Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

[SOLVED] Shortcut Icon Image Missing

This is a discussion on [SOLVED] Shortcut Icon Image Missing within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, All of a sudden the images on the icon of some of the programs disappeared. The programs that I


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-17-2009, 01:10 AM   #1
Registered Member
 
tandav's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Mauritius
Posts: 118
OS: Windows 7 Ultimate Build 7600 RTM

My System


Hello,

All of a sudden the images on the icon of some of the programs disappeared.
The programs that I ran before it happened were Glary Utilities and AusLogics Disk Defrag.

It is similar on some of the icons on 'Start Menu > All Programs' as well.

Please see the attached screen shot.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Icons Missing.jpg
Views:	130
Size:	214.3 KB
ID:	58586  

__________________
tandav is offline  
Old 10-17-2009, 04:55 AM   #2
Team Manager, Microsoft Support
Microsoft MVP
BSOD Kernel Dump Expert
 
jcgriff2's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2007
Location: BSOD CENTRAL
Posts: 30,501
OS: Windows 8.1, 7 + Windbg :)



i -

The "missing shortcut" actually appears to be a lost file association for Adobe Reader.

I would suggest that you perform a system restore, choose a restore point prior to running Glary util - and I would advise not to run it again -
START | rstrui

If that fails - re-install Adobe Reader 9 - http://get.adobe.com/reader/

Regards . . .

jcgriff2

.

jcgriff2 is offline  
Old 10-18-2009, 02:21 AM   #3
Registered Member
 
tandav's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Mauritius
Posts: 118
OS: Windows 7 Ultimate Build 7600 RTM

My System


Quote:
Originally Posted by jcgriff2 View Post
i -

The "missing shortcut" actually appears to be a lost file association for Adobe Reader.

I would suggest that you perform a system restore, choose a restore point prior to running Glary util - and I would advise not to run it again -
START | rstrui

If that fails - re-install Adobe Reader 9 - http://get.adobe.com/reader/

Regards . . .

jcgriff2

.

Hi, thanks for your help.

Restore didn;t work so I re-installedthe software and the icon images are back.

Best wishes...
__________________
tandav is offline  
Old 10-30-2009, 11:01 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
OS: Windows 7 Ulimate 32



Thanks, the reinstall worked for Adobe :)

ETA: According to this site: http://blog.gnu-designs.com/solved-m...shortcut-icons it is a missing file that can easily be copied and pasted in, should you have access to those files from a PC that still has them.


Might make it a little easier than reinstalling so many programs.

Another one that worked for me was for the Windows Live programs (for example) I was able to repair them by going into the Control Panel --> uninstall a program and then clicking "change". It brought back those icons.

So far it is looking like I'll have to reinstall office 2007 (which might be hard because I have no clue where my disks went).. unless that person on the other blog comes through **crosses fingers**
__________________
TheCuriosity is offline  
Old 10-31-2009, 12:47 AM   #5
Registered Member
 
tandav's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Mauritius
Posts: 118
OS: Windows 7 Ultimate Build 7600 RTM

My System


Right, I didn;t think about that. It will help me next time.

Thanks!

Quote:
Originally Posted by TheCuriosity View Post
Thanks, the reinstall worked for Adobe :)

ETA: According to this site: http://blog.gnu-designs.com/solved-m...shortcut-icons it is a missing file that can easily be copied and pasted in, should you have access to those files from a PC that still has them.


Might make it a little easier than reinstalling so many programs.

Another one that worked for me was for the Windows Live programs (for example) I was able to repair them by going into the Control Panel --> uninstall a program and then clicking "change". It brought back those icons.

So far it is looking like I'll have to reinstall office 2007 (which might be hard because I have no clue where my disks went).. unless that person on the other blog comes through **crosses fingers**

__________________
tandav is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:50 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts