Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

Why does my mouse only work in safe mode?

This is a discussion on Why does my mouse only work in safe mode? within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. Help please.. I have spent the past 8 hours trying to get my laptop to work. I have an asus


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-12-2012, 11:38 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
OS: windows 7



Help please.. I have spent the past 8 hours trying to get my laptop to work. I have an asus U43 series with windows 7 home edition. I was browsing the internet and my mouse stopped working. I started the computer again but the mouse will only work on the log in page at the beginning of the start up. I restarted the computer again and again but on the 7th time or so, it would only go to black.. Hours later of me hoping it would finally load, I turned the computer off and took out the battery, blowing into it like you would an old nintendo game. This allowed me to access safe mode (finally!) and I got on this site.. Please tell me what's going on.. Normally I'm good with computers, but I've never had this problem before

Thank you in advance :)

__________________
MaliMarie is offline  
Old 04-13-2012, 01:53 AM   #2
Enthusiast
 
Join Date: Aug 2004
Location: England, UK
Posts: 4,525
OS: Windows 7 x86 SP1



You say it's on a laptop, so you are referring to the touchpad or a plug-in USB mouse? If the latter, have you installed any third-party driver software that was supplied with it? If yes, uninstall that software and see if the mouse works without it (all mice will work for basic functions using Windows built-in drivers without needing to install any others).

When something works only in safe mode it almost always points to a third-party driver being the cause. Maybe the driver software supplied with the mouse isn't compatible with Windows 7.

__________________
pip22 is offline  
Old 04-17-2012, 04:10 AM   #3
Windows Specialist
Microsoft Support Team
 
CriticalPoint's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Oxford, UK
Posts: 906
OS: Windows 7 Ent x64

My System


Hi MaliMarie.

Are you still looking for assistance, or has PIP helped with your query? Please do let us know so that we can further assist if needed.

Best, Crit.
__________________
MEMTest ¦ Drive Fitness ¦ IMGBurn
Malware & Virus help ¦ Slow PC?

Looking for support with something else?
Microsoft ¦ Security ¦ Hardware ¦ Networking

Got an SSD?
Disable Defrag, SuperFetch and Prefetch!




*I do not always subscribe to threads*
If you're awaiting a reply after 24 hours, please PM me
CriticalPoint is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:50 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts