Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Video Card Support

Vertex Shader 3.0

This is a discussion on Vertex Shader 3.0 within the Video Card Support forums, part of the Tech Support Forum category. I recently purchased Beijing 2008 for windows, and everytime I go to play a message that says I need at


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-16-2008, 07:45 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
OS: xp



I recently purchased Beijing 2008 for windows, and everytime I go to play a message that says I need at least vertex shader 3.0 to run. I really want to play this game, but I keep hearing about this video game card, to get it wouldnt be worth it with the price, so is there an downloads or anyway to play without it? Please help...thank you

Kasale99

__________________
Kasale99 is offline  
Old 08-17-2008, 12:21 PM   #2
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 17,423
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus

Can you post the specifications or model of PC you have?

__________________

-----------------------------
There are no dumb questions, unless a customer is asking them.

Help in the fight against cancer and other serious illnesses.
ebackhus is offline  
Old 08-17-2008, 06:21 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
OS: xp



Yea i don't know a lot though, its an xp, Inspiron, but other than that i dont know like i kno there are types of video cards... thanks for respondin cause i really don't want to take it back...
__________________
Kasale99 is offline  
Old 08-18-2008, 07:16 AM   #4
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 17,423
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus

Laptop by chance? if so then you're stuck, laptop cards are 99% of the time not user replaceable.
__________________

-----------------------------
There are no dumb questions, unless a customer is asking them.

Help in the fight against cancer and other serious illnesses.
ebackhus is offline  
Old 08-19-2008, 02:42 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
OS: vista inspiron 1521 Dell laptop



I am having the same exact problem with Beijing Olympics for windows....laptop.... Dell inspiron 1521....."laptop cards are 99% of the time not user replaceable"...what does this mean,,, I have to buy a video card to play this game????!!!
__________________
Spj2007 is offline  
Old 08-20-2008, 09:58 AM   #6
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 17,423
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus

It means you'll either need to buy a new laptop, or play it on a PC with the appropriate hardware.
__________________

-----------------------------
There are no dumb questions, unless a customer is asking them.

Help in the fight against cancer and other serious illnesses.
ebackhus is offline  
Old 08-20-2008, 11:02 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
OS: vista inspiron 1521 Dell laptop



Can i purchase a video card to play it.....how much are they???
__________________
Spj2007 is offline  
Old 08-20-2008, 02:15 PM   #8
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 17,423
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus

If your laptop supports MxM technology you can, but I can't find any companies that actually sell them. Most likely your laptop doesn't support this feature.
__________________

-----------------------------
There are no dumb questions, unless a customer is asking them.

Help in the fight against cancer and other serious illnesses.
ebackhus is offline  
Old 08-22-2008, 06:04 AM   #9
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Australia
Posts: 3,385
OS: Windows 7 Enterprise 64 bit

My System


some ATi cards have had shader 3 enabled with a driver update, so make sure you have the latest drivers - just in case.
__________________
FreoHeaveho is offline  
Old 08-26-2008, 02:19 PM   #10
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
OS: xp sp2



I'm having the same problem with a HP Media drive PC running on XP SP2. Is there any download available for this Vertex Shader 3.0?
__________________
CMagnenat is offline  
Old 05-25-2010, 07:06 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
OS: windows XP



ok i read this thread with a similar problem. i know the diagnosis, my videocard is a p.o.s., (haha pardon my mouth). it says
Pixel shader version is 2.0
Vertex shader version is 2.0
Video card or driver doesn't support vertex shader 3.0 or better.

after i just spent 3 hours downloading MW2 for my desktop PC. its about a 2004 (top of the line in its prime) windows XP w/ a Pentium 4 processor. how much are video cards? are there online updates so i dont have to buy the hardware itsself?
__________________
mattdmartin13 is offline  
Old 05-25-2010, 08:43 PM   #12
Moderator Hardware Team
 
emosun's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: usa
Posts: 12,557
OS: windows 7 /xp

My System


MW2 isn't going to run very well on a pentium 4 even with the best gpu in the world. I would invest your money into a better pc or at least a new bare bone kit for your current one.
emosun is offline  
Old 05-26-2010, 04:10 AM   #13
Moderator Hardware Team
 
koala's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Posts: 21,432
OS: Win7-64

My System


Quote:
Originally Posted by mattdmartin13 View Post
after i just spent 3 hours downloading MW2 for my desktop PC.
If you mean Modern Warfare 2, can you post a link to the site you downloaded it from?

__________________
koala is offline  
Closed Thread
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:46 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts