Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support

Lan Settings

This is a discussion on Lan Settings within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. For sometime now, I have been unable to reset any of the LAN settings (tools/internet options/connections/lan settings/automatically detect settings). I


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-21-2005, 07:02 AM   #1
I helped the forums.
 
cannonball's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 51
OS: win xp



For sometime now, I have been unable to reset any of the LAN settings (tools/internet options/connections/lan settings/automatically detect settings). I am the only user and I do have admistrator priviledges. I run GhostSurf (Premium addition), SpyBot and AVG free edition. I don't see anything in any of those that prevents me from making changes. I have also gone thru the "Advanced" tab on IE6 and see nothing that should be preventing me from making changes. I have not checked "services", since I wouldn't know where to beging.

I'm having trouble using a LinkSys router (BEFW11s4 v1) but think this might be part of it. I'll address that problem after I get the LAN settings figured out.

thanks for any help,

I have appreciated your help in the past and have contributed to the site (a fantastic resource)

rich

__________________
cannonball is offline  
Old 08-21-2005, 08:44 AM   #2
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System

Uncheck all of the stuff under LAN Settings, you shouldn't need the automatically detect settings.

You might start with the exact symptoms, are you connecting at all to the Internet? Do you have any other errors or indications? What version of windows and what patch level do you use? Do other computers connect properly?

__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline  
Old 08-21-2005, 12:03 PM   #3
I helped the forums.
 
cannonball's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 51
OS: win xp


John,

I can't change (Check, Uncheck, Add, Delete) ANYTHING under the LAN settings. That's what I'm trying to fix!

Right now both boxes are checked under "Proxy Settings" If I were to change them i.e., uncheck one or both and click OK, OK; when I go back nothing has changed. It is probably important to point out the "Apply" option is not active after changing something.

The Internet is working just fine, as is mail. Whether or not I need anything checked or not is secondary. I should be able to make changes and can't.

thanks for responding.

I hope this clarifies the situation.

rich
__________________
cannonball is offline  
Old 08-21-2005, 04:59 PM   #4
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System

That is strange, it sure sounds like a permissions issue. What was installed/changed right before this started happening?
__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline  
Old 08-21-2005, 05:22 PM   #5
I helped the forums.
 
cannonball's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 51
OS: win xp


It's hard to say because I recently had a hard disk melt down. I went to another computer. I had a lot of backup stuff on a second harddrive and was able to get things back to where they were. However, that problem existed prior to the meltdown. It's possible it happened around the time I installed my paid-for version of GhostSurf. Although I can't think of anything there that would affect it. I use SpyBot, AVGFreeEdition; those three progs were recommended by you guys. I also have VCom's System Suite but with the firewall (I use AVG's) and Virus tool (I use AVG's) disabled. I've been through all of those programs and can't find a thing. Is it possible a "service" is disabled??

rich
__________________
cannonball is offline  
Old 08-21-2005, 06:33 PM   #6
I helped the forums.
 
cannonball's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 51
OS: win xp



I always wanted to say that!

John,
Mea culpa. After my last post I went back to review everything and sure enough the SystemSuite Firewall was ON. After disabling it completely, I was able to control the LAN settings. Now I'll go back and see which control actually affected the permissions. Oh well, maybe my experience will benefit someone else.

Thanks again for your speedy and wise responses.

rich
__________________
cannonball is offline  
Old 08-22-2005, 04:29 PM   #7
Microsoft MVP
 
johnwill's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2002
Location: S.E. Pennsylvania, US
Posts: 50,845
OS: Windows 7, XP-Pro, Vista, Linux

My System

Most complicated problems have simple solutions.

__________________
If TSF has helped you, Tell us about it! or Donate to help keep the site up!

Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
johnwill is offline  
Closed Thread
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 11:53 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts