Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Driver Support

[SOLVED] Computer won't recognize cdrom drive

This is a discussion on [SOLVED] Computer won't recognize cdrom drive within the Driver Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have no idea what happened, but my computer won't recognize my CDROM drive. If I put a cd in


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-23-2010, 11:55 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 6
OS: Windows Vista



I have no idea what happened, but my computer won't recognize my CDROM drive. If I put a cd in the drive it acts like it wants to read it but it won't. When I right click on My Computer, then manager, and then the drives it shows the drive, but then shows a yellow triangle with an exclamation point in it and when I click on that it reads "This device cannot start. (Code 10)
Click 'Check for solutions' to send data about this device to Microsoft and to see if there is a solution available." When I click for the computer to try and find a solution it doesn't and goes back to the same screen.

ANYone know what's going on and how to help me?

__________________
alawrence12 is offline  
Old 01-24-2010, 03:39 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 24
OS: vista



first, check in device manager if there is a bang, or missing driver...
or if u see any yellow exclamation point under CD or DVD rom drive..
if everythign is ok, tried deleting the upper and lower filter thru registry editor..
open RUN- then regedit..
then restart your computer, and check again.

__________________
misstechy is offline  
Old 01-24-2010, 03:44 AM   #3
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Banja Luka, Serb Republic
Posts: 4,608
OS: xp pro sp3, 7 Ultimate 64-bit, Server 2003, Server 2008, VMware vCenter Server

My System

Send a message via MSN to vladimirb Send a message via Yahoo to vladimirb Send a message via Skype™ to vladimirb

Hello and Welcome to TSF!!!

You can try in Device Manager to uninstall driver for CD-ROM,
restart PC, go to Device Manager again, right-click on your PC in Device manager,
and hit scan for hardware changes
It will automatically search for drivers and install them...

If this does not help, in properties of CD-ROM drive, click on update drivers button,
to update drivers...

Keep us posted...
__________________
vladimirb is offline  
Old 01-24-2010, 06:26 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 6
OS: Windows Vista



misstechy,
Under my device manager when I click on the cdrom drive it has a yellow exclamation point and it gives the code I listed when I go into it. I am not sure where the upper and lower filters are in the registry to delete them? I looked at my registry yesterday and couldn't find them. I know a little about computers, but not a lot.
__________________
alawrence12 is offline  
Old 01-24-2010, 06:29 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 6
OS: Windows Vista



Vladimirb,
If I uninstall the drive is it just gone if it isn't retrieved by that hardware setting? If it doesn't find it what do I do then?
__________________
alawrence12 is offline  
Old 01-24-2010, 06:31 PM   #6
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


Windows will detect the drive and reinstall the Drivers.

You can find an article about removing the filters below.

http://support.microsoft.com/kb/314060
__________________
makinu1der2 is offline  
Old 01-24-2010, 08:22 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 24
OS: vista



yeah, u can also try or uninstall the driver for your CD/DVD rom drive..
just right click on cd/dvd rom drive,, select uninstall the restart, if still no go,,
then check the registry,,
RUN+regedit -, then it will give u the registry editor screen ,
next step:
> HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
so once your there, if u see upper and lower filters, delete those and restart, it will be automatically installed back once u restart your system
__________________
misstechy is offline  
Old 01-24-2010, 08:25 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 24
OS: vista



and try installing the firmware for you CD/DVD rom..
you can check that in the support site of your system..
__________________
misstechy is offline  
Old 01-25-2010, 12:28 PM   #9
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 53,599
OS: win 7 pro/ultimate/xp vm



Hi this may help http://support.microsoft.com/kb/314060
__________________









Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 01-25-2010, 03:51 PM   #10
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 6
OS: Windows Vista



Missytech,
Thank you so much for all of your help, and thank you to everyone else. My drive is fixed now after deleting the upper and lower filters. You people ROCK :) Thank you, thank you, thank you :)

AShley
__________________
alawrence12 is offline  
Old 01-25-2010, 04:18 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 24
OS: vista



your welcome, and im glad it works now :)
__________________
misstechy is offline  
Old 01-25-2010, 10:52 PM   #12
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Banja Luka, Serb Republic
Posts: 4,608
OS: xp pro sp3, 7 Ultimate 64-bit, Server 2003, Server 2008, VMware vCenter Server

My System

Send a message via MSN to vladimirb Send a message via Yahoo to vladimirb Send a message via Skype™ to vladimirb

I am also glad you have solved things right mate!
I will mark this thread as solved!

If you ever need help again, you know where you can find us!

Take care!

Vladimir

__________________
vladimirb is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 07:15 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts