Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Driver Support

[SOLVED] Atapi Driver ERROR 39! Urgent please help

This is a discussion on [SOLVED] Atapi Driver ERROR 39! Urgent please help within the Driver Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, Started having problems with my secondary computer, I put a cd in my cd drive and it did not


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-15-2008, 11:21 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 11
OS: Vista Home Premium



Hello,
Started having problems with my secondary computer, I put a cd in my cd drive and it did not work. I checked in the control panel on device manager and clicked on dvd-cd rom drives. I double clicked on HL-DT-ST dvd-RW Gsa-H60L ATA Device and I read that "windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39). Running Windows Vista Home Premium. According to report below it says XE for processer, dont know what that is about, but it is a Pentium D.

Here is sys info.
Quote:
PC Wizard 2008 Version 1.84
------------------------------------------------------------------------------------------

Owner: Shane
User: Shane
Operating System: Windows Vista (TM) Home Premium Home Edition 6.00.6000
Report Date: Thursday 15 May 2008 at 12:12

------------------------------------------------------------------------------------------


<<< System Summary >>>

> Mainboard : Asus Lancaster8

> Chipset : Intel i945G/GZ

> Processor : Intel Pentium XE 915 @ 2800 MHz

> Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR2-SDRAM )

> Video Card : Nvidia Corp GeForce 8600 GT

> Hard Disk : Hitachi (250 GB)

> CD-Rom Drive : HL-DT-ST DVD-RW GSA-H60L ATA Device

> Monitor Type : Hewlett Packard HP w1907 - 19 inches

> Network Card : Realtek Semiconductor RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

> Operating System : Windows Vista (TM) Home Premium Home Edition 6.00.6000

> DirectX : Version 10.00

> Windows Performance Index : 4.5

------------------------------------------------------------------------------------------
***** End of report *****



Can someone help me fix my problem

__________________
Nvideaguru is offline  
Old 05-15-2008, 12:00 PM   #2
TSF Enthusiast
 
bhahar84's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Malaysia
Posts: 1,382
OS: Windows XP SP2, Vista Ultimate

My System


HI Nvideaguru!

Welcome to TSF

Did you try to delete the lower filter and the upper filter on the registry?

Delete Lower Filter/Upper Fitler




Just make sure to make a backup of your registry before proceed to delete the lower filter and upper filter. And make sure you didn't delete the wrong registry too

__________________
<<Please post a forum on the issue instead of pm me, since I am not really active here for quite some time>>.:CPU-Z::Power Supply::Recuva::Unlocker::SensorsView::PSU Calculator::Everest:.
bhahar84 is offline  
Old 05-15-2008, 12:09 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 11
OS: Vista Home Premium



Hi! Thanks for the reply! I made a backup of the registry. I navigated through the registry editor, but cant find the Upper Filters!!

Once in " 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318" the following are shown:

-(Default)
-Class
-ClassDesc
-EnumPropPages32
-IconPath
-Installer32
-LowerFilters
-NoInstallClass
-SilentInstall

Deleted LowerFilters. Is a restart required?

Edit: OMG! It worked!! Thanks so much!
__________________
Nvideaguru is offline  
Old 05-15-2008, 12:56 PM   #4
TSF Enthusiast
 
bhahar84's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Malaysia
Posts: 1,382
OS: Windows XP SP2, Vista Ultimate

My System


Hi again Nvideaguru!

Sorry for the late reply, being busy handling other thread just now

So you managed to get it working? Glad to hear that

Hope you enjoy your stay here. You can ask for any assistance anytime here
__________________
<<Please post a forum on the issue instead of pm me, since I am not really active here for quite some time>>.:CPU-Z::Power Supply::Recuva::Unlocker::SensorsView::PSU Calculator::Everest:.
bhahar84 is offline  
Old 05-17-2008, 06:20 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 1
OS: Win XP



hi, i got the same problem, althought i follow the step to delete the lower filter, but my dvd rom still not function, can you help me? my model is same with above HL-DT-ST DVD-RW GSA-H60L. is that need to reinstall the dvd driver, but i cannot find the driver!
__________________
LCM99 is offline  
Old 05-19-2008, 12:46 AM   #6
TSF Enthusiast
 
bhahar84's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Malaysia
Posts: 1,382
OS: Windows XP SP2, Vista Ultimate

My System


Hi LCM99!

Did you try to check out your manufacturer website. If you still have a same issue after that, create a new thread and I'll guide you there, this thread marked as resolved. Also, try to find the Lower Filter and Upper Filter as previous, see if you missed them accidently
__________________
<<Please post a forum on the issue instead of pm me, since I am not really active here for quite some time>>.:CPU-Z::Power Supply::Recuva::Unlocker::SensorsView::PSU Calculator::Everest:.
bhahar84 is offline  
Old 10-28-2008, 07:07 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
OS: Vista



I can't beleive that worked!!!! Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!

__________________
mess25 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 03:23 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts