Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

Text on monitor suddenly become blurry/fuzzy?

This is a discussion on Text on monitor suddenly become blurry/fuzzy? within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. I recently purchased a VGA Y Splitter to connect both my PC and my Xbox together onto one monitor. A


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-03-2012, 03:08 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 6
OS: Vista



I recently purchased a VGA Y Splitter to connect both my PC and my Xbox together onto one monitor. A 19 Inch Widescreen Samsung SyncMaster 923nw. Before I had connected my PC's VGA cable into the Y splitter, the picture quality was fine. I connected the monitor's VGA cable and the Y Splitter, the quality of my screen decreased significantly, and there was bad ghosting. So I took it out and connected the VGA cable back into my monitor, and the picture quality was better, but still not that great. The text is fuzzier than it was before, and I haven't seemed to find any resolve. I have updated the drivers of my graphics card and my monitor, yet the fuzzy text is still there. Is there any way that I can get rid of this blurry text problem?

__________________
Crazeejezza is offline  
Old 01-03-2012, 10:16 PM   #2
Tech Hardware Team
Game Team Tech
 
tyza's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: New Zealand
Posts: 1,306
OS: Windows 7 Home Premium X32 X64 Windows 8 X32 X64

My System


check the cable on the monitor side ,


check if your graphic card is locked tightly with the screw ,

safest is to take out the gfx and re plugging it back in while making sure its

tight again.

you could test the display of your xbox without using the splitter as well to confirm whether its your cable / monitor is faulty

__________________
tyza is offline  
Old 01-03-2012, 10:34 PM   #3
Games Team | Tech
 
PoWn3d_0704's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Oregon
Posts: 1,522
OS: Windows 8.1 64-bit

My System


Possibly the monitor, from having the PC/Xbox trying to provide video at the same time.
__________________


Asus P8Z77-V MoBo|Intel i5 3570k @ 4.8Ghz
G.Skill Sniper Series 8GB DDR3-1600|SLI Gigabyte GTX 670 2GB
Seasonic Modular 850w|Fractal Design R4 Silent|Windows 7
Asus VG24BQE 144Hz Monitor w/ GSYNC + Dell U2412M IPS
PoWn3d_0704 is offline  
Old 01-04-2012, 09:47 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 6
OS: Vista



I had removed the splitter as soon as I seen the ghosting issue and only have the monitor connected to the PC, I have not used the VGA cable and the Xbox together, and have since moved my Xbox back to my TV. I have not tried to check the graphics card yet, shall do that now.
__________________
Crazeejezza is offline  
Old 01-04-2012, 10:44 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 6
OS: Vista



Update, I got the issue fixed eventually, thanks for the help.

__________________
Crazeejezza is offline  
Closed Thread
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using Nero to burn mp3s to audio cd
I get an error when burning an audio cd, so got a coaster. Pasted the log file below. So what is wrong ? Thanks. Windows XP 5.1 IA32
zhong Windows XP Support 8 12-19-2011 02:28 PM
Dvd communication failure
Hey, Recently purchased the ODD Asus DRW-24B1ST. It will read a disc but when I try to burn anything I get a communication failure, even burning at low speeds. When I try to update the firmware I get: Error no matched drive detected This utility is only for ASUS DRW-24B1ST drive. Detected...
The_Doc Other Hardware Support 5 11-28-2011 04:39 PM
Placing YouTube Video Code
Hello all, I am working with a CSS based template. I would like to post the following YouTube video code: <iframe title="YouTube video player" width="293" height="237" src="http://www.youtube.com/embed/_7wSn8yVla4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>V INTO THE FOLLOWING CODE...
Acer2000 Web Design & Development 7 04-23-2011 12:07 PM
Burning error in audio blank using Nero 6
I have a burning error in audio blank using Nero 6. Below is my log, What is the problem ? Windows XP 5.1 IA32 WinAspi: - ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Ahead\Nero\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.74, size=164112 bytes, created 10/26/2004 5:35:34 PM
zhong Windows XP Support 12 01-13-2011 11:22 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:44 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts