath1986 Inactive Malware Help Topics 10 07-02-2011 10:03 AM
Internet setup Question
Another question, since I just reinstalled xp, when I go to hook up his comcast internet, do I need to just plug the blue ethernet cable in the back? The Local Area Connection is there but nothing is plugged in yet. Also, the router, do I need to reset that? I already know I have to reinstall...
mattbel123 Windows XP Support 13 06-09-2011 02:01 PM
Tweeking My Internet Connection Settings after connection setup & configuration
I am trying to "tweek" my internet connection settings. My internet connections have aready been setup, configured, & web page access tested on both my Wi-Fi signal & my Wired ethernet connection independently and don't need help to setup my netbook for connecting to the internet for the first...
Chris Canfield Networking Support 2 06-07-2011 10:14 PM
Setup a wifi internet connection
My office computer is connected to a router by cable, there is only 1 compurt at my office and the router far away from me in the computer room. I would like to use the cable connection to setup a wireless access to internet for my laptop and I pad. I don't have access to the pppop or user and...
smaboud Protocols and Routing 2 05-31-2011 12:24 PM
Problems with homepage overide
Hello there. I sent a previous thread entitle "Problem with homepage setting- conduit has taken over..." and a hijack this log report. The moderator who replied kindly told me that hijack this is no longer the preferred initial analysis tool in this forum and directed me to the new instruction. ...
Faith Resolved HJT Threads 16 05-11-2011 05:02 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:52 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts