Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

DNS Windows can't communicate with the device/resource is not responding to requests.

This is a discussion on DNS Windows can't communicate with the device/resource is not responding to requests. within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. Im writing from my mobile so its short. This problem started yesterday night, the only way I fixed it was


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-03-2011, 03:50 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
OS: Windows 7 Ultimate



Im writing from my mobile so its short. This problem started yesterday night, the only way I fixed it was by shutting down and waking up today and the problem was gone.
I only use wireless. I have access to three networks, two are pwd the third is unsecure. Whenever I connect to one, i get the Limited access icon.
If I go to my Network Sharing Center the red X is after the network icon. And I get multiple reworded problems. But they ALL talk about my DNS. It says this.

Issues Found
Windows cant communicate with the device or resource (primary DNS)
The device or resource is not responding to requests.

The other set of messages it gives me is this

Issue found
The DNS server isnt responding

Your compujter is trying to use a DNS server that is incorrect or doesnt exist.
The problem occurs when i start to disconnect a lot then ill restart my laptop and the problem will appear.

My info.
Toshiba satellite a205 S5831
WifiLINK 4965AGN
W7 Ulti. 32bit

My isp
Comcast Cable (in Miami, FL; USA)
I also reformatted about 1 mnth ago. And i havent installed anything since last week. When i was online today i checked for updates and had none.

I have tried everything i know of.
Restarted MULTIPLE times. Shut down for one hour. Manually restarted and rebooted with wifi switch on and off. Enable and disabled from the ncpa.cpl my wireless card, uninstalled and reinstalled the card multiple times, deleted and entered diff networks multiple times and keep getting that error. And sometimes it will say im fully connected to the net, but i wont be, nothing actually connects to the net.
also, when i checked the dns address yesterday when it wasnt working, both address's are the SAME ones from today that arent working. And this
And no i cant connect to a lan atm.


Thank you please help ):error happens on ALLnetworks i try to connect to..

__________________
Liphx is offline  
Old 01-03-2011, 06:58 PM   #2
Team Manager, Microsoft Support
Microsoft MVP
BSOD Kernel Dump Expert
 
jcgriff2's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2007
Location: BSOD CENTRAL
Posts: 30,369
OS: Windows 8.1, 8 ,7 + Windbg :)



Update your Intel 4965 AGN drivers.

Select the 1st - ICS_Ds32.exe - [http://downloadcenter.intel.com/Deta...19512&lang=eng

Reset IE8 - http://support.microsoft.com/kb/923737

Regards. . .

jcgriff2

`

jcgriff2 is offline  
Old 01-03-2011, 07:52 PM   #3
Moderator
- Microsoft Support
 
djaburg's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Diego, CA
Posts: 4,601
OS: XP SP3/Vista/7 Server 2K/2K3/2K8 Linux



Is it possible the owners of the routers you're connecting to have prevented you from getting out to the internet? I know with my router I can do that.
__________________


From time to time, we have been tempted to believe that society has become too complex to be managed by self-rule, that government by an elite group is superior to government for, by, and of the people. But if no one among us is capable of governing himself, then who among us has the capacity to govern someone else?
-Ronald Reagan, 1981 Inaugural Address-
djaburg is offline  
Old 01-07-2011, 06:34 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
OS: Windows 7 Ultimate



@djaburg No, I own the router myself, its a Linksys.


@ jcgriff2 Thanks for the links


As to my problem, once I noticed it was all the networks I tried to connect to, I tethered my laptop to my cellphone and it worked flawlessly. So I gave my ISP a call and low and behold it was a major problem they were having in my area. They also explained its been a persistent problem for the past less then a month.

So it fits perfectly for when I assumed it was my card acting up. Anyway, everything is sweet as candy now, and no issues. It seems like it was their fault.

Thank you!
__________________
Liphx is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:44 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts