Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Other Hardware Support

[SOLVED] HDMI Ports on HDTV Not Working Properly

This is a discussion on [SOLVED] HDMI Ports on HDTV Not Working Properly within the Other Hardware Support forums, part of the Tech Support Forum category. TV Type Hannspree ST42DMSB This TV has 4 HMDI Ports on it and the problem I'm having with them is


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-28-2011, 09:04 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
OS: xp



TV Type Hannspree ST42DMSB

This TV has 4 HMDI Ports on it and the problem I'm having with them is that they are not receiving Signals from certain HDMI Cables. I have a Computer plugged in through a DVI to HDMI Cable and the TV Receives the signal just fine on all four HDMI ports. All other devices using the HDMI to HDMI cables only will only work on HDMI 1 port.

At first I thought the problem may have been the HDMI ports until I discovered the computer still worked on all ports. After that I thought maybe it was just the cables connected to the other devices, but then they all still worked on the first hdmi port. This told me that the ports as well as the cables all still worked, but for some reason the TV refuses to find the signal for HDMI ports 2 though 4 unless it's connected through the DVI to HDMI Cable from my computer.

All the devices that were being operated on it is as follows
X-Box 360
Dish Network Satellite HD
Magnavox Blu-Ray Player
and my Desktop Computer running Windows XP.

I'm going to contact the Warranty Repair with the claims on it eventually, but I was wanting to check in with other people to see if they've ever encountered this kind of problem before. If anyone has and found a way to work around the problem then I'd be extremely grateful for any solutions to the problem if it'll keep me from having to ship the TV off for repair.


__________________
jtstinson is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 09:23 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
OS: xp



I have been researching the cable my computer uses and it seems that it is gold plated. Could that possibly have something to do with why it still works on all the ports instead of just one like the others?

__________________
jtstinson is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 12:53 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
OS: xp



Seems that I fixed it by completely unplugging the entire unit for 10 minutes, then unplugged all hdmi cables and after 10 minutes plugged everything back in and powered the tv on and it worked.
__________________
jtstinson is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2011, 01:10 PM   #4
Team Manager - Hardware
 
Tyree's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Illinois
Posts: 51,045
OS: XP Pro-7



Glad you got it worked out.
__________________



All PC's are not the same. Posting your PC specs will help us to assist you quicker and effectively.
Tyree is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2012, 10:26 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
OS: Vista



Quote:
Originally Posted by jtstinson View Post
Seems that I fixed it by completely unplugging the entire unit for 10 minutes, then unplugged all hdmi cables and after 10 minutes plugged everything back in and powered the tv on and it worked.
Having the same issue with all the HDMI ports (3) on my Panasonic TH-42P80U. I disconnected everything, and started over. The Comcast DVR (RNG200N) does not recognize any Port. Reboots are not helpful either.

Any suggestions, please?

__________________
NRG1006 is offline   Reply With Quote
Reply
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xbox 360/Emerson 40" LCD HDTV HDMI Cable Not Working.
I just purchased an Emerson 40" LCD HDTV and was excited to finally play Skyrim in HD. When I connected my Xbox 360 to the TV with an HDMI cable I was unable to get any picture or sound at all. The TV was purchased yesterday so I highly doubt that is the issue (unless it was flawed straight out of...
1shotDROP Console Gaming Support 2 11-26-2011 04:27 PM
Back Button in Java based Website is not working properly in IE9 but works in IE7-8
We've developed a web application with static & iframes, each time we interact with the links in the static frame gives results in the iframe. it has a custom back button in the static menu frame. this back button working fine in IE7 IE8 but not properly working in IE9 it goes 3 sometimes 4 pages...
kalai20078 Internet Explorer Forum 3 11-17-2011 08:00 AM
DVD drive not working properly
My Portable DVD drive (Transcend TS8XDVDRW-K) is not working properly on Windows 7 (japanese edition) anymore. It either doesn't play CD-tracks or when it plays them, the sound is screwed up and stopping alot (kind of like a really scratched up disk record). However, when I use the drive with...
Peppermint Other Hardware Support 1 08-18-2011 04:25 PM
trouble in soundheadphone is working properly but the speaker is not BUT in the IDT a
i am using window7 home basic in my HP laptop mod:-620 headphone is working properly but the speaker is not BUT in the IDT audio codec panel when i switch the: recording > Rec.Playback > (input monitor) listen to this device,playback through:Headphones(RTC) . Then the speaker works and the...
rakesh yadav Sound Cards 0 08-15-2011 07:51 PM
XFX Ati 4870 512mb DDR5 ATI Graphics Driver has stopped working properly.
Address a problem with ATI Graphics Driver ATI Graphics Driver has stopped working properly. :upset: Sent the card to dealer and said there is nothing wrong with the card. Format my PC, and install fresh copy of win7 ultimate 64. Every time I boot my PC after login the screen flickers and...
Willem1907 Video Card Support 10 01-23-2011 12:31 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 04:09 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts