Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Game Installation Support

PLEASE READ, ANSWER QUICKLY!!!

This is a discussion on PLEASE READ, ANSWER QUICKLY!!! within the Game Installation Support forums, part of the Tech Support Forum category. I'm getting The Sims 2 soon and I went on this website to see the requirements -http://www.systemrequirementslab.com - and I


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-08-2011, 07:19 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
OS: Windows 7



I'm getting The Sims 2 soon and I went on this website to see the requirements -http://www.systemrequirementslab.com - and I passed all the requirements for the game. So my question is, the game needs 256 MB of RAM and I have 1.7 GB... does it make a (significant) difference?
Also, while I am on the topic, the game requires 2.0 CPU speed. I have 2.1... does that make a significant difference?
Thanks in advance :)

__________________
Mr.Techy is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 07:26 AM   #2
Moderator
- Microsoft Support
 
Join Date: Jan 2011
Location: United States
Posts: 4,991
OS: Win7, Win8, XP, Ubuntu



Having more RAM or a slightly faster CPU is not an issue.

__________________

TSF does not support assistance through email or private messages, please keep all questions in the open forum.
JMPC is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 07:29 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
OS: Windows 7



I'm sorry but will it make my computer slower at all?
__________________
Mr.Techy is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 07:32 AM   #4
Moderator
- Microsoft Support
 
Join Date: Jan 2011
Location: United States
Posts: 4,991
OS: Win7, Win8, XP, Ubuntu



Are you asking if installing the game make your system slower? No, it would not.
__________________

TSF does not support assistance through email or private messages, please keep all questions in the open forum.
JMPC is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2011, 07:33 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
OS: Windows 7



Thank You for your help - Mr.Techy
__________________
Mr.Techy is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 07:14 AM   #6
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,881
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


Hey mate,

The significants about what you say regaurding the CPU means that you may not be able to play the game at it's maximum settings.

Also, you need to factor in your Graphics Card as that is the most important part when sizing up the specs of the PC...

-Redeye

__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memory slot won't read 4GB, no display
I'm trying to installed 8GB (2x4GB) of memory on my laptop but after installing the 8 gigs I get not display. The laptop seems to boot cause you can hear the hard drive run. So I started toubleshooting it and found out that one my memory slots won't read any of the four 4GB DDR3 8500 sticks that I...
D4rkC1own187 Laptop Support 3 05-03-2011 08:33 PM
Read only folders revert back to read only
Hello everyone. I've recently reinstalled Windows 7 (two, three days ago) and I'm having a problem with my World of Warcraft Addons. I'm thinking the problem is due to parts of my World of Warcraft folder being read only. In the Properties menu of the folder, the "read only" check box is not...
Adam645 Windows 7 Support, Windows Vista Support 1 04-27-2011 12:55 AM
[SOLVED] VCExpress Problem, Probably AppData\Permissions Problem?
I think it should be related to this forum because I think the problem is something with AppData \ Permissions which is related to Windows 7. I'm having a problem while running\installing Visual C++. The problem started 2 days ago, it did work before. When I'm trying to run I'm getting this...
benben12 Windows 7 Support, Windows Vista Support 8 02-09-2011 12:45 PM
My first C program "Multiplication test"
Hey i'm just getting into C programming, so here's my first try at a proper program, not smething that just says your name. and the exe file and the source file is attached, if you want it or if you want to edit it. well any ways here it is #include<stdio.h> int main() {
echo off Programming 14 01-23-2011 01:24 AM
Dell Latitude D620 - read failure on internal hard drive
I am a computer tech and I have a client that has a Dell Latitude D620 running XP Professional. Problem is that when you turn it on it gets to a black screen that says "read failure on internal hard drive". Obviously from the message it seems like a bad hard drive. I have ran the 1st part...
tcsllc Laptop Support 7 01-17-2011 01:19 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 11:20 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts