Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

Recipient address rejected: Access denied

This is a discussion on Recipient address rejected: Access denied within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi, recently I have been having problems replying to and send emails using Vista. Whenever i send email I get


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-04-2008, 09:52 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Troon, Scotland
Posts: 107
OS: Windows 7


Send a message via MSN to theGman

Hi, recently I have been having problems replying to and send emails using Vista. Whenever i send email I get a system administrator quoting error 554 5.7.1 Recipient address rejected: Access denied. Thanks.

__________________
theGman is offline  
Old 08-04-2008, 02:28 PM   #2
Certifiable Lazy Bum
 
sobeit's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: NEAR
Posts: 16,904
OS: win7pro/mint17


Send a message via Yahoo to sobeit

is this all emails? what program are you using for your emails? Did this problem just started after working for a while?

__________________
the truth is a three edged sword - your truth, my truth and the real truth.
sobeit is online now  
Old 08-04-2008, 04:06 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Troon, Scotland
Posts: 107
OS: Windows 7


Send a message via MSN to theGman

I'm using Outlook to send email. I can receive ok, just problems when sending. Even if I reply to an email using the senders address I get the error as stated. I'm using Vista premium with MS Office, the problem only appears when using Outlook. I also have an AOL email account but I can send email without problem using that account. The problem is recent as I have onluy just purchased a new laptop with Vista installed on it. If i use my other laptop to send email to the same address using Xp then the email sends without error?
__________________
theGman is offline  
Old 08-04-2008, 04:18 PM   #4
Certifiable Lazy Bum
 
sobeit's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: NEAR
Posts: 16,904
OS: win7pro/mint17


Send a message via Yahoo to sobeit

Based on what you said in addition to that error message, it seems your email is being considered spam. Are you running nortons? If so, try disabling it and see if you can send emails.
__________________
the truth is a three edged sword - your truth, my truth and the real truth.
sobeit is online now  
Old 08-05-2008, 07:29 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Troon, Scotland
Posts: 107
OS: Windows 7


Send a message via MSN to theGman

Hi, I tried disabling my Norton but still not able to send email. I think this problem may have always been on this computer, I have 3 different email accounts and web mail, so I can't say for sure if this one has ever worked. Tried sending email to various addresses but always get the error. I can receive without any problem. Is there any compatibility issues with vista and outlook? I've seen this problem a few times when I google the error?
__________________
theGman is offline  
Old 08-14-2008, 11:07 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
OS: XP



Check you send mail account. I had same problem because I was trying to use an incorrect server to send from.
__________________
goldtree is offline  
Old 09-22-2008, 06:04 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
OS: VISTA SP1



Gman

If you don't already have this solved, try this..

In Vista on your Internet E-Mail Setting form ---> Outgoing Server

try setting your option "My outgoing server SMTP requires authentication" and then select "Use same settings as my incoming mail server".

You 554 errors should disappear.
__________________
EvermoreCons is offline  
Old 01-07-2009, 08:41 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: HI
Posts: 1
OS: XP



FYI, thanks, your solution for the 554 error also resolved the problem for the inability to send email messages with HTML being

experienced with Outlook 2007 on Windows XP Pro. Previously was able to receive email with HTML but when replying to it, would receive the "error

554 5.7.1 Recipient address rejected: Access denied" , but now after implementing this solution you recommended of setting your option "My

outgoing server SMTP requires authentication" and then select "Use same settings as my incoming mail server" , am now able to send without

receiving this error.

__________________
chupacabra is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:06 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts