Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

USB device installion fails, Code: 28 Access is Denied

This is a discussion on USB device installion fails, Code: 28 Access is Denied within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. Alright so I have been trying to use two USB devices on my computer and neither are working. When I


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-04-2012, 02:55 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 23
OS: Windows 7



Alright so I have been trying to use two USB devices on my computer and neither are working. When I plug either in (One is an 8gb emtec Flash Drive and the other is a BEHRINGER Xenyx 2442 Sound Mixer) to the USB port, the drivers attempt to install normally, as they would do for first time use. The installation continues to tell me that the installation has failed with Code:28 and that access is denied. I have other USB devices (A different flash drive and a wireless mouse) that I have been using for a long time, these new ones just don't seem to work. I have tested the 8gb Emtec and the USB Mixer on other computers (Mac and PC) and they both work fine on Windows 7, just not my computer. I am running on an Alienware M11x. Let me know if you need any computer specs.

So far I have tried taking owner ship of the USB registry key, and doing a system restore going back from a few critical updates.

Nothing has worked so far and any help is greatly appreciated!

Thanks all!

__________________
jack2789 is offline  
Old 03-04-2012, 04:15 PM   #2
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 11,310
OS: Windows 7 Pro, ME, Vista. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000 & 98SE



Go into the Device Manger and delete the USB driver(s) in question. Restart. If no good, revert to original driver(s).

__________________



The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is online now  
Old 03-04-2012, 05:50 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 23
OS: Windows 7



I've never had any drivers for these USB devices they are both brand new, which is why only my older USB devices which HAD drivers still work.
__________________
jack2789 is offline  
Old 03-05-2012, 12:18 PM   #4
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 11,310
OS: Windows 7 Pro, ME, Vista. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000 & 98SE



When in the USB Controller area of the Device Manager. choose each one and see what happens if you hit "Update Driver".
__________________



The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is online now  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Turbo USB ports?
Hi all I have an eMachines E520 Series with an Intel CPU 575 @ 2000Mhz and have just upgraded to 4Gb RAM, running Vista Home Basic SP2 My problem is that i have just attempted to load 5.5Gb of photos onto it with a card reader and i am informed that it will take 38 minutes!! ye gods, my old...
digiman59 Other Hardware Support 5 03-06-2012 10:48 AM
No bootable device
Hi, when I try and start up my computer the message shows : no bootable device - insert boot disk and press any key. Can anyone tell me what is wrong with my computer and how to fix it?? Thanks.
smavy153 Hard Drive Support 4 03-06-2012 02:42 AM
[SOLVED] Is this possible?
Can I put another set of 2x4GB RAM into my dual channel mobo with 4 RAM slots? Mobo: Newegg.ca - GIGABYTE GA-P67A-UD7-B3 LGA 1155 Intel P67 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard RAM: Newegg.ca - CORSAIR XMS 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 Desktop Memory Model CMP8GX3M2B1333C9...
bob7up RAM and Power Supply Support 3 03-04-2012 03:40 PM
External Hard Drive is Damaged / Corrupt
I think my external hard drive is corrupt or else damaged. When I connect it to my laptop or media player it does not get recognised. Power is going to the hard drive though because the little blue light turns on when it is connected. It was working fine until I downloaded a file and now I think...
AmyE Hard Drive Support 1 03-04-2012 02:59 PM
Weird USB port behavior
I'm having an odd problem with my Toshiba Satellite L300 portable with Vista 32 installed. This may be a hardware failure of some kind, but I'm not sure, so here goes. I think this may have started when I tried to plug in a Motorola cell phone. The driver installation failed and the phone...
nagrome Windows 7 Support, Windows Vista Support 0 03-04-2012 02:24 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:47 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts