Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Other Hardware Support

My volume is not working on my dell computer

This is a discussion on My volume is not working on my dell computer within the Other Hardware Support forums, part of the Tech Support Forum category. I cannot understand why my volume is not working on my computer? Everything is where it should be, as far


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-27-2009, 04:03 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
OS: xp



I cannot understand why my volume is not working on my computer? Everything is where it should be, as far as the cords and such, I'm assuming it's some hardware problem. I dont know,can you help ?

__________________
JaneenD is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2009, 04:27 PM   #2
Part Time Repair Tech
 
Join Date: Feb 2005
Location: Santa Monica, CA
Posts: 1,267
OS: XP, Vista, 7, Ubuntu



Do you hear power? See lights? Any error messages? Error beeps? Swap out another data cable. Then swap out a known working system drive and see if it starts up. Connect the "bad" drive to another known working computer and see what happens. Just some ideas to begin with...

__________________
Blade_Jones is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 12:16 PM   #3
TSF Team, Emeritus
 
Terrister's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: West Georgia, USA
Posts: 7,132
OS: Windows 7 & 8, Mac OS-x



Are you plugged into a headphone or speakers?
__________________
Terrister is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2009, 08:15 PM   #4
Team Manager - Hardware
 
Tyree's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Illinois
Posts: 51,599
OS: XP Pro-7



Look in Device Manager for any Yellow Exclamation Marks.
Go to Control Panel -Sound, Speech and Audio Devices-Sounds and Audio Devices-Sounds-In "Sound Scheme", select "Windows Default" in the drop down.
__________________



All PC's are not the same. Posting your PC specs will help us to assist you quicker and effectively.
Tyree is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 09:10 AM   #5
Registered Member
 
emmygirl065's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
OS: windows 7



My volume is not working. I have looked @ previous posts and still nothing happens. It says that my volume is working perfectly. Could it be that my speakers are 'busted' or is it just a misunderstanding? I checked device manager and said everything is working properly.

- confused
__________________
emmygirl065 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2010, 10:38 AM   #6
Moderator Hardware Team
 
oscer1's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: wisconsin
Posts: 10,848
OS: windows 7

My System


to rule out the speakers try them on another device or try a different speakers on your machine.

__________________

Mark thread solved under thread tools when issue has been resolved.
oscer1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 12:45 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts