Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Game Installation Support

Minecraft Won't Run

This is a discussion on Minecraft Won't Run within the Game Installation Support forums, part of the Tech Support Forum category. hi, this is my first post, but my minecraft also wont run. i uninstalled and reinstalled java but nothing happens,


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-07-2012, 07:00 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
OS: vista


hi, this is my first post, but my minecraft also wont run. i uninstalled and reinstalled java but nothing happens, it doesnt even show up on task manger. help please!

[Mod Edit: Moved from the thread - Minecraft wont run ]

__________________
branmuffins is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 08:03 PM   #2
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,823
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System

Hey Mate, Welcome to TSF,

I moved your post into a new thread as it stops threads getting jumbled.

Can you post exactly what your issue is and what you have tried already?

Cheers,
-Redeye

__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 01:52 AM   #3
TSF-Emeritus
 
Ninjaboi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: U.S.A., Texas
Posts: 2,047
OS: Windows XP SP3, Ubuntu 10

My System


More information from the OP:
Quote:
i downloaded minecraft and stuff and it worked at first just fine. then i defragmented my hard drive and left my computer on overnight. it worked in the morning and i shut my laptop down. when i turned it on later, it did not work, it wouldnt even show on the task manager. i tried uninstalling and reinstalling java but that did not seem to work.
It sounds like your Minecraft files might have been corrupted during the defragmentation. You should remove any files you have of Minecraft ( except the saved games ) and try download and installing the game again.

Search for a folder named ".minecraft" which should be in your user profile data. You can find it easier by using the search feature in Vista. When you come across the file, delete it and restart your machine. Once your machine has rebooted, you should go to the Minecraft website ( Minecraft ) and download the client again. Running the client again will download all the content for you and it should run correctly.
__________________
Ninjaboi is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 05:17 AM   #4
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,823
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


Quote:
Originally Posted by Ninjaboi View Post
More information from the OP:


It sounds like your Minecraft files might have been corrupted during the defragmentation. You should remove any files you have of Minecraft ( except the saved games ) and try download and installing the game again.

Search for a folder named ".minecraft" which should be in your user profile data. You can find it easier by using the search feature in Vista. When you come across the file, delete it and restart your machine. Once your machine has rebooted, you should go to the Minecraft website ( Minecraft ) and download the client again. Running the client again will download all the content for you and it should run correctly.
That OP is different from this poster so I doubt that this still applies.

Please take a look at my post branmuffins. Also, is your Minecraft.exe from the official site?

-Redeye
__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 06:46 AM   #5
TSF-Emeritus
 
Ninjaboi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: U.S.A., Texas
Posts: 2,047
OS: Windows XP SP3, Ubuntu 10

My System

Oh, that was a PM sent by the OP to me. I just thought the information was better fit on the thread to help.
__________________
Ninjaboi is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 06:54 AM   #6
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,823
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


Quote:
Originally Posted by Ninjaboi View Post
Oh, that was a PM sent by the OP to me. I just thought the information was better fit on the thread to help.
Ahhhh, he PMed you. Thats why we don't offer help via PMs, else we are on different wavelengths.

OP, please could you post on the thread in future so multiple people can give assistance.

Thanks,
-Redeye
__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 09:54 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
OS: vista



so i deleted all my minecraft stuff and downloaded it again but it still did not work. and where can i find my user profile data?
__________________
branmuffins is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 06:52 AM   #8
TSF-Emeritus
 
Ninjaboi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: U.S.A., Texas
Posts: 2,047
OS: Windows XP SP3, Ubuntu 10

My System


Here's a generic directory that should help:

Quote:
Users\PROFILE-NAME\AppData\
It's a Windows 7 directory to the user profile data, but I don't have a Vista machine to test if it's the same.
__________________
Ninjaboi is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 07:59 AM   #9
Registered Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
OS: vista



It worked! Thanks for all the help!
__________________
branmuffins is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 09:28 AM   #10
TSF-Emeritus
 
Ninjaboi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: U.S.A., Texas
Posts: 2,047
OS: Windows XP SP3, Ubuntu 10

My System


Glad it worked for you!

If you come across this problem again when you defragment your hard drive, just do the same thing and it should work.

Cheers!

__________________
Ninjaboi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Infected, can't run browsers long When I close either Sea Monkey or Chrome the exe r
Help me please, I got infected some time ago with some kind of root kit not sure which but it was one of those that says your system is infected even thought it's not and tells you to run it's software. I ran Spyobot, Anti Malware and Mcafee amongst others, never got rid of it, it was also hiding...
wealthwise Resolved HJT Threads 1 12-24-2011 07:24 PM
Google Redirect issue
Greetings. I have had a Google Redirect issue for some time now and have not been able to find out how to get rid of it. Recently, my laptop has begun to "slow down" in its performance and some redirects are starting to tell me that "this page is not functioning", redirecting me to a microsoft...
CurlinCanuck Resolved HJT Threads 33 08-19-2011 09:38 AM
Credit Card Fraud- maybe trojan?
Hi there, Just got a call from my bank to say that my credit card has been compromised. Over $1000.00 CHARGED TO MY CREDIT CARD!!!...........I'm really worried. Can someone please look at my hijackthis log and see if there is anything suspicious on it. I am afraid to use my laptop for anthing...
mgarrihy Resolved HJT Threads 1 02-26-2011 10:33 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 03:14 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts