Go Back   Tech Support Forum > Home Support > Electronics

Does such a relay exist?

This is a discussion on Does such a relay exist? within the Electronics forums, part of the Tech Support Forum category. I am trying to improve the design of an alarm/access system we manage to eliminate false alarms. Basically we need


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-26-2011, 05:33 AM   #1
GIGO
 
Raylo's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maryland, USA
Posts: 1,421
OS: Win7 x64 (desktop and laptop) and XP Pro laptop



I am trying to improve the design of an alarm/access system we manage to eliminate false alarms. Basically we need to have the alarm system armed whilst people come and go without them having to arm and disarm the system. What we have is an electronic access control system that operates the door and a sensor that operates a timer relay to shunt the door magnetic contacts for a given time to maintain the armed state w/o an alarm for the time that the door cycles (plus a few seconds).

The problem is that this timer relay does not reset upon closure of the door, it resets only when the set time expires, so someone following along, but perhaps just around the corner and thus out of sight, can't know the status of the timer and may hit the door before it resets, thus causing an alarm.

What we need is a timer relay that will activate as our current one does but will reset instantly upon the next instance of closure of the door alarm magnetic contacts. So if the door is closed, the users will know that it is OK to exit.

Anyone here know if such a relay or control module exists?

__________________
Raylo is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2011, 06:10 AM   #2
Moderator Automotive Center
 
octaneman's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 2,722
OS: WINXP



Here's something you might be intrested in:

KT-V4S-D Products

__________________



" What were dealing with is the battle between the future and the past, between the powers that were and the powers that have yet to be. " --- John Perry Barlow
octaneman is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2011, 06:25 AM   #3
GIGO
 
Raylo's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maryland, USA
Posts: 1,421
OS: Win7 x64 (desktop and laptop) and XP Pro laptop



That looks very promising. Thanks.
__________________
Raylo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C Drive files/folders exist but can't be accessed
Hi there! Yesterday I was on my computer looking at a friend's picture on Facebook, when I started getting a bunch of hard drive errors (Hard drive failure, and some others I believe). A program called Windows Repair popped up on my screen after it downloaded itself to my desktop (see pic)....
SamBryan Hard Drive Support 9 08-05-2012 01:31 PM
Hamachi relay tunnel trouble
Hello TSF! Me and a friend are having troubles with hamachi. We are currently in a network, and all have been working great until now. You see, my friend shows up as a cyan colored connection, supposedly using a high speed relay tunnel. So he cannot play lan games with us, and generally have...
Th3-1nonly Networking Support 1 10-22-2011 09:05 PM
Drive folders/files exist but can't be accessed
I posted this thread in the Hard Drive section and they told me to move it here. I still feel it's a hard drive problem, but I may be wrong. Hi there! Yesterday I was on my computer looking at a friend's picture on Facebook, when I started getting a bunch of hard drive errors...
SamBryan Virus/Trojan/Spyware Help 11 05-10-2011 09:36 PM
upgraded to 7 but cannot logon "The specified domain either does not exist..."
Upgraded laptop from Vista to Windows 7. Installation went fine but when Windows 7 splash screen comes up, it says "other user" & then wants a Username & Password. I know what the username &password was, but it nor about 100 other username/password combinations that Ive tried, work. Each time it...
angelgabbby Windows 7 Support, Windows Vista Support 3 04-23-2011 09:03 PM
Starter Relay
Anyone know the exact location of the starter relay on a 1994 Toyota Corolla?
Tyree Automotive Support 2 04-12-2011 03:55 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:16 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts