Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

[SOLVED] MSVCP100 Error

This is a discussion on [SOLVED] MSVCP100 Error within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. I keep getting this every time I try to initialize an installation: C:\Windows\system32\MSVCP100.d;;is either not designed to run on Windows


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-01-2011, 01:27 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
OS: win7



I keep getting this every time I try to initialize an installation:

C:\Windows\system32\MSVCP100.d;;is either not designed to
run on Windows or it contains an error. Try installing the
program again using the original installation media or contact
your system administrator or the software vendor for support.

I have tried reinstalling the program, registry cleaners, malicious scanning, and some other stuff but that's all I can remember right now. I don't have the OS CD because the computer did not come with one. Anyone know how to fix this?

__________________
puunji is offline  
Old 10-01-2011, 02:52 PM   #2
Registered Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Origionally Lancashire UK
Posts: 108
OS: xp home/pro, 7 Ultimate, Ubuntu 10.10, Jolicloud



Hi,

what is it your trying to install?

The file you describe is part of the Visual c++ 2010 Runtime library. try reinstalling it from here Download Details - Microsoft Download Center - Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)

You could also try finding a fix from microsofts fixit Microsoft Fix it Solution Center: troubleshooting software issues just follow the steps on the site to see if you can find a 'quick fix' from there.

__________________
aaronmarsh632 is offline  
Old 10-01-2011, 06:58 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
OS: win7



I'm trying to install Origin for the battlefield 3 beta but that comes up. Also, I tried dling that already and it said the path couldn't be found or something like that.
__________________
puunji is offline  
Old 10-03-2011, 05:31 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
OS: win7



I recently tried a system restore but that did not work either.
__________________
puunji is offline  
Old 10-04-2011, 04:35 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
OS: win7



Any ideasd?
__________________
puunji is offline  
Old 10-05-2011, 01:05 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Origionally Lancashire UK
Posts: 108
OS: xp home/pro, 7 Ultimate, Ubuntu 10.10, Jolicloud



you could try downloading the dll file and copying it into your windows/system32 folder manually. dll can be found here msvcr100.dll free download - DLL-files.com
__________________
aaronmarsh632 is offline  
Old 10-05-2011, 01:18 AM   #7
Moderator
- Microsoft Support
 
jenae's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney
Posts: 5,953
OS: XP, Vista, Seven, & a whole host you would never have heard of.



Hi, do not download ANY dll's from the internet the one just mentioned is the wrong version anyway . Go to start, search and type:- cmd right click on the returned cmd.exe and select "run as administrator at the prompt type:-

sfc\scannow (press enter)
__________________

jenae is offline  
Old 10-05-2011, 01:09 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
OS: win7



I finished the scan and it say that it found corrupted files and repaired them, but I am still getting the error. I tried to look at the CBS.log but the system denied me access. I am the system administrator.l
__________________
puunji is offline  
Old 10-09-2011, 10:50 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
OS: win7



Can anyone help?
__________________
puunji is offline  
Old 10-13-2011, 11:39 AM   #10
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
OS: win7



Still need help plz
__________________
puunji is offline  
Old 10-14-2011, 02:28 AM   #11
Registered Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Origionally Lancashire UK
Posts: 108
OS: xp home/pro, 7 Ultimate, Ubuntu 10.10, Jolicloud



When you said u already tried reinstalling the Visual c++ 2010 redist package and u got the path could not be found error could you try and give any more info about this?
__________________
aaronmarsh632 is offline  
Old 10-14-2011, 11:19 AM   #12
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
OS: win7



I'm getting a different error message now:

"The feature you are trying to use is on a CD-ROM or other removable disk that is not available.

Insert the Microsoft Visual C++2010 x86 Redistributable-10.0.30319 disk and click ok."
__________________
puunji is offline  
Old 10-14-2011, 02:54 PM   #13
Moderator
- Microsoft Support
 
jenae's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney
Posts: 5,953
OS: XP, Vista, Seven, & a whole host you would never have heard of.



Hi, go here and download the windows installer cleanup util, run it find your:-

Microsoft Visual C++2010 x86 Redistributable-10.0.30319 highlight it and select remove.

Next download a fresh install of the package.

BTW, Ms no longer support this tool, problems with Office uninstalls caused it's demise, however for your problem it is OK.

|MG| Windows Installer CleanUp Utility 7.2 Download
__________________

jenae is offline  
Old 10-23-2011, 12:55 PM   #14
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
OS: win7



Fixed, ty.
__________________
puunji is offline  
Old 10-23-2011, 01:08 PM   #15
TSF-Emeritus
 
Ninjaboi's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: U.S.A., Texas
Posts: 2,047
OS: Windows XP SP3, Ubuntu 10

My System


Hello puunji, glad your problem has been solved!

Please mark this thread "Solved" by going to the top of the thread, select "Thread Tools", and select "Mark this thread as Solved". If you are unable to locate this, simply tell us and we can do it for you.

Have a great day!
__________________
Ninjaboi is offline  
Old 03-04-2012, 07:33 AM   #16
Registered Member
 
jerry486's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: UK
Posts: 142
OS: win7 x64

My System


NOW FIXED
used newest install 10.0.2 instead of 10.0, please ignore below



can we re-activate this please?

problem: MSVCP100.dll not found when trying to run installed waterfox

tried the following:
install .net 4
used windows installer cleanup util to remove the c++ redistr...
installed from c++ scratch
copied the file manually to system32
updates completed

still nothing.

Win 7 x64 ultimate fresh install, hp g56-130sa

__________________
jerry486 is offline  
Closed Thread
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble with Directx 10
When trying to install a redist for a game i was going to play, this error comes up: "An internal system error occured. Please refer to DXERROR.log and Directx.log in your Windows folder to determine the problem" This is my DXError.log: -------------------- module: dxupdate(Sep 4 2009),...
xAtlas PC Gaming Support 1 07-29-2011 01:43 PM
Computer Virus/Trojan Problems
Amateur. First may I thank you for responding to my request for help. I have compiled the following List of Problems that I am aware of on my computer. Windows is being stopped from updating. Trend Micro is being stopped from updating.
Jack Willday Inactive Malware Help Topics 65 07-13-2011 12:57 AM
Help! My mums PC is infected
Hi Everyone :wave: Just having some issues with my mums PC. Its WindowsXP with SP3 and prior to this infection had AVG Free. This morning I uninstalled the AVG and put Avira free as I believe it is much better :) I have also run scans with MBAM and the first one showed 2 malicious items...
ItsMeTaraLee Resolved HJT Threads 83 05-05-2011 12:29 AM
Windows 7 BSOD - Memory management
Been getting BSOD. Sometimes twice a night, sometimes none. This hass been for weeks. Sometimes I get stuck in a reboot loop, sometimes it wants to run Repair, sometimes it wants me to choose safe mode/no safe mode. Pulled out two 1GB sticks of old dell memory yesterday when it was stuck in a...
dj-anakin BSOD, App Crashes And Hangs 7 02-21-2011 03:27 PM
redirect to mywebface, mywebsearch, and wizard101
For the past few days, I have been getting redirected to mywebface or wizard101.com when I visit some websites, not all, but they are normal and safe websites that I visit and have always visited, but now I'm getting this redirection. I will refresh the website and it will redirect again. This only...
woodman123 Resolved HJT Threads 19 02-16-2011 09:13 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question

Gear in this thread


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 12:55 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts