Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

Suddenly Slow Streaming Video HELP PLEASE

This is a discussion on Suddenly Slow Streaming Video HELP PLEASE within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. I'm not even sure this is a Mozilla problem but I didn't see a category for video software. I have


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-15-2012, 08:54 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
OS: Windows 7


Angry

I'm not even sure this is a Mozilla problem but I didn't see a category for video software. I have an ASUS laptop with Windows 7 installed. I pretty much bought this to watch streaming video on. My most frequented site is LetMeWatchThis | 1Channel - Watch Movies Online Free - Just Added and my most commonly used streaming share site is putlocker/sockshare. I do not have cable, this is how I watch all my tv shows. This software always runs perfectly fine and out of nowhere two days ago everything is streaming RIDICULOUSLY slow. I've noticed it with putlocker as well as youtube. This is not an overloaded server because I've gotten onto Youtube at work several times at different times of the day and the 10 year old crap machines there stream youtube vids fine. I've had problems a couple times in the past and a plug-in check always solved the problem. Nothing is working this time. My plug-ins are updated. One forum suggested I uninstall and reinstall my adobe flash... did it: no difference. I've cleaned up my hard drive, deleted my temp internet files, history, etc., my disk defragmenter runs once a week so I know that isn't the problem. I've tried restoring windows to a date previous to the start of the problem and that also did nothing. I use the windows firewall program in conjunction with AVG free and I am not too familiar with firewall manipulation. Another forum suggested doing something with the firewalls but to be honest I'm too afraid to do it without pretty precise instructions. Another forum suggested downloading Speedbit Video Accelerator... this also has not helped at all. Does anyone have ANY ideas? And in case you couldn't tell, I'm not a tech person so go easy on me with the tech talk if you can. I appreciate any help. I miss my shows.

__________________
edgebunny is offline  
Old 01-16-2012, 08:43 AM   #2
Enthusiast
 
Join Date: Aug 2004
Location: England, UK
Posts: 4,525
OS: Windows 7 x86 SP1



Have you installed the latest Firefox version (v9.0.1)?

__________________
pip22 is offline  
Old 01-16-2012, 09:21 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
OS: Windows 7



Hmmm... I don't know? How do I know what version I have? Does firefox not prompt you to update when a new version is available?
__________________
edgebunny is offline  
Old 01-16-2012, 04:03 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
OS: Windows 7



I installed the newest version of firefox... no change. :(
__________________
edgebunny is offline  
Old 01-20-2012, 06:35 AM   #5
TSF-Emeritus
 
Ninjaboi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: U.S.A., Texas
Posts: 2,047
OS: Windows XP SP3, Ubuntu 10

My System


Hello edgebunny, welcome to TSF!

This could be an issue with your home network that allows you to browse the web. Try loading a Youtube video and ( if it's still streaming/buffering slowly ), immediately stop the streaming and go to this website to run a network speed test:

Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test

The test is free of course. There will be a button after it finishes loading that says "Begin Test". Click this button, and after it completes the test and gives you the results you should post a screenshot of the results here. To get a screenshot in Windows 7, follow this link for instructions:

Use Snipping Tool to capture screen shots
__________________
Ninjaboi is offline  
Old 01-20-2012, 08:34 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
OS: Windows 7





Oh thank you so much for responding! I'm dying here without my streaming video! I ran a speed test a few days ago when the problem first started and then I was getting about 1.5 mb/s download. I'm only supposed to get 1.0 because that's about the max I can get in my area (in the sticks here). But that's all I've ever had and I've never had this problem previously. At first it was Youtube, Netflix, and the sharing sites (i.e. putlocker, megavideo, etc) all streaming slow, but after the 400 things I've tried to do to fix the problem, netflix and youtube are now working fine. However, I still have MEGA slow streaming on the sharing sites, and that is what I use the most. I've cleaned up my registry, deleted my cookies and history, ran multiple scans on malware bytes and avg free and nothing is making a difference. Everything else is working fine. I'm not having any problems with viewing any webpages or pictures. Everything is moving as fast as always. It's JUST the streaming video. Any ideas? I really appreciate any help. Thanks!
__________________
edgebunny is offline  
Old 01-21-2012, 11:50 AM   #7
TSF-Emeritus
 
Ninjaboi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: U.S.A., Texas
Posts: 2,047
OS: Windows XP SP3, Ubuntu 10

My System


Well, your network connection has a better download speed and latency than I have, and I can stream videos just fine ( mind I usually give the videos a few seconds at the beginning to get a head start on me ). Seeing as you already did registry and cookie/cache cleaning, as well as even going as far as a restore point on your machine, I doubt that it's anything to do with your software. It might either be your ISP currently throttling streaming on certain sites due to maintenance they are undergoing, or that the sites themselves are at fault.

Since Netflix and Youtube seem to be working okay now, it could be only a temporary issue you're having with them. Try getting on at a time you usually don't and see if it might be simply the sites' servers being overloaded with users during your usual times. I would say "Get a new modem and router", but I do seriously doubt you need to if it worked fine, got bad, and went fine again for most of the sites. Therefore, I do think this is pointing towards either ISP throttling your streaming or the sites having heavy loads of users overloading their servers.
__________________
Ninjaboi is offline  
Old 11-18-2012, 03:14 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
OS: Windows 7



Edgebunny i am having the same problem as you with 1channel.ch and tvlinks.eu. I usually use putlocker and sockshare links also. The same goes with my youtube and netflix working fine! If anyone could help this would be appreciative. Thank you.
__________________
Jf_thetruth is offline  
Old 01-19-2013, 12:47 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
OS: XP SP4



Exactly the same thing happened to me, with the same site, but I'm still using XP.

I think the problem might be the site itself.
__________________
Mukkinese is offline  
Old 01-19-2013, 01:05 PM   #10
Moderator
- Microsoft Support
 
djaburg's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 4,753
OS: XP SP3/Vista/7 Server 2K/2K3/2K8 Linux



Yeah, but this original issue happened a year ago is you look at the date on the thread. I think the issue may have been addressed already. I would agree it's likely the site, but still an old issue.

__________________


From time to time, we have been tempted to believe that society has become too complex to be managed by self-rule, that government by an elite group is superior to government for, by, and of the people. But if no one among us is capable of governing himself, then who among us has the capacity to govern someone else?
-Ronald Reagan, 1981 Inaugural Address-
djaburg is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow streaming video
My PC (VISTA) keeps interupting when streaming videos. My laptop (XP) operating in wireless mode on the same Broadband router does not have the same problem. Have I got a virus on the PC . If so how do I remove it. I have McAfee, and Super Antispyware and have done a quick scan using Malwarebytes
caffoori Windows 7 Support, Windows Vista Support 6 01-16-2012 09:08 AM
DirectX Features are not available
Hello. Whenever I want to play any games. This Error Pops up "Could not load direct3d" and "D3D_Create: CreateDevice() failed". I checked on my DxDiag and it came out with this: ------------------ System Information ------------------ Time of this report: 10/26/2011, 18:19:38 ...
tenekei Video Card Support 4 10-26-2011 07:31 PM
Portal 2 Black Screen issue
Hey guys, first post here. I bought myself Portal 2 yesterday on Steam, and instantly I'm getting the black screen of death issue. I've tried tones of things to get rid of it, but none have worked completely. Most just prolong my gaming time untill the black screen attacks me once again. So I have...
Oxcide PC Gaming Support 24 08-10-2011 11:28 AM
Fixing my generic video driver?
I'm a complete noob at computers .. so bear with me! I was trying to play my game and then this popped up; Dx9 renderer initialization has been failed. You may reboot this computer and try again? People in the game forum says I should check if everything is up to date. And when I did, The display...
danlen Driver Support 10 03-07-2011 02:49 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:13 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts