Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

No IDE Device, opperating system not found

This is a discussion on No IDE Device, opperating system not found within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hey, Let me start by saying that I don't know much of anything about computers as far as the technical


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-19-2009, 03:35 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
OS: vista



Hey,
Let me start by saying that I don't know much of anything about computers as far as the technical part goes, but this is what's going on...

The laptop, it's an HP Pavilion Entertainment PC with Windows Vista, randomly wouldn't boot up last night. It would sound like it was going through the motions, but nothing appeared on the screen and then it would shutdown and start up again, and again, and again....I turned it off for the night to see if it just needed a break. It usually stays on 24/7.

Needless to say, the problem didn't fix itself. I took out the battery and this time at least the HP screen would show up before restarting itself and going blank again. I repeated that and this time hit ESC only to get a screen that said the opperating system can't be found.

I did this again and hit the option it gave me, F10, and when I ran the hard disk self test it came back, "No IDE Device". I've found several forums that talk about this problem, but most of them were people that took apart their computer prior to getting this message so it wasn't helpful to my not so techy brain.

What I'm wondering is if this is a common problem that I can be walked through or if I should get professional help.

__________________
shortys_42066 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:06 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts