Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support


Encapsulation Failed on Cisco 2651 Router

This is a discussion on Encapsulation Failed on Cisco 2651 Router within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi, I have a Cisco 2651 Router and am trying to connect it to my Virgin Cable Internet service. Below


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-24-2011, 05:28 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
OS: Server 2008 R2, Server 2008, Server 2003, Windows 7, Windows XP, Centos 6, Ubuntu Server, Asterisk



Hi,

I have a Cisco 2651 Router and am trying to connect it to my Virgin Cable Internet service. Below is the current setup:

[Internet] --> [Virgin Super Hub (192.168.100.1)] --> [(192.168.100.2) Cisco 2651 (192.168.40.1)] --> [(192.168.40.2) Laptop]

I am having an absolute nightmare with it. I work at an Entanet and so have shown the config to my colleagues and we just can't understand it. When pinging the Superhub I get responses. However, when trying to ping anywhere past the Superhub I get nothing other than 'Encapsulation Failed'. I have tried putting the cisco onto my internalnetwork (in the same way that the servers and PC's are connected) and again, I can ping the serverhosting DHCP and all other servers and PC's in the internal network but nothing past the server hosting the DHCP.

Below is the config as well as the results of the pings. I would extremely appreciate any help as I'd rellay like to get into Cisco routers.

Thanks in advance.

Router-01#sr
Building configuration...

Current configuration : 1122 bytes
!
version 12.2
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname Router-01
!
!
no ip subnet-zero
!
!
no ip domainlookup
ip name-server 208.67.222.222
ip name-server 208.67.220.220
!
ip dhcp pool defaultepool
network 192.168.40.0 255.255.255.0
default-router 192.168.40.1
dns-server 192.168.40.1
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
mta receive maximum-recipients 0
!
!
!
!
interface FastEthernet0/0
ip address 192.168.100.2 255.255.255.0
ip nat outside
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet0/1
ip address 192.168.40.1 255.255.255.0
ip nat inside
duplex auto
speed auto
!
ip nat inside source list 1 interface FastEthernet0/0 overload
no ip classless
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 FastEthernet0/0
ip http server
!
!
access-list 1 permit 192.168.40.0 0.0.0.255
!
call rsvp-sync
!
!
mgcp profile default
!
dial-peer cor custom
!
!
!
alias exec s show ip int bri
alias exec sr show run
!
line con 0
exec-timeout 0 0
logging synchronous
line aux 0
line vty 0 4
password abc_123
login
line vty 5 15
password abc_123
login
!
!
end

----------------------------------------------------------------

When I attempt to ping 192.168.100.1

Router-01#debug ip packet
IP packet debugging is on
Router-01#debug arp
ARP packet debugging is on

Router-01#ping 192.168.100.1

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 192.168.100.1, timeout is 2 seconds:
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 1/2/4 ms
Router-01#
*Mar 1 00:07:16.498: IP: s=192.168.100.2 (local), d=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:16.502: IP: s=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), d=192.168.100.2 (FastEthernet0/0), len 100, rcvd 3
*Mar 1 00:07:16.502: IP: s=192.168.100.2 (local), d=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:16.502: IP: s=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), d=192.168.100.2 (FastEthernet0/0), len 100, rcvd 3
*Mar 1 00:07:16.506: IP: s=192.168.100.2 (local), d=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:16.506: IP: s=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), d=192.168.100.2 (FastEthernet0/0), len 100, rcvd 3
Router-01#
*Mar 1 00:07:16.506: IP: s=192.168.100.2 (local), d=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:16.510: IP: s=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), d=192.168.100.2 (FastEthernet0/0), len 100, rcvd 3
*Mar 1 00:07:16.510: IP: s=192.168.100.2 (local), d=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:16.510: IP: s=192.168.100.1 (FastEthernet0/0), d=192.168.100.2 (FastEthernet0/0), len 100, rcvd 3
Router-01#

--------------------------------------------------------------

When I attempt to ping 8.8.8.8

Router-01#ping 8.8.8.8

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 8.8.8.8, timeout is 2 seconds:

*Mar 1 00:07:38.510: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:38.514: IP ARP: creating incomplete entry for IP address: 8.8.8.8 interface FastEthernet0/0
*Mar 1 00:07:38.514: IP ARP: sent req src 192.168.100.2 000a.f493.d2a0,
dst 8.8.8.8 0000.0000.0000 FastEthernet0/0
*Mar 1 00:07:38.514: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, encapsulation failed.
*Mar 1 00:07:40.514: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:40.514: IP ARP throttled out the ARP Request for 8.8.8.8
*Mar 1 00:07:40.514: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, encapsulation failed.
*Mar 1 00:07:42.513: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:42.513: IP ARP: sent req src 192.168.100.2 000a.f493.d2a0,
dst 8.8.8.8 0000.0000.0000 FastEthernet0/0
*Mar 1 00:07:42.513: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, encapsulation failed.
*Mar 1 00:07:44.516: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:44.516: IP ARP: sent req src 192.168.100.2 000a.f493.d2a0,
dst 8.8.8.8 0000.0000.0000 FastEthernet0/0
*Mar 1 00:07:44.516: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, encapsulation failed.
*Mar 1 00:07:46.520: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, sending
*Mar 1 00:07:46.520: IP ARP: sent req src 192.168.100.2 000a.f493.d2a0,
dst 8.8.8.8 0000.0000.0000 FastEthernet0/0
*Mar 1 00:07:46.520: IP: s=192.168.100.2 (local), d=8.8.8.8 (FastEthernet0/0), len 100, encapsulation failed.
Success rate is 0 percent (0/5)
Router-01#
JakeTurner2651 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Configuring DIDWW Service with Cisco 2811 Router
I have a 2811 router with VIC2-FXS port, 2 - 48 CH DSP Modules. I am trying to configure the the router so when people dial my DID it will ring the analog phone connected to 0/3/0 Everytime I dial the DID # I get a busy signal. I have the DIDWW service pointing to the external IP of the router ...
bayross Networking Support 1 08-07-2011 01:06 AM
Trouble with Directx 10
When trying to install a redist for a game i was going to play, this error comes up: "An internal system error occured. Please refer to DXERROR.log and Directx.log in your Windows folder to determine the problem" This is my DXError.log: -------------------- module: dxupdate(Sep 4 2009),...
xAtlas PC Gaming Support 1 07-29-2011 01:43 PM
Cisco to confront firewall security allegations
Cisco today is expected to confront more directly last week’s allegations from NSS Labs that Cisco firewalls are vulnerable to a hacker exploit known as the “TCP Split Handshake”, an attack that would fool the firewall into thinking the IP connection is a trusted one inside the network. The NSS...
Glaswegian Computer Security News 0 04-21-2011 11:45 AM
Need some help. Virus/malware Thanks!
:upset: Tons of popup windows saying this file is infected and that file is infected, do I want to open up my security software (and this isn't my CA security suite doing this). Even if I'm using Firefox random windows in IE will open with (******.com/porno.com/adult.com). Hardly any...
R_Willis Inactive Malware Help Topics 7 01-20-2011 09:50 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:58 AM.


vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2015, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts

 

Partially Powered By Products Found At Lampwrights.com