Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support

Can't access NAS from Windows 7

This is a discussion on Can't access NAS from Windows 7 within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello everyone! I'm having a weird issue: I bought a WD MyBookLive NAS ( My Book Live ) about 5


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-20-2011, 02:43 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
OS: MacOSX 10.7 Lion



Hello everyone!

I'm having a weird issue:
I bought a WD MyBookLive NAS ( My Book Live) about 5 Months ago.
I share a lot of files on it with other members of my family who live in the same house.
Everything worked perfectly fine for about 4 Months, but now, problems have been coming up:

I can access the NAS from my MacBook Pro (MacOSX 10.7 Lion) and from my WD TV live ( WD TV Live) at any time.

Suddenly, from one day to the other, Windows 7 Users were no longer able to see the NAS in their network. I never (knowingly) changed anything at all, it just happened.

Here's what I tried after this:
- pinged the NAS from a Windows 7 Computer. No problem, I get a good and fast ping.
- checked if all devices are in the same work group. they are, in "WORKGROUP"
- Reset the NAS's network configuration
- Updated the NAS's firmware
- gave a static IP to the NAS (192.168.1.201) and made a reservation for that IP on my router.
- Disabled the Windows Firewall

So far, nothing did help. I'm still able to see the NAS from my MacBook Pro, but not from any Windows 7 machine.

Thanks in advance for any help, I'm stuck here...

__________________
Nevermake is offline  
Old 03-30-2012, 10:42 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
OS: Windows 7



Have you ever found a solution to this problem. I have the same issue.

__________________
Patrick2 is offline  
Old 03-30-2012, 03:44 PM   #3
2xg
Team Manager, Networking Forums, Microsoft MVP
 
2xg's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Aug 2009
Location: SoCal
Posts: 19,972
OS: Windows O/S'es



Hi Patrick - Please create your own Thread and we'll be glad to assist you. Thanks.
Quote:
Originally Posted by Patrick2 View Post
Have you ever found a solution to this problem. I have the same issue.
__________________

Microsoft MVP 2011-2013 Windows Expert Consumer
Networking Articles & Tutorials
2xg is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Being Redirected to other sites when Searching on Google
Hello, My problem is that I am being redirected to other sites when searching using Google. I searched around and was told it is a redirection malware/virus that cannot be detected with my normal virus scanner. I was also told I could use "Combofix", but not to use it unless directed to...
cheriserandle Resolved HJT Threads 24 07-31-2011 08:11 PM
XP Internet Security 2012 Firewall Alert
Hello. Two days ago I got the virus XP Internet Security 2012 Firewall Alert. It does not let me open any file/folder/browser. When I try to google how to remove it, it redirects me to different websites. Please ...
lilbrat0326 Resolved HJT Threads 15 07-03-2011 06:49 PM
Lets try this one more time
Hello, Randomly after I start my computer (I'm probably connected to the internet too) windows shoots up "Generic Host for Win32 processes has encountered an error and needs to close". After that I receive svchost.exe - Application Errors (The instruction at "0x001a6f64" referenced memory at...
TheCommonUser Inactive Malware Help Topics 21 06-12-2011 10:10 AM
After closing previous thread my problems continue
Hi there. After lots of great help from CatByte all the memory I had lost was returned and it looked like my problems were solved. However I've noticed that the memory I got back has been going down at the same rate as before (see link to thread below). It also takes a long time to shut down with...
Oberjeen Resolved HJT Threads 7 03-19-2011 03:48 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 07:42 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts