Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Online/Network Gaming Support

Can't connect my psp to router

This is a discussion on Can't connect my psp to router within the Online/Network Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. my psp detects the router (a netgear n150) but can't connect to it as it cant find the access point


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-18-2011, 11:43 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
OS: win7



my psp detects the router (a netgear n150) but can't connect to it as it cant find the access point when it tries

I have tried removing the security from my router as well as manually entering the info into the psp

__________________
Sparta1893 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2011, 12:45 AM   #2
TSF Team, Emeritus
 
Aus_Karlos's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Western Australia
Posts: 4,110
OS: Windows XP 32-bit/64-bit, Ubuntu x64, Windows 7 x64

My System


Hi Sparta1893 and welcome to TSF,
I had the same issue with my PSP-1000 it seems it has trouble receving IP info from some newer routers (later models 2XXX and 3XXX dont have this issue it seems). So what you'll have to do is go into the router setup page and add your PSP to the Wireless DHCP static list (eg. 192.168.X.XXX with the PSP's MAC address.)
Then go to your PSP and manually setup the network conection and added the IP address you have chosen.
Test the connection and it should connect.

Aus_Karlos is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 09:58 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
OS: win7



I'm not familiar with how to do that, but (with the manual of the router being no help) I checked every setting and anything that allowed me to enter a Mac address.

I tried the following, first I entered an exception via Lan Setup>address reservation, I then entered a value for the ip address as well as the psp's mac address

Then entering the values for the ip/subnet mask/default router/primary DNs/Secondary DNS

I still encountered the same problem as before where the psp can detect a server fine, but upon attempting to connect tells me:
"A connection error has occurred. A connection to the access point could not be established. Check the security settings for the network and try again"

I'm not knowledgeable to know If I'm entering the correct values or if it is a different problem (and despite searching, internet guides on the subject seem lacking)
__________________
Sparta1893 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2011, 10:14 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
OS: win7



bumping from beyond page 10
__________________
Sparta1893 is offline   Reply With Quote
Reply
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can connect to router but cannot access wireless internet through walls
I can connect to my router with full strength no matter where I am in my house. But the moment the router leaves my sight, I can no longer connect to the internet. I just recently set up this router and the internet was working completely fine at full speed no matter where I was; then all of a...
NathanKett Modems/Cable/DSL/Satellite 3 05-22-2011 09:27 PM
DGL 4100 Router cannot connect to internet via WAN port, QoS not enforced
I'm trying to change the way my network is set up by replacing an old cheap Switch with a newer Router that has some QoS options. Modem: Motorola SBG900 LINK (provided by Time Warner, not purchased by me) Old Switch: Zonet ZFS3008 LINK New DLink Router: D-Link DGL-4100 LINK Currently, my...
Pirwzy Networking Support 10 05-17-2011 12:24 AM
Netgear router need to power reset to connect
Hi my router model is NetGear WGR614 v7. We have 3 desktop computers directly wired to the router and 2 other computers connected wirelessly. Recently, our router started acting weirdly for wirelessly connected computers (directly wired ones have no problems). Our 2 other computers that connect...
pickashoe Cabling and Network Cards 13 05-02-2011 09:12 PM
Subnet Masks | Router Ports | IP Ranges | Ect...
I am using a Westell Model 6100 Proline wired router. The router has two connection plugins: - one plugin connection to the telephone outside line (simple), and - one plugin connection that I have plugged into the ISDN modem that came out with old Compaq machine. Over the past 10 years, I...
Win98User Security and Firewalls 10 04-20-2011 09:57 AM
Wireless Blu Ray Makes Laptop Unable to Connect to Router
I have a Dell Dimension 4400 pc (XP SP3) connected to Linksys WRT54G2 v1.5 router with no issues. Dell Inspirion (XP) connected to router with Linksys WPC54G Wireless notebook adapter with no issues for months. A couple of days ago, purchased a Vizio Blu Ray DVD Player (VBR220) with WiFi. I...
wrinklem Networking Support 3 01-05-2011 03:03 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:26 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts