Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Driver Support

help with Nvidia display settings are not available

This is a discussion on help with Nvidia display settings are not available within the Driver Support forums, part of the Tech Support Forum category.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-17-2010, 08:14 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
OS: vista home premium service pack 2



hi everyone,

i got problem with this Nvidia display settings so i check on Device Manager and do update Driver software and said the best driver software for your device is already installed so i don't know what to do then and am stuck with this problem.

it's NVIDIA GeForce 8400M GS


i run dxdiag

there information


------------------
System Information
------------------
Machine name:
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.100608-0458)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: Presario V3700 Notebook PC
BIOS: Ver 1.00PARTTBL8
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9300 @ 2.50GHz (2 CPUs), ~2.5GHz
Memory: 3070MB RAM
Page File: 1360MB used, 4985MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 7.00.6002.18107 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Sound Tab 2: No problems found.
Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (retail)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name:
Manufacturer:
Chip type:
DAC type:
Device Key: Enum\
Display Memory: n/a
Dedicated Memory: n/a
Shared Memory: n/a
Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (1Hz)
Monitor:
Driver Name:
Driver Version: ()
DDI Version: unknown
BGRA Supported: No
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: , 0 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
Device Identifier: {D7B70EE0-4340-11CF-E025-7137AFC2CB35}
Vendor ID: 0x0000
Device ID: 0x0000
SubSys ID: 0x00000000
Revision ID: 0x0000
Revision ID: 0x0000
Video Accel:
Deinterlace Caps: n/a
DDraw Status: Not Available
D3D Status: Not Available
AGP Status: Not Available


-------------------------------

ANY AND *ALL* HELP IS **MUCH** APPRECIATED!
Thanks in advance.

__________________
leekc48 is offline  
Old 09-17-2010, 08:55 PM   #2
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


What is the problem that you are having?

__________________
makinu1der2 is offline  
Old 09-17-2010, 11:31 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
OS: vista home premium service pack 2



hi, i dont know how it's happen so that happen when i turn on my laptop.

i try play the games and said that don't have graphic card so i try to sort it out but no idea what to do.

so Nvidia Geforce 8400M GS Properties
Device status - Windows cannot initialize the device driver for this hardware. (code 37)

so should i Uninstall it then download again?
__________________
leekc48 is offline  
Old 09-18-2010, 07:25 AM   #4
Hardware Tech Team
 
makinu1der2's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Florida
Posts: 14,884
OS: Win7,Win XP,PC LinuxOS

My System


Uninstall the Drivers.

Run Driver Sweeper to remove trace of drivers. (only graphics driver)

Install the graphics driver from the manufacturer website.

Presario V3700 Drivers
__________________
makinu1der2 is offline  
Old 09-19-2010, 04:54 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3
OS: vista home premium service pack 2



done uninstall and install it and still same so

there picture and tell me what i should do in order first to do to last











dxdiag

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 9/19/2010, 08:51:52
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.100608-0458)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Hewlett-Packard
System Model: Presario V3700 Notebook PC
BIOS: Ver 1.00PARTTBL8
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T9300 @ 2.50GHz (2 CPUs), ~2.5GHz
Memory: 3070MB RAM
Page File: 1338MB used, 5008MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 7.00.6002.18107 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Sound Tab 2: No problems found.
Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (retail)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name:
Manufacturer:
Chip type:
DAC type:
Device Key: Enum\
Display Memory: n/a
Dedicated Memory: n/a
Shared Memory: n/a
Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (1Hz)
Monitor:
Driver Name:
Driver Version: ()
DDI Version: unknown
BGRA Supported: No
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: , 0 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
Device Identifier: {D7B70EE0-4340-11CF-E025-7137AFC2CB35}
Vendor ID: 0x0000
Device ID: 0x0000
SubSys ID: 0x00000000
Revision ID: 0x0000
Revision ID: 0x0000
Video Accel:
Deinterlace Caps: n/a
DDraw Status: Not Available
D3D Status: Not Available
AGP Status: Not Available

----------------------------------------------------------------------


thanks
__________________
leekc48 is offline  
Old 09-19-2010, 11:08 AM   #6
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,478
OS: win 7 32x 64x rtm



d/load the l/top driver not the desktop video card driver

__________________
dai is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 10:12 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts