Go Back   Tech Support Forum > Home Support > Home Theater

HDTV getting no signal from DVD player through component cable

This is a discussion on HDTV getting no signal from DVD player through component cable within the Home Theater forums, part of the Tech Support Forum category. Hello. I bought a samsung plasma 720p HDTV, and I have a DVD (not blu ray, just DVD) player and


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-23-2011, 10:48 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
OS: Windows Vista



Hello. I bought a samsung plasma 720p HDTV, and I have a DVD (not blu ray, just DVD) player and I bought component cables since the tv has no composite input. Weirdly, I get absolutely nothing with the component cables, when I select the source it should feed from, it says no signal. Even more oddly, when I hook it up with a composite cable, it actually works, just with no color in the picture. I say that's weird because I see no reason why composite would work and component not. Why isn't it receiving any signal from the component cables? They're brand new. I made certain I was inserting in the correct colors. Thanks in advance for any help!

__________________
ThinkPoesy is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2011, 08:46 PM   #2
TSF Enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: Southern California, USA
Posts: 507
OS: W7 Professional 64bit



The most likely cause for no video from component inputs is having the colors incorrect. Re-check them and even experiment with different combinations and see if that works. You do realize that you also need a separate audio connection as component is just the video from the DVD player.
Rgrds-Ross

__________________
rgsalinger is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2011, 07:40 PM   #3
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 17,423
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus
Agreed. My Wii was disconmected somehow and I was blindly reconnecting things. Wrong input connections won't hurt it but some systems will stay blank until they get what they are expecting.
__________________

-----------------------------
There are no dumb questions, unless a customer is asking them.

Help in the fight against cancer and other serious illnesses.
ebackhus is offline   Reply With Quote
Reply
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compatibility Between Samsung 3D HDTV and Sony Blu-ray Player
I recently bought "last year's model" Samsung UN55C8000 3D HDTV. It's great. Along with it, I also bought their 3D starter kit with two pairs of Samsung SSG-2100AB/ZD 3D glasses. I am now considering buying the relatively new Sony BDP-S780 3D Blu-ray player. I am wondering if the Sony will be...
jacofman Home Theater 1 09-16-2011 06:37 AM
Component HD Cable For Xbox 360. 720p Not Working (Kinda) :´(
Hey, I just found out that you get better quality if you play in 720p, so I switched from 1080i to 720p on Xbox. After I had done it, it started to lag on the screen, so I tried out the HDMI cables and then it worked just fine! Then I switched to component hd cable again, but it started only to...
Friqeh Video Card Support 2 06-27-2011 03:26 PM
Power Supply Information and Selection
:smile: CHOOSING AND UNDERSTANDING A POWER SUPPLY UNIT The power supply unit in today’s modern computer assumes a role probably more critical than any other single component in your system even when compared to the CPU and motherboard. Therefore, there are multiple factors that must...
Tumbleweed36 RAM and Power Supply Support 0 07-09-2006 03:41 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 04:43 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts