Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Driver Support

[SOLVED] catalyst control centre

This is a discussion on [SOLVED] catalyst control centre within the Driver Support forums, part of the Tech Support Forum category. I get this message every time the computor starts. [The Catalyst Control Centre is not supported by the driver version


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-18-2008, 09:52 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 3
OS: windows xp home



I get this message every time the computor starts.
[The Catalyst Control Centre is not supported by the driver version of your
enabled graphics adapter.Please upgrade your ATI Graphics driver or enable your ATI Adapter using The Displays Manager]. I tried the latest driver for my video card Radeon 9600 no good and I can not find where to enable ATI
Adapter in Displays Manager.Any help would be much appreciated.Thanks.
lamptable:

__________________
lamptable is offline  
Old 02-19-2008, 10:22 AM   #2
TSF Enthusiast
 
bhahar84's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Malaysia
Posts: 1,382
OS: Windows XP SP2, Vista Ultimate

My System


Hi lamptable!!

Welcome to TSF

Are you installed all the full driver for your graphic card, which include the Catalyst Control Center on it?

__________________
<<Please post a forum on the issue instead of pm me, since I am not really active here for quite some time>>.:CPU-Z::Power Supply::Recuva::Unlocker::SensorsView::PSU Calculator::Everest:.
bhahar84 is offline  
Old 02-20-2008, 12:28 AM   #3
Moderator Hardware Team
 
koala's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Posts: 21,133
OS: Win7-64

My System


The Catalyst Control Center needs the Microsoft .NET Framework to be installed, otherwise it won't work.

The Displays Manager is similar to Control Panel > Display, but can only be viewed from the Catalyst Control Center.
__________________

watch?v=qA5faeCGg-w
koala is offline  
Old 02-24-2008, 12:36 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 3
OS: windows xp home



Quote:
Originally Posted by bhahar84 View Post
Hi lamptable!!

Welcome to TSF

Are you installed all the full driver for your graphic card, which include the Catalyst Control Center on it?
__________________
lamptable is offline  
Old 02-24-2008, 12:41 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 3
OS: windows xp home



Thanks to everyone for your help,my problem seemed to be that I did not uninstall the old graphics driver when I did this and downloaded and installed new driver error message does not appear hopefully this is the end of my graphics problem,thanks again.
lamptable
__________________
lamptable is offline  
Old 10-02-2008, 03:13 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 5
OS: XP32,XP64,Vista64



I am running windows server 2008 64 bit. I had 8.8 i guess. installed 8.9 to fix my 60 fps max problems on CS source. 8.9 driver fixed the problem (probably was locking vsync). But the CCC kept crashing. One would think when you installed the package the new drivers for the display adapater would be updated. Trying to revert back to older packages like 8.8, 8.7 produced the same errors on CCC.

FIX: Install the 8.9 cat set, then go to device manager, uninstall the display adapter from there and redetect, then run CCC again from start->programs->CCC->Restart runtime

Thank you again it had been giving me hell since last night.

Credit origin on fix: http://www.win2008workstation.com/fo...&sd=a&start=10
Web search keywords:

OS: Windows server 2008 64 bit or Vista 64 bit

Error Message:

------------
The features in the ATI Catalyst Control Center Basic View do not support the currently active graphic processor.

To launch the Advanced View, click on the Advanced View button. Otherwise, click Exit to close this dialog.
------------
"the catalyst control center is not supported by the driver version of your enabled graphics adapter "
__________________
vodanh is offline  
Old 02-05-2009, 01:46 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
OS: vista



hi have same problem as lamptable but on top of that I am unable too acces most downloads on the internet. I click on most links they will not open nothing happens . I am also unable too use windows media player fire fox and can not download flashplayer.
this start a week and I have absulutely no idea how too fix please some one help me
__________________
tecatony is offline  
Old 05-20-2009, 10:57 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
OS: vista home premium



Quote:
Originally Posted by lamptable View Post
Thanks to everyone for your help,my problem seemed to be that I did not uninstall the old graphics driver when I did this and downloaded and installed new driver error message does not appear hopefully this is the end of my graphics problem,thanks again.
lamptable
I have the exact same message appear every time I turn on my laptop... please can you tell me exactly how you repaired yours??? Thanks
__________________
lareinetammy is offline  
Old 05-20-2009, 09:06 PM   #9
TSF Enthusiast
 
Riskyone101's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicago, IL.
Posts: 4,410
OS: XP Pro SP3, MCE 2005 sp3, Vista Ultimate SP2, Windows 7 Ultimate

My System


Hello and Welcome to TSF,

vodanh
tecatony
lareinetammy

You 3 people need to start your own thread for help please.

__________________
Riskyone101 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 02:15 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts