Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 Support, Windows Vista Support

Acer aspire one Not having wireless capabilty

This is a discussion on Acer aspire one Not having wireless capabilty within the Windows 7 Support, Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. So I have an aced aspire one. I just upgraded from windows 7 starter to windows 7 pro. I now


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-05-2011, 02:11 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
OS: Windows 7 professional



So I have an aced aspire one. I just upgraded from windows 7 starter to windows 7 pro. I now can't get my computer to locate any wireless network. I've already updated all my drivers. My little wireless light is still blinking orange every few seconds. Is there a way to turn this on manually. Acer support wanted to charge me $100 to fix it with screen sharing

__________________
Joshwhitcomb is offline  
Old 08-05-2011, 02:52 AM   #2
Team Manager, Microsoft Support
Microsoft MVP
BSOD Kernel Dump Expert
 
jcgriff2's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2007
Location: BSOD CENTRAL
Posts: 30,492
OS: Windows 8.1, 7 + Windbg :)



Update your wifi drivers.

Acer Support: Downloads & Support Documents

Regards. . .

jcgriff2

`

jcgriff2 is offline  
Old 08-05-2011, 04:55 AM   #3
computer wizard
 
brobarapas's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: planet earth/
Posts: 1,656
OS: windows 7 ultimate



Look on the "front" panel, below the lip of the keyboard, similar to where a latch would be on a typical notebook. There's a slider there that's not a latch, but it's a switch that toggles the wireless on and off. Slide it over until the light above it (with the antenna logo) goes on, indicating wireless is enabled, and slide it again to turn it off.
__________________
brobarapas is offline  
Old 08-05-2011, 10:54 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
OS: Windows 7 professional



Quote:
Originally Posted by brobarapas View Post
Look on the "front" panel, below the lip of the keyboard, similar to where a latch would be on a typical notebook. There's a slider there that's not a latch, but it's a switch that toggles the wireless on and off. Slide it over until the light above it (with the antenna logo) goes on, indicating wireless is enabled, and slide it again to turn it off.
__________________
Joshwhitcomb is offline  
Old 08-05-2011, 10:55 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
OS: Windows 7 professional



Well on this acer aspire one there is no switch or slide. There is a function key with the wireless button on the f2 key.
__________________
Joshwhitcomb is offline  
Old 08-05-2011, 11:06 AM   #6
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 51,068
OS: win 7 pro/ultimate/xp vm



Hi this is the user manual according to it there is a switch on the front right page 13
http://support.acer.com/acerpanam/ma...de_English.pdf
__________________









Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 08-05-2011, 12:33 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
OS: Windows 7 professional



I think I have a different model. Let me get back with you soon
__________________
Joshwhitcomb is offline  
Old 08-05-2011, 05:03 PM   #8
Team Manager, Microsoft Support
Microsoft MVP
BSOD Kernel Dump Expert
 
jcgriff2's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2007
Location: BSOD CENTRAL
Posts: 30,492
OS: Windows 8.1, 7 + Windbg :)



Check Device Manager -
START | type devmgmt.msc

What is the name & date of the wifi driver?
jcgriff2 is offline  
Old 08-05-2011, 11:33 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
OS: Windows 7 professional



My model is ao532h
__________________
Joshwhitcomb is offline  
Old 08-05-2011, 11:52 PM   #10
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
OS: Windows 7 professional



no switch anywhere.....i checked twice for driver updates. no wireless capability!=p
__________________
Joshwhitcomb is offline  
Old 08-05-2011, 11:56 PM   #11
Tech Hardware Team
BSOD Kernel Dump Expert
 
loda117's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington
Posts: 3,067
OS: Windows 8 Ent, Server 2012, 2012R2, Server 2008 R2 Stnd,

My System


have you tried pressing the F2 button while holding down the FN button
__________________
If all else fails, read the documentation
HOW TO BURN AN ISO
HDD Diagnostic Tools
Memory Test
loda117 is offline  
Old 08-06-2011, 01:33 AM   #12
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
OS: Windows 7 professional



yes many times! it has the symbol on the f2 key but doesnt work when they are simultaneously pushed. any other thoughts?
__________________
Joshwhitcomb is offline  
Old 08-06-2011, 02:06 AM   #13
Team Manager, Microsoft Support
Microsoft MVP
BSOD Kernel Dump Expert
 
jcgriff2's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2007
Location: BSOD CENTRAL
Posts: 30,492
OS: Windows 8.1, 7 + Windbg :)



A generic wifi listed in specs - http://support.acer.com/acerpanam/ne...O532hsp2.shtml
Quote:
Originally Posted by jcgriff2 View Post
Check Device Manager -
START | type devmgmt.msc

What is the name & date of the wifi driver?
I see Intel, Atheros, Broadcom... which drivers did you download?

http://support.acer.com/us/en/produc...1&modelId=1854

Regards. . .

jcgriff2

`
jcgriff2 is offline  
Old 08-06-2011, 02:10 AM   #14
Team Manager, Microsoft Support
Microsoft MVP
BSOD Kernel Dump Expert
 
jcgriff2's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Sep 2007
Location: BSOD CENTRAL
Posts: 30,492
OS: Windows 8.1, 7 + Windbg :)



Page 8 - http://global-download.acer.com/GDFi...K&Step2=ASPIRE
jcgriff2 is offline  
Old 08-06-2011, 02:18 AM   #15
computer wizard
 
brobarapas's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: planet earth/
Posts: 1,656
OS: windows 7 ultimate



can you connect via the Ethernet cable,,
__________________
brobarapas is offline  
Old 08-06-2011, 02:46 AM   #16
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Mar 2009
Location: beavercreek Ohio
Posts: 962
OS: vista sp2



my acer is touch sensitive , try just touching the blinking light, that toggles mine on and off...

good luck

ps, mine is an acer aspire 6930
__________________
Have A Great Day
.......Kenny........
kenny111111 is offline  
Old 08-06-2011, 08:17 AM   #17
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 51,068
OS: win 7 pro/ultimate/xp vm



The lan is atheros but the wifi seems to be intel Acer Aspire One AO532h | Acer Aspire One 532h Netbook Series Service Guide
__________________









Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 08-06-2011, 11:45 PM   #18
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
OS: Windows 7 professional



Ive tried installing all three of them......Doesnt work. I have made progress witht the atheros driver. My light used to blink red and now it is solid red and never blinks. I dont know what it did though. All my drivers are up to date. Still no wireless capabilty
__________________
Joshwhitcomb is offline  
Old 08-07-2011, 02:43 AM   #19
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Mar 2009
Location: beavercreek Ohio
Posts: 962
OS: vista sp2



try one more thing, (not sure if it's the same in 7) right click desktop>windows mobility center (link on the left hand side bottom) see if there's an option to turn it on there...

good luck
__________________
Have A Great Day
.......Kenny........
kenny111111 is offline  
Old 08-19-2011, 12:21 PM   #20
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 14
OS: Windows 7 professional



stil no results on these answers. is there any other manual or program i can install to fix this?

__________________
Joshwhitcomb is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Connect ACER Aspire One D257 to Wireless Network
Hi guys, I've been looking up the internet for almost 2 days now and starting to pull my hair out on this issue...please help me.. Issue: Can't connect my NEW Acer Aspire One D257 to my ProLink PWH 2004. Strangely enough my Macbook Air is already connected to my wireless network without a...
4hookes Networking Support 12 11-29-2011 09:06 AM
[SOLVED] Acer Aspire 1 doesn't connect to wireless
Hello, I've just installed a new wireless router (Netgear wgr614v9), but I'm having trouble getting an Acer Aspire 1 (with Linpus Linux) to connect. All other devices within the house can connect (iPod, mobile phone, other laptops), but this laptop wont. It was connected but it disconnected...
watp Networking Support 4 06-29-2011 07:53 AM
BSOD Help
I'm a bit of a noob, so I hope I did the correctly. I'm running windows 7. 64 bit. This computer has always had Windows7 on it, and it came with the computer. The computer is 1.5 years old and has always done this. Intel(r) Core(tm)2 Quad CPU Q8400@ 2.66GHz 2.67GHz Video Card: Nvidia...
sasarai1987 BSOD, App Crashes And Hangs 4 06-15-2011 11:46 PM
cant find my wireless having problems acer aspire
Hi I have an acer aspire one 533 -intell atom processor N455 I am having problems trying to find my wireless connection it was working perfectly fine before i've had the laptop for a few months now, but all of a sudden now my laptop doesn't seem to find it. But i can use my wireless...
at0001 Windows 7 Support, Windows Vista Support 7 06-04-2011 04:23 AM
Wireless problems with Acer Aspire One netbook
Hi, I'm having trouble connecting to the wireless on a new laptop I just bought! The model is an Acer Aspire One D255. I tried connecting and it didnt work; no error message, just the little icon in the corner with a red X next to it, and when I put my cursor over it it says "not connected" I...
PixieGirl1 Laptop Support 5 05-02-2011 09:27 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 06:39 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts