Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

Creative RM-1800 Remote Questions

This is a discussion on Creative RM-1800 Remote Questions within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, I recently purchased and installed a Creative Soundblaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Edition (with 5 1/4 inch drive bay


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-17-2008, 09:33 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3
OS: XP PRO SP2



Hello,

I recently purchased and installed a Creative Soundblaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Edition (with 5 1/4 inch drive bay I/O console and Creative RM-1800 Remote control).

I have a couple of issues with my remote control that I was wondering if anyone else has... (I'm using the latest driver version 2.15.0006) I'm using a set of analog speakers on Line Out 1 port, When I use the RM-1800 to adjust the system volume, it only controls the left speaker channel and none of the others... I ticked the box that said 'move all sliders together' in the properties window, but it doesn't seem to work. Does anyone know a fix or workaround for this?

Also, are there any plugins or apps that would let me use the remote to control the functions of WMP 11? As this would be very useful -

Thanks in advance!

__________________
Forte is offline  
Old 05-02-2008, 05:43 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 1
OS: XP SP2



I am having the same problem.I have X-Fi for 2 years now and from the moment I went to the latest drivers I've noticed the same as above.
So it is a driver issue.Can someone give us some solution on this?

__________________
Freespirit is offline  
Old 07-31-2008, 12:51 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
OS: Windows XP



I have the same problem, has anyone figured out a solution. The 2.18.0004 driver didn't fix it.
__________________
chill1221 is offline  
Old 08-19-2008, 05:05 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
OS: XP SP3



Exactly the same problem...
I noticed also that the 4 slides on the remote control that activate the CRYSTALIZER,CMSS-3D, EAX and 3D MIDI don't do anything...
__________________
Antineutrino is offline  
Old 08-20-2008, 10:47 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
OS: Windows XP



I got this response from creative after emailing their tech support, I haven't tried it yet so I don't know if it'll work, but here's what they said:

Thank you for reaching us at Creative Technical Support; we appreciate
the opportunity to assist you.

I understand, after installing the new drivers for your X-Fi Fatal1ty
sound card, the remote is no longer working with the left speaker. I
apologize for the inconvenience caused from this experience. Please
allow me to assist you further in resolving the issue.

Please follow the steps to uninstall and reinstall the sound card on
your system by following the instructions in the following knowledge
base article.
Title: Uninstalling Sound Blaster Drivers and Applications
URL: http://support.creative.com/kb/ShowA....aspx?sid=1712

If you wish, you can contact us at the phone numbers below. Please note
that Creative telephone support is only free for the first 60 days of
ownership to help you get started with your product. At any time after
the first 60 days, you may contact our telephone support to purchase a
Creative Tutor session from one of our expert technical advisors. A
30-minute Creative Tutor session is available any time during regular
operating hours for $12.99.
Tel 405-742-6622
405-742-6655
Operating Hours (Central Time), 9AM-6PM, Monday-Friday, Closed Public
Holidays

Again, I am sorry for the complications that you have experienced. Thank
you again for contacting us. We hope to serve you better in future. If
you still require assistance, please reply to this email with any
previous correspondence to ensure the quickest and most accurate
service.

Best Regards ,

John
Technical Support
Creative Labs Americas
__________________
chill1221 is offline  
Old 08-20-2008, 11:59 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
OS: XP SP3



Quote:
Originally Posted by chill1221 View Post
I got this response from creative after emailing their tech support, I haven't tried it yet so I don't know if it'll work, but here's what they said:

Thank you for reaching us at Creative Technical Support; we appreciate
the opportunity to assist you.

I understand, after installing the new drivers for your X-Fi Fatal1ty
sound card, the remote is no longer working with the left speaker. I
apologize for the inconvenience caused from this experience. Please
allow me to assist you further in resolving the issue.

Please follow the steps to uninstall and reinstall the sound card on
your system by following the instructions in the following knowledge
base article.
Title: Uninstalling Sound Blaster Drivers and Applications
URL: http://support.creative.com/kb/ShowA....aspx?sid=1712

If you wish, you can contact us at the phone numbers below. Please note
that Creative telephone support is only free for the first 60 days of
ownership to help you get started with your product. At any time after
the first 60 days, you may contact our telephone support to purchase a
Creative Tutor session from one of our expert technical advisors. A
30-minute Creative Tutor session is available any time during regular
operating hours for $12.99.
Tel 405-742-6622
405-742-6655
Operating Hours (Central Time), 9AM-6PM, Monday-Friday, Closed Public
Holidays

Again, I am sorry for the complications that you have experienced. Thank
you again for contacting us. We hope to serve you better in future. If
you still require assistance, please reply to this email with any
previous correspondence to ensure the quickest and most accurate
service.

Best Regards ,

John
Technical Support
Creative Labs Americas
Well.. Does it mean that we have to uninstall our X-Fi to resolve that issue?
__________________
Antineutrino is offline  
Old 08-25-2008, 01:29 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3
OS: Windows XP



I believe so, a lot of work to fix something that should be a simple fix huh
__________________
chill1221 is offline  
Old 10-25-2008, 01:20 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
OS: xp sp 3



Hey! Thanks alot! It worked perfectly for me and now I can use the remote again, but I have a little problem with this method and it's that the remote controller doesn't start with windows so, in order to use the remote, I have to activate the remote control in the Entertainment Center Configuration dialogue box every time I start windows. I have already checked "activate remote when windows start" but when I start the operative system the "activate remote" option is always unchecked, having to do it manually every restart.
It's not a big problem but a little annoying.
__________________
abyss696 is offline  
Old 01-06-2009, 03:03 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
OS: xp sp3



The patch link doesn't seem to be working. Has it been removed? Does anyone have a copy available for others to download? I miss my remote
__________________
rithm_man is offline  
Old 01-17-2009, 05:14 AM   #10
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
OS: XP



Mate, I have the some problem..
The patch is nowhere to be found on rapidshare..
please someone upload it again..
forever grateful.
__________________
adi_kcd is offline  
Old 01-22-2009, 05:59 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
OS: xp sp3



Awesome. Thanks heaps! Worked like a charm.

__________________
rithm_man is offline  
Old 01-26-2009, 03:34 PM   #12
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
OS: xp sp3



I am trying to follow the instructions for using the patch to install the entertainment center, but am having problems. Here is my procedure:

1. I download the Creative Entertainment Center 3.40.21 into a folder with nothing else in it.
2. I do not use winrar because the file is not an archive, it is an executable and I don't have the option to unpack it.
3. I download the patch from the link above.
4. I run the patch (which has a bunch of ? as characters in the gui) on the folder where I have the 3.40.21 executable.
5. Some new files appear in the folder after I have run the patch.
6. I try running the 3.40.21 install file, and it fails telling me i need Vista.

Please Help!!
__________________
corbalt is offline  
Old 01-28-2009, 11:17 PM   #13
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
OS: XP Pro Sp2



Hey, Mate
Try this, I was able to do this successfully about 20 minutes ago (and I only used the items listed in this thread).

Extract the files in the .exe (the Creative Enterteanment Center) to a new folder (I did this by right clicking, and 'extract files here' (using winrar)).

Run the patch program, have it extract to the new folder with the extracted .exe files.

Then run the setup.exe in that new folder. And then whala, it finally worked!

But, please tell me if it doesn't work for you.
__________________
shalom24 is offline  
Old 02-01-2009, 10:43 PM   #14
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
OS: xp sp3



Thank you Shalom24, installation successful!

On another note, I can't seem to get the entertainment center to play .avi files...is this a common problem? Any info is appreciated.
__________________
corbalt is offline  
Old 02-03-2009, 11:00 AM   #15
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
OS: XP Pro Sp2



Glad to here you got it work for you! corbalt!
Yeah, I wasn't able to play .avi files as well. I bet it only can play files recognized/played by windows media player... aurge... I'm definitely not a fan.

I actually have a question for; do you have to turn on the remote control profile every time you turn on your pc?

But, whatever the case, it's good to here that you got it to work!
__________________
shalom24 is offline  
Old 02-08-2009, 09:12 AM   #16
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
OS: xp sp3



The remote control profile is automatically enabled every time I turn on the computer...it seems like it works for some and not for others.

Thanks for the help again!
__________________
corbalt is offline  
Old 03-21-2009, 08:35 PM   #17
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1
OS: Windows XP S3



it only gets to 45 % complete dont know what is wrong. any ideas???
__________________
the.gamer989 is offline  
Old 05-04-2009, 02:21 AM   #18
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
OS: XP Professional 64-bit


Confused

Is anyone having Issues running this on XP 64? i cant get the Remote to work either... and as far as i can tell, the Entertainment with patch doesnt work...
__________________
D34thT011 is offline  
Old 05-05-2009, 11:29 AM   #19
TSF Enthusiast
 
Riskyone101's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicago, IL.
Posts: 4,410
OS: XP Pro SP3, MCE 2005 sp3, Vista Ultimate SP2, Windows 7 Ultimate

My System


please read the forum rules



CLOSE THIS THREAD PLEASE.

__________________
Riskyone101 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 06:53 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts