Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Video Card Support

[SOLVED] Frames per seconds is running slow

This is a discussion on [SOLVED] Frames per seconds is running slow within the Video Card Support forums, part of the Tech Support Forum category. I just built a computer specs of the computer is asrock z 68 extreme 4 gen 3 motherboard 8 gb


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-13-2012, 05:18 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 291
OS: XP home/pro Vista home Ubuntu xbuntu kebuntu edubuntu



I just built a computer specs of the computer is

asrock z 68 extreme 4 gen 3 motherboard
8 gb of ddr3 ram
intel i5 2500k pcu
amd radeon hd 6770 graphics card with 1 gb of ddr5
i have a 60 gb ssd hard drive for the the os
my total score windows score is a whopping 7.1 out of 7.9

cpu 7.1
memory 7.6
graphics 7.4
gaming graphics 7.4
primary hard disk 7.7

I know those numbers really dont mean anything but its just a start. I am getting a average of 13 frames per seconds (FPS) and I want to know what I can do to make this better. I Want to beable to play battlefeild 3 but I want to better the computer its not running to my liking.

__________________
cgrimm9 is offline  
Old 02-13-2012, 05:26 PM   #2
Moderator,
- Hardware
- Networking
 
Dogg's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 16,087
OS: Win 7 SP1

My System


Windows scores mean nothing.

And you haven't provided enough information.

Lower the resolution and test. FPS should go up.

Reduce the graphics options and test. FPS should go up.

__________________

Google is your Friend!
Dogg is offline  
Old 02-13-2012, 05:44 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 291
OS: XP home/pro Vista home Ubuntu xbuntu kebuntu edubuntu



thanks for the info. I did a test with 3d mark and I was getting a low score. I just found out about Fraps and it says I am running at 120 FPS when playing sims 3. I should not go buy scores I should just get the game and see how it performs to me.
__________________
cgrimm9 is offline  
Old 02-13-2012, 09:19 PM   #4
Moderator Hardware Team
 
emosun's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: usa
Posts: 12,492
OS: windows 7 /xp

My System


Yea 3d mark gives me a low score but I can run bf3 on high and it doesn't lag , can't simply go on numbers , just hafta try the games.
emosun is offline  
Closed Thread
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laptop running very slow...can't find viruses...any ideas?
Hey guys, thanks for any suggestions ahead of time. This issue is regarding my wife's Dell Inspiron E1705 laptop...running Vista. It has been running slower and slower over the past few months and I can't figure out what is causing it. We have a subscription for McCaffee but I can't get...
ziggystyles Virus/Trojan/Spyware Help 22 01-13-2012 10:56 PM
[SOLVED] Lots and lots of trouble with bitdefender and windows xp..
http://forum.bitdefender.com/index.php?act=attach&type=post&id=8036 Bitdefender Total Security 2011, Real Time Protection Disabled (WINDOWS XP >Says I have NO Anti-Virus) I really need help and I can't seem to find any. Its really making me sick.. Watch this ‪Bit Defender Total...
Dev in need Windows XP Support 15 07-18-2011 05:50 AM
mt laptop is too slow & firefox is running too slow
from 2 days i'm experiencing quite few problems with my laptop . firefox & other browsers are running slow . internet is working fine on other computer(pc) i have at home . i think there is some malware or virus . plz help me . the dds.txt is given below : . DDS (Ver_2011-06-23.01) -...
mfyp General Computer Security 1 07-05-2011 04:46 AM
XP behaving weirdly!!!!
Hello I am having some problems with my xP and its behaving weirdly. This problem started after having bluescreen of death so i reinstalled my xp and formatting my harddisk. 1st: I recently used a software to check my system specs it told me my processor is intel pentium II 2503 MHz, but i bought...
arko17 RAM and Power Supply Support 25 06-21-2011 01:55 AM
Am I now clean ? Malware.trace removed
I regularly scan with Malwarebyes and less often with SuperAntiSpyware , Spybot, and Avast AV. A scan with MB detected nothing. However, a scan with SAS found Malware.trace and quarantined it. The only listed problem was one registery entry...
Totten Resolved HJT Threads 80 01-08-2011 02:38 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:48 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts