Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

Java doesn't work in IE

This is a discussion on Java doesn't work in IE within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi there, Java does not work in IE. It works perfectly fine with Firefox, which I usually use. I have


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-17-2012, 02:03 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
OS: windows 7



Hi there,

Java does not work in IE. It works perfectly fine with Firefox, which I usually use. I have to use IE in order to use my banks online banking add on.

I am running Windows 7 Professional 32bit, IE 8/9 32bit, Java 32bit
I have tried the following:

-Reinstalled IE
-Downgraded from IE9 to IE 8
-Updated Java
-De- and Reinstalled Java

-turned off active x filtering
-turned on compatibility view
-turned all security settings to lowest level

-Made sure java is enabled in IE
-Made sure java is enabled for IE in the Java console (although suspiciously IE is listed in grey and i can't unselected it)

I basically have the same problem with flash in IE. Again, everything works fine in firefox. I really wouldn't care because I don't like using IE at all. I just need it for that one task and the menu of the online banking site uses java.

I would appreciate any clue I can get. Thanks.

__________________
jinsihou is offline  
Old 02-17-2012, 02:38 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
OS: windows 7



Correction:

I think what I mean is actually Java script. Anyhow: it is popup windows and shifting menus that don't work.

__________________
jinsihou is offline  
Old 02-17-2012, 08:28 AM   #3
Moderator
- Microsoft Support
 
JackBauer_24's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York, USA
Posts: 5,409
OS: Windows 8.1 64bit/Ubuntu 14 LTS 64bit via Vm Player

My System


Go to Control panel>java open up Java and see if the applet or runtime is enabled for Internet Explorer as well as Firefox.

Also try this How to enable scripting in your browser
__________________

Virus Help
Ubuntu Live CD
PC Running Slow?
Memtest
UBCD
Remember dust buildup in your PC can be a killer!!
JackBauer_24 is offline  
Old 02-17-2012, 12:19 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
OS: windows 7



Thank you for your you answer.
As I mentioned, in the Java console, both ie and fiirefox are checked. Although IE is in a greyish/shadowy fond. I am not sure what that means. And it can't be unchecked (even if I wanted to;).
__________________
jinsihou is offline  
Old 02-17-2012, 12:25 PM   #5
Moderator
- Microsoft Support
 
JackBauer_24's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York, USA
Posts: 5,409
OS: Windows 8.1 64bit/Ubuntu 14 LTS 64bit via Vm Player

My System


Fond? Or Font? What version of Java do you have? The latest version I believe is 6-31.
__________________

Virus Help
Ubuntu Live CD
PC Running Slow?
Memtest
UBCD
Remember dust buildup in your PC can be a killer!!
JackBauer_24 is offline  
Old 02-18-2012, 10:03 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
OS: windows 7



font.
yep, 6-31, that's what I have.

__________________
jinsihou is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SMS Gateway and Server in PHP
Is it possible to develop an sms gateway in php? How if possible?
Fox2 Web Serving and Management 2 10-08-2012 06:12 AM
New APU system dead in the water
I have the following components: Asus F1A75-V Pro Motherboard AMD A8 3870 APU Kingston HyperX Ram 16GB- KHX1600C9D3K4/16GX and an OLDER power supply: Thermaltake TR2-430W (W0070RU) - which was working on an older build until I took it out 2 hours ago and dropped it in my new case. ...
spacehelmet Motherboards, Bios & CPU 5 02-17-2012 12:22 PM
use cell value before and after modification in excel 2007
i have huge data in excel.i have two cells a1 and b1. a1 value is 50 and b1 value is 100. i want if i change in a1 then b1 automatic change according a1 without effect of other data. if a1 is 30 after change then b1 should be 80(-20). if a2 is 70 after change then b1 should be 120(+20).
lavbhushan Microsoft Office support 0 02-16-2012 11:50 PM
i need some really great in excel to crack a pro rated formula
Hello i am going to do my best to explain it how i may require your help building a formula. on the attached document, you will see a very simple calculation for accrual formula that add and withdraw amount from a month output (colomn c)at each of every three months (march, june, sept, dec)...
darkphoenixx Microsoft Office support 1 02-16-2012 10:17 PM
graphic cards in laptops
is it possible to upgrade my laptops graphic card?
asus f8vr Laptop Support 4 02-16-2012 07:58 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 04:56 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts