Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Game Installation Support

Minecraft wont run

This is a discussion on Minecraft wont run within the Game Installation Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello all, Im new to this forum but not to forums in general. So I have had this problem for


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-18-2011, 10:39 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
OS: Windows 7



Hello all, Im new to this forum but not to forums in general. So I have had this problem for the past few weeks and I for the life of me cant find a solution. My dad is very computer savy and he cant fix it either.


So I bought the game minecraft and installed it and havent been able to play it. I installed it to several different places and none of them will run. All that happens is when I click on the desktop Icon it comes up with would I like to run this program or not and I press run, then, nothing happens, it just does nothing.


I cant figure it out because there isnt an error message, nothing is wrong, it just wont start.


I bought the game legally and My system requirements WAY excede the game. Also, my dad has the exact same computer sitting right next to me and I tryed installing it on there and loging in with my acount and it works great on his computer so I have no idea whats going on.

Thank you for your assistance!
TJ

__________________
elder90 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2011, 12:33 AM   #2
TSF-Emeritus
 
Ninjaboi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: U.S.A., Texas
Posts: 2,047
OS: Windows XP SP3, Ubuntu 10

My System


Hello elder90, welcome to TSF!

1. Uninstall and reinstall your graphics card driver ( make sure to get the latest version from the manufacturer's website! ). Then, restart your system. If you need help locating the driver(s) needed, simply tell us what graphics card you have and we can find it for you.

2. Uninstall and reinstall the Java JRE ( java.com: Java + You ). Then, restart your system.

3. Make sure that your system specs are correct to play Minecraft ( Hardware performance - Minecraft Wiki ).

__________________
Ninjaboi is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2011, 10:00 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
OS: Windows 7



Thanks for the help Ninjaboi, I think I have a ATI Radeon HD 4600 Series. I can Play Napoleon Total war on Ultra graphics with it. If you could tell me exactly what to do thatd be great. I just dont want to screw anything up.

Another quick question for you, I would like to get Battlefield 3 on the comp but I dont know what my computer will run it at in terms of graphics and lag. Do you know anything about the game on the computer and what my GC will do with the game?
__________________
elder90 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2011, 10:13 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
OS: Windows 7



I got it! Uninstalling and reinstalling Java fixed it! Thanks a lot Ninjaboi!
__________________
elder90 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2011, 12:56 PM   #5
TSF-Emeritus
 
Ninjaboi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: U.S.A., Texas
Posts: 2,047
OS: Windows XP SP3, Ubuntu 10

My System


No problem, glad the problem is solved!

For your Battlefield 3 question, I'd say that you should be fine with that GPU. It has definitely met the minimum system requirements. If your want more help with making sure your system can handle the game, you should create a new thread in the Gaming Forum listing these parts of your computer:
  • OS ( please tell if your system is 32 bit or 64 bit ).
  • Processor
  • RAM
  • Graphic card
  • Hard drive ( please also specify the amount of free space you have ).
Good luck, and happy mining!

Source(s):
Battlefield 3 system requirements - Battlefield 3

ATI Radeon

__________________
Ninjaboi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Google Redirect issue
Greetings. I have had a Google Redirect issue for some time now and have not been able to find out how to get rid of it. Recently, my laptop has begun to "slow down" in its performance and some redirects are starting to tell me that "this page is not functioning", redirecting me to a microsoft...
CurlinCanuck Resolved HJT Threads 33 08-19-2011 09:38 AM
Google Redirect Virus... Need serious help.
So I have tried just about everything that people have asked me to do to get rid of this thing (Combofix, malwarebytes, hitman pro, tdsskiller, rkill, list can go on and on.) Well just today I came across someone who mentioned HijackThis so I thought I would give it a go. But my issue about this,...
DogSir Inactive Malware Help Topics 3 04-03-2011 10:47 AM
Unknown Virus, need some help
Hello ladies and gents, Usually I do these fixes myself, but honestly I do not have the time anymore. Hopefully I can find some aid here. I run Windows Vista (*pukes*) on a Dell XPS laptop here, and am infected with some sort of virus that has downloaded what seems to be at least 10G, if not more...
Hireva Inactive Malware Help Topics 2 03-03-2011 03:26 AM
xp bad image error
hey i am having a problem with a error that pops up every time i open a program. i have seen others with this problem and stumbled on a thread which told me to post my hijack this system scan in here so it can be reviewed. i have tried all forms of spyware, malware and anti virus but it isnt going...
miwles Resolved HJT Threads 1 03-01-2011 03:43 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:24 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts