Go Back   Tech Support Forum > Home Support > Electronics

Sony Video 8 Handycam Playback Problem

This is a discussion on Sony Video 8 Handycam Playback Problem within the Electronics forums, part of the Tech Support Forum category. I am trying to play back some old tapes on my Sony Video8 Handycam CCD-FX230 so that I can record


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-12-2009, 02:18 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 27
OS: Windows XP: Service Pack 3, Windows 7, Mac OS X 10.6.7



I am trying to play back some old tapes on my Sony Video8 Handycam CCD-FX230 so that I can record them to a DVD. When I put the tape in and press play, it acts like the tape is playing, but the picture doesn't show up. When I try to rewind the tape, the "eject" sign flashes, and it won't let me do anything else other than eject the tape. Does anyone know what is wrong with the camcorder? Do you have to have to use the camcorder if you want to convert 8mm tapes to DVD yourself?

__________________
meredithm is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2009, 09:59 PM   #2
Moderator Automotive Center
 
octaneman's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 2,723
OS: WINXP



Hi meredithm

Check to see if the tape is turning by looking at the counter and that it isn't "frozen" or the pause button hasn't been pressed accidentally. Listen to the tape if its being spooled to the take up reel and not being crunched up or cut within the cartridge. Check to see if the batteries are fully charged and any power plug connection are fully seated. If it still doesn't play, insert another tape and see if it works, if it does, then the tape is bad.

post back your findings.
__________________
octaneman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:43 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts