Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

No Playback Devices? [RESOLVED]

This is a discussion on No Playback Devices? [RESOLVED] within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Hey, folks. Got a slight problem here. I'm trying to help a friend with her computer issues, which she mentioned


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-10-2007, 07:11 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
OS: Vista



Hey, folks. Got a slight problem here. I'm trying to help a friend with her computer issues, which she mentioned as a total loss of sound capability a while back. I came over and checked it out, and the control panel tab is telling me she has no audio playback devices whatsoever. I've seen this kind of thing done before, but can't say I've actually solved one myself.

She's got a Compaq Presario S6000CL, if that helps any. The rest of the specifications, I'm not entirely sure of, but I'm quite certain that everything is stock; she hasn't added or changed anything since she bought it.

__________________
Delta-663 is offline  
Old 06-10-2007, 08:44 PM   #2
I helped the forums.
 
mattlock's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ohio
Posts: 4,200
OS: XP SP2, Win 7 Beta, Win 7 RC

My System


Hello Delta and Welcome to TSF.

Go into device manager ( Right click on "My Computer" go to properties. Hardware tab then device manager) Under Sound/Game Controller se if you have any devices with a yellow exclamation point. If so, right click on it and uninstall the device. Then right click again and scan for hardware changes and allow the device to reinstall.

If that doesn't work then try updating the driver.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...386640&lang=en

Post back with your results, questions, or concerns.

Matt

mattlock is offline  
Old 06-11-2007, 05:28 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
OS: Vista



I appreciate the assistance. Went to the device manager, and under the sound/video/game controllers I'm not seeing anything out of the ordinary. No exclamation points of any kind. Here's what I see:

Audio Codecs
Legacy Audio Drivers
Legacy Video Capture Drivers
Media Control Devices
Realtek AC'97 Audio For VIA (R) Audio Controller
Video Codecs


Is there something missing from the list, or something there that shouldn't be? Two of those may be from my short-lived attempt at updating a driver yesterday, I might add...
__________________
Delta-663 is offline  
Old 06-11-2007, 06:00 AM   #4
I helped the forums.
 
mattlock's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ohio
Posts: 4,200
OS: XP SP2, Win 7 Beta, Win 7 RC

My System


Quote:
Originally Posted by Delta-663 View Post
I appreciate the assistance. Went to the device manager, and under the sound/video/game controllers I'm not seeing anything out of the ordinary. No exclamation points of any kind. Here's what I see:

Audio Codecs
Legacy Audio Drivers
Legacy Video Capture Drivers
Media Control Devices
Realtek AC'97 Audio For VIA (R) Audio Controller
Video Codecs


Is there something missing from the list, or something there that shouldn't be? Two of those may be from my short-lived attempt at updating a driver yesterday, I might add...
What happened when you tried to update the driver? Did you remove the devices though device manager and let them reinstall?
mattlock is offline  
Old 06-11-2007, 10:25 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
OS: Vista



I downloaded the driver from that link you posted, actually, thinking that there was just something there I wasn't seeing. I'm still learning, so I figured it's quite possible. Extracted it once it finished downloading, and it told me that the driver wasn't found, then closed.
__________________
Delta-663 is offline  
Old 06-11-2007, 11:00 PM   #6
I helped the forums.
 
mattlock's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ohio
Posts: 4,200
OS: XP SP2, Win 7 Beta, Win 7 RC

My System


Let's try this.
Boot into safe mode and go into device manager. Right click on and uninstall each of the following:
Audio Codecs
Legacy Audio Drivers
Legacy Video Capture Drivers
Media Control Devices
Realtek AC'97 Audio For VIA (R) Audio Controller
Video Codecs
and anything else that my be listed under sound devices. Also click on "View", "Show hidden devices" and see if there are any exclamation marks. If so, uninstall them also and reboot into normal mode. Windows will detect the devices and automatically reinstall them.

If it still doesn't work Please download and install Everest Click "Report", "Custom Selection" and uncheck "Benchmark". Click next and save it as a "Plain Text" file. Add the file to your next post as an attachment.

To add an attachment click "Go Advanced" then click the paperclip and browse to the file.
mattlock is offline  
Old 06-13-2007, 09:22 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 5
OS: xp



hi i having the same problem
__________________
dan10107 is offline  
Old 06-13-2007, 09:25 AM   #8
I helped the forums.
 
mattlock's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ohio
Posts: 4,200
OS: XP SP2, Win 7 Beta, Win 7 RC

My System


Quote:
Originally Posted by dan10107 View Post
hi i having the same problem
Hello Dan and Welcome to TSF. Please start your own thread on your issue, and we'll address your problems there.

Be sure to list your system specs when you start your thread.
Thanks,

Matt
mattlock is offline  
Old 06-13-2007, 09:29 AM   #9
I helped the forums.
 
mattlock's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ohio
Posts: 4,200
OS: XP SP2, Win 7 Beta, Win 7 RC

My System


Delta, I haven't heard from in a couple of days. Any progress on your sound issue?
mattlock is offline  
Old 06-14-2007, 07:29 PM   #10
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
OS: Vista



Sorry about the disappearing, I haven't been anywhere near her computer lately. Just moved into a new place and all, trying to get settled in. However, tomorrow I'm going to be here for long enough to try it. I'll reply then.

Your assistance is much appreciated.
__________________
Delta-663 is offline  
Old 06-15-2007, 07:33 AM   #11
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
OS: Vista



It worked flawlessly! Sound's back, and no problems with it.
__________________
Delta-663 is offline  
Old 06-15-2007, 08:03 AM   #12
I helped the forums.
 
mattlock's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ohio
Posts: 4,200
OS: XP SP2, Win 7 Beta, Win 7 RC

My System


Good deal Delta. Glad to HEAR it.

We are always happy to help.

mattlock is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A very general booting problem
Hi guys, My problem is simple so I don't know where to post this general problem. I just accidently pushed the power button thinking my computer was off, but it was on! So I shout "D'oh!" and my computer shuts down (Not instantly, but logs off and shuts down). I power it back on and for some...
Mana Dragon Windows XP Support 30 06-01-2007 05:07 PM
HP Officejet R80xi not cooperating with XP
I have an officejet R80xi that I bought a while to run on my Dell dimension windows 98. I recently upgraded to Windows XP on a HP Pavilion a123On. I thought that the printer would be completely compatible seeing as they ar eboth HP products. However they have been anything but. Well I shouldn't say...
Darkfox3393 Printer Support 21 04-07-2007 04:43 PM
Possible RAM issuies
I recently added two more sticks of 256mb RAM to my computer, in addition to the two 256mb sticks already there. The first time I started it back up it beeped twice, told me there was a memory error and asked if I wanted to continue. I did, it froze, I restarted and it went fine after, didn't even...
Raktus RAM and Power Supply Support 8 12-11-2006 08:11 PM
Does not recognise some DVDs?
Hello all, Could someone please help? I've just fitted a new DVD-RW and immediately began using Nero 7 Premium to burn a DVD. I'd previously tried out the player with about 3 DVDs. The first two played fine but the third seemed to get stuck midway through playing. I know that the drive plays...
Ibsen3 Removable Media Drives 34 03-29-2006 09:50 AM
New hard drive, Windows won't load
I just purchased a Seagate 300 Gig ATA hard drive. I replaced one of my current drives with it, ran the setup util and it rebooted while formatting it. So I ran it again, and it formatted with no problems. Now, whenever I boot, the Windows loading screen just hangs - the animation works, but it...
gord Hard Drive Support 33 01-22-2006 04:32 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:26 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts