Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Other Hardware Support

External monitor turns off after 2 seconds...

This is a discussion on External monitor turns off after 2 seconds... within the Other Hardware Support forums, part of the Tech Support Forum category.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-27-2011, 07:44 AM   #1
Registered Member
 
jtrebel's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Tokyo area, Japan
Posts: 8
OS: XP Home SP3



Thank you for taking a look.

Just recently, my wife's external monitor for her notebook won't display the PC desktop after using the FN F3 keys like usual. External monitor seems to be fine. Power works fine. It shows the desktop on the monitor for about two seconds before going black.

I've done everything, reinstall drivers, reboot, delete monitor items in Device Manager and reboot, and actually, I did manage to get it working once after that last action. But then my wife ended up putting the computer on sleep (which seemed to prompt the problem before) then, it still cut out after about two seconds. Cables are fine, power supply is fine. It just started happening. It seems like monitor troubles like this are frequent. Some miscellaneous setting in XP always goes awry for no reason after sleeping...

Here's some additional info:

- Mitsubishi Diamondcrysta RDT231WLM-D display monitor
OHd@ OHfBXvCFChtfBXvC RDT231WLM-D ȓ
- Kohjinsha notebook PC running Windows XP SP3

Until now, there has never been a compatibility problem.. At a loss to explain this. Even fiddling with the onboard graphics utility does nothing.

Any help would be greatly appreciated.

Thank you again for reading this far.

J

__________________
jtrebel is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2011, 05:34 PM   #2
Registered Member
 
jtrebel's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Tokyo area, Japan
Posts: 8
OS: XP Home SP3



No one has any information? I've searched the web extensively and haven't found anything that can solve this problem. It seems to be intermittent too.

__________________
jtrebel is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 03:56 PM   #3
Moderator,
- Hardware
- Networking
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 16,202
OS: Win 7 SP1

My System


Test the monitor on another PC. That will determine if you are having a PC or monitor issue.
__________________

Google is your Friend!
JimE is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 08:45 PM   #4
Registered Member
 
jtrebel's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Tokyo area, Japan
Posts: 8
OS: XP Home SP3



Quote:
Originally Posted by Dogg View Post
Test the monitor on another PC. That will determine if you are having a PC or monitor issue.
Perfect suggestion. I will do that and report back.

For now, it seems that the monitor needs to be on for awhile before it will actually stay on. Meaning, it feels that if the power has been off, then use the pc, then switch to external monitor, that the monitor's capacitors haven't warmed up yet. I've read that aging capacitors need to warm up. I say this because if the monitor has just been turned on, the screen will go black after switching to it after two seconds, but if you work from the notebook monitor and leave the external power on, it seems after 30 minutes or so, if you then change to external it comes on and stays on.

Anyways, I will use it on another note PC. I even have another monitor that I know works, so I can test that one too. I will report back in a bit.

Thank you for all your help!
__________________
jtrebel is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 07:29 PM   #5
Moderator,
- Hardware
- Networking
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 16,202
OS: Win 7 SP1

My System


Based on that description, I'd say the monitor is failing/faulty. Testing will prove it one way or the other.

__________________

Google is your Friend!
JimE is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lacie External Hard Drive issues
Okay, I am very new to using external hard drives, and I got a Lacie d2 quadra Hard Disk (1TB), and am having nothing but problems with it. When I first got the hard drive I did one backup of my computer using the lacie backup assistant and all went well, but since then I've had nothing but...
t4gal Hard Drive Support 1 07-02-2011 08:27 PM
Toshiba external hard drive problem..
OK.. so it all started when i just ignored this sort of sound that means the external drive has just unplugged... then in just a few seconds, it would be plugged again... I KNOW COZ IM PLAYING MUSIC FILES FROM THE EXTERNAL HARD DISK AND ITS ON THE PLAYLIST... it happens for almost 8 times...
bob0008 Removable Media Drives 3 03-11-2011 05:46 PM
[SOLVED] Installed Win 7 - Case become loud
Hi all. I know that im profoundly deaf but im really not happy with my PC as i installed Win 7 and the noise started to raise since extracting windows installion and thought it will be gone as when Win7 loads but since win7 start. the case begin to get loud and loud. I can feel the heavy...
CrazyComputerMan Windows 7 Support, Windows Vista Support 9 02-24-2011 01:52 PM
Deleting files on external drive is slow
Does it have to be this slow deleting files from an external USB 2.0 external drive? I back up data daily to an external WD 1TB Mybook drive (FAT32), and rotate two drives. A typical folder has 20,000 files, 2,000 folders and 3.0 Gb of data. It takes 5-10 minutes per folder to delete and I have...
LouBassler Hard Drive Support 2 02-19-2011 07:52 PM
External HDD stopped working
Hello, When I started my laptop yesterday and wanted to listen to some music, which is stored on my external HDD, it asked me to reformat the HDD. I didn't want to reformat the HDD so I went looking around google for a few hours and tried out all the solutions I could find. I first saw...
unknown666 Hard Drive Support 4 01-25-2011 11:29 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:11 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts