Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Online/Network Gaming Support

Arrow Keys not working in games

This is a discussion on Arrow Keys not working in games within the Online/Network Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. Help! While playing an online game using the up/down arrow keys, they suddenly stopped controlling the game and only makes


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-26-2010, 07:23 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
OS: windows 7


Question

Help! While playing an online game using the up/down arrow keys, they suddenly stopped controlling the game and only makes the page go up and down or side to side. It's the same in other game sites too. Before this all was working fine. I've tried clicking on the game screen but that doesn't help. What did I do and how do I fix it?????

__________________
jc2mom is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2010, 07:13 AM   #2
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,885
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


Hey mate, welcome to TSF.

Do you mean online games as in a flash-based internet game (like Miniclip games) or one like WoW?

__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2010, 12:59 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
OS: windows 7



It's a flash-based game.
__________________
jc2mom is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2010, 02:06 PM   #4
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,885
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


You will have to click the game every time that happens...
__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2010, 02:19 PM   #5
TSF-Enthusiast
 
Elvenleader3's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Long Island
Posts: 2,491
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit SP1

My System


Have you tried another keyboard?
__________________
RevoUninstaller System Spec Everest DirectX 9.0c

New to the forum? Introduce yourself here
Elvenleader3 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 07:18 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
OS: windows 7



Haven't thought to try a different keyboard, but I will. This one is only three months old but you never know. Thanks for the suggestion!
__________________
jc2mom is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 11:36 AM   #7
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,885
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


Ok, we will wait for your reply ;)
__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 11:53 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8
OS: Vista 64 bit, Vista 32 bit



If it's a browser game, it's most likely what Redeye said. You've gotta click inside the game whenever you click outside of the game... You know what I mean? It ticked me off a lot when I used to play Runescape...
__________________
Dajeffmeista is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 06:40 AM   #9
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,885
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


Quote:
Originally Posted by Dajeffmeista View Post
If it's a browser game, it's most likely what Redeye said. You've gotta click inside the game whenever you click outside of the game... You know what I mean? It ticked me off a lot when I used to play Runescape...
It's the same with all flash games...

If you are referencing to that, then you are going to have to put up with it I am afraid...
__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 09:02 AM   #10
Registered Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
OS: windows 7



I thought I had put in my original post that I had tried that but maybe I forgot. That does not resolve the problem. I know what you're talking about though and it is easy to accidentally cliick off the game.

A new keyboard didn't help either.

Thanks for the suggestions! Still need help!!!!!!
__________________
jc2mom is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2010, 09:19 AM   #11
Moderator Hardware Team
 
koala's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Posts: 21,432
OS: Win7-64

My System


It sounds like the focus is being taken away from the Flash game by the browser or some other background process which, as you say, usually happens when you click outside the game or move the mouse out of the game area.

When the arrow keys stop working, does reloading the page fix the problem?

Do you keep the mouse pointer inside the game while playing?
__________________
koala is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2011, 06:39 PM   #12
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
OS: Windows 7



Hey you smart guys helped a similar problem I have on my Laptop Its a Lenovo Ideapad U350 and when I play games like Cubefield I need the right and left arrow keys but... when I try use them my cursor does not move and I have clicked the game screen and everything so I was wondering if anyone had the slightest idea what I can do?
__________________
sithlin is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2011, 07:04 AM   #13
Registered Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
OS: Windows Vista



What browser are you using? This was a problem for me in Chrome, but when I switched to Firefox this resolved the problem.
__________________
LadyArkham is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2012, 12:25 PM   #14
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
OS: Windows 7


Thumbs Up

I guess only Google Chrome gives this problem!
Even I faced the same problem but then I tried it with Mozilla Firefox.
Keyboard arrows were working fine!
Try it with a different browser!
Hope it Works! :)
__________________
ShinyDas is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2012, 08:07 PM   #15
Registered Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
OS: win7



'LISTEN CAREFULLY'!
IT IS NOT THE FAULT OF KEYBOARD OR WEB BROWSER.
IT IS THE FAULT OF ADOBE PLUGIN.
IF YOU DON'T HAVE ADOBE PLUGIN (VERSION.11) THEN IT WILL NOT PLAY.
IT WILL WORK !00% SURE :)

__________________
syed adil is offline   Reply With Quote
Reply
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:45 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts