Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

Ctoss2k.sys blue screen (SB X-Fi XtremeGamer Card)

This is a discussion on Ctoss2k.sys blue screen (SB X-Fi XtremeGamer Card) within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Hello everyone. I recently had been getting blue screens about 'physical memory dumps' and thought to replace my ram. So,


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-16-2008, 04:26 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 20
OS: Windows XP



Hello everyone.

I recently had been getting blue screens about 'physical memory dumps' and thought to replace my ram. So, I've upgraded to 4gigs (3.25g recognized) from 2gigs. Afterwards, I noticed the blue screens continued and wrote down my error on the blue screen. I then updated my sound drivers, but it still gives me the error.

If anyone can help or give advice, please do so! The following is on the blue screen:

0x0000008e (oxc0000005, 0xB9DFBE90, 0xB27BC0e4, 0x00000000 )

ctoss2k.sys address B9DFBe90 base at B9Dee00 date stamp 457e8637


I'm not sure what to do from here, but if anyone has advice I would appreciate it! :)

Windows XP home edition service pack 2
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual core processor 3800+ 2.01 GHz
3.25 GB of Ram
Nvidia Geforce 8800 GTS SSC
Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
80gig hard drive


Thanks! :)

__________________
shadowq2 is offline  
Old 05-16-2008, 11:14 PM   #2
Not...
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 22,264
OS: Xp



Hi

When do you receive the BSODs?

Remove the sound drivers - then reinstall them.

Run MemTest: http://www.memtest.org/

__________________
Deleted090308 is offline  
Old 05-17-2008, 08:22 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 20
OS: Windows XP



Hello Eneles.

Thank you for your response - I'll try your suggestion and see if that fixes it. Correct, I only get that error in the blue screen of death.

I'll post my update soon as I have time to try this suggestion. :)

Thanks again,
__________________
shadowq2 is offline  
Old 08-20-2008, 01:49 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
OS: XP



I am having the same problem, I have only recently gotten this BSOD, as the 2 previous ones I had were BAD_POOL_CALLER. I have reinstalled the drivers multiple times, the official drivers from creative's site not installing due to a "Not signed driver" message. I've never seen an unsigned driver be completely prevented from installing, and it's not my security policy settings, I checked. Please help.

p.s. The problems arose after installing OpenOffice.org and PDF4U (Print driver which I suspect may be causing a conflict).

EDIT: I forgot to mention that the drivers on the packaged CD work fine, and have been working up until now.

EDIT 2: Attempting to use Creative's "Diagnostics" program gives a refusal: 'The audio device supported by this application may not be present or may be operating in an unsupported mode'
__________________
dur4nd4l is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 07:05 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts