Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Online/Network Gaming Support

C and C zero hour online connection prolem

This is a discussion on C and C zero hour online connection prolem within the Online/Network Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. PLEASE HELP!!!!! Me and my friend have been trying to play each other online, we get to the final knocking,


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-12-2009, 12:38 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
OS: xp



PLEASE HELP!!!!!
Me and my friend have been trying to play each other online, we get to the final knocking, e.g. selected teams and map, it then says that we are about to connect then it comes up with a message saying "waiting for probe responce" then instantly kicks us out saying error. Please Help.

Ben

__________________
benkent007 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2009, 08:38 AM   #2
TSF Team, Emeritus
 
Aus_Karlos's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Western Australia
Posts: 4,110
OS: Windows XP 32-bit/64-bit, Ubuntu x64, Windows 7 x64

My System


Hi benkent007 and welcome to TSF,

What is the exact error displayed.

Aus_Karlos is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2009, 08:33 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
OS: Win XP SP3



Myself and a friend loaded up Zero Hour just this week and we had to experiment for a while to find what worked to get a game going.

I finally managed to host an online game behind a Netgear router using the following settings. My friend could join and we played for a few hours.
---------------------------------------------------------------
Open the following ports in your router as per the Readme file with the game.

TCP: 6667, 28910, 29900, 29920
(port 80 is already open as http port - no need to add it)

UDP: 4321, 27900

In game, set "Force Port" to 4321.
NONE of the TCP ports worked for this - game obviously needs a UDP port.
I always got errors when trying TCP ports.

Try with "Send Delay" on or off - I used "on" as I have a Netgear Router.

Each time before you create a game, click "Refresh NAT" a couple times.
Do this in the main options screen, before going into Multiplayer.
-----------------------------------------------------------------
Hopefully that should get you going.
__________________
Colonel-C is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2009, 10:39 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
OS: xp



colonel-c, your a good person, it ws not exactly the way above but "Refresh NAT" was a god send, what ever a NAT is?! thanks mate.
Ben
__________________
benkent007 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2009, 10:47 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
OS: xp



TSF, thanks for asking, but i now have another serious problem. We finally got online thanks Colonel-C, but now my mod has now decided to stop working altogether. We have uninstalled and re-installed both th full generals and destructive forces mod, i have even found a patch/update but nothing seems to work. everytime i try to play DF, Online or Skirmish it comes up with a message of serious error mesage, Overheating/virus etc, I've run norton, CCleaner. PLEASE HELP
__________________
benkent007 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2009, 01:13 AM   #6
TSF Team, Emeritus
 
Aus_Karlos's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Western Australia
Posts: 4,110
OS: Windows XP 32-bit/64-bit, Ubuntu x64, Windows 7 x64

My System


Again giving details of the error message will go along way in us to help you solve your problem.
Aus_Karlos is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2009, 08:27 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
OS: xp



sorry about that, crap at this sort of thing, so your help is must appreciated. Find the message i get attached.
Cheers Ben
Attached Files
File Type: doc serious error.doc (376.0 KB, 20 views)

__________________
benkent007 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 02:16 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts