Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Video Card Support

Dual Monitor with emachine 1850

This is a discussion on Dual Monitor with emachine 1850 within the Video Card Support forums, part of the Tech Support Forum category. ok, i am trying to set up a 2nd monitor on my desktop to expand my workspace. My emachines, currently


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-23-2010, 01:20 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
OS: windows 7


Question

ok, i am trying to set up a 2nd monitor on my desktop to expand my workspace. My emachines, currently doesnt have a 2nd VGA or video port. it does have an empty slot below the VGA port. Does anyone have any advice as how to get the dual monitor set up

Any help would be awesome

__________________
raider_red is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 03:13 PM   #2
TSF Enthusiast
 
Join Date: Mar 2008
Location: Michigan
Posts: 1,106
OS: Win 7

My System


If you use a VGA splitter you will have dual monitor, but both monitors will show the same thing. I believe there is a second option which will enable you to have the dual monitor setup where the computer will see it as a single, large monitor, i.e. if you maximize a window, it will be blown up across the two monitors.

In order to have it so you can see different things on each monitor (a browser in one, something else in the other), you would need either a second video card, or a single video card with 2 video ports. To do this, you would likely also need to upgrade your power supply as there's a good chance you're only running onboard graphics with the emachines and the power supply currently in there wouldn't be recommended to handle a PCI-E GPU.

__________________
hhnq04 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 03:36 PM   #3
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 49,294
OS: Win7



Is that a EL 1850 slim case PC?
Wrench97 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:52 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts