Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

no audio device i uninstalled somat i shouldnt have

This is a discussion on no audio device i uninstalled somat i shouldnt have within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. i hope someone can help... first of all i am an idiot.. i uninstalled some progs from add/remove progs.. by


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-07-2012, 04:47 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
OS: xp



i hope someone can help...

first of all i am an idiot.. i uninstalled some progs from add/remove progs..

by mistake i must have removed my sound something as my pc restarted and then i had no sound..

I no longer have the windows cd so cannot fix it that way.

i went to device manager and there was a yellow error msg thingy next to my audio (sigmatel high def audio codec)

i rolled back driver and now i have no error there..

BUT still no sound.. in my sound properties it says i have no playback device..

i went to service.msc to stop and start windows audio and made sure it was automatic.. still no sound.. can anyone help please.

__________________
o1oscottyo1o is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2012, 06:56 PM   #2
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


Post the make/model of the PC. If custom built post the specs.

You can download and install the Audio driver from the manufacturer support site.

__________________
makinu1der2 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2012, 07:48 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
OS: xp



well after hours of trying i mananded to fix it

i did start - run - dxdiag

it said under sound that no soundcard was found... basically i had to reinstall drivers.. took me a while

my computer is a dell dv051 and soundcard is sigmatel.

i got drivers from here
Drivers and Downloads | Dell [United States]
__________________
o1oscottyo1o is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2012, 07:51 AM   #4
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


Glad you got it sorted and Thanks for posting your resolution.
__________________
makinu1der2 is offline   Reply With Quote
Reply
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Attempting to increasing FPS in games
Hello, I am attempting to increase performance on my now relatively old PC such as FPS. But, I am unsure on what to upgrade on it. In most games at 1680x1050 I am sitting at anywhere between 15-50 fps on low settings most of the time. Of course, I am not expecting to be able to run Crysis 2 on...
Elementsc PC Gaming Support 11 12-05-2011 03:35 PM
Portal 2 Black Screen issue
Hey guys, first post here. I bought myself Portal 2 yesterday on Steam, and instantly I'm getting the black screen of death issue. I've tried tones of things to get rid of it, but none have worked completely. Most just prolong my gaming time untill the black screen attacks me once again. So I have...
Oxcide PC Gaming Support 24 08-10-2011 11:28 AM
Windows 7 freezes at startup (HiJack This Log)
Out of the blue my Windows 7 x64 laptop started having problems. Every time I boot it will get to the desktop and LOOK fine, but if I try to open anything it is completely unresponsive. Eventually it will notify me that Windows is not responding and offer to restart or wait. If I restart the...
slhaas Windows 7 Support, Windows Vista Support 3 08-01-2011 01:29 PM
PC Performance Lapse - advice please?
Good evening chaps, I've tried a couple of things myself but my PC performance just won't return to its normal self. When I first bought my PC a couple of years ago, it was able to run games like WoW on consistent 60+ (sometimes way higher) FPS and even capable of running Crysis on fairly decent...
FlyingWolves PC Gaming Support 5 05-30-2011 07:32 AM
failed to find Directx 9
I bought the game about a year and half ago and it seemed to be running fine for the first few months till one day it stated that it was unable to find directx 9 which it needed to run the game. I have been to countless forums for help and even tried to download the recommeded directx file but...
deuis PC Gaming Support 1 02-28-2011 03:15 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 07:36 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts