Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Driver Support

Drivers for Sony DVD RW AW-G170A ATA Device [RESOLVED]

This is a discussion on Drivers for Sony DVD RW AW-G170A ATA Device [RESOLVED] within the Driver Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi there. I bought a new PC with Vista about a month ago, and it came with all the drivers

Closed Thread
Thread Tools Search this Thread
Old 05-31-2007, 09:29 AM   #1
Registered Member
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
OS: Win Vista

Hi there.

I bought a new PC with Vista about a month ago, and it came with all the drivers installed. As a result I don't have any back-up CDs or anything.

My "Sony DVD RW AW-G170A ATA Device" recently stopped working. It doesn't appear in Computer and in the device manager it has a yellow exclamation mark next to it. When I send an error report, nothing happens. Apparently, the problem is:

"Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)"

I tried finding a driver for it on Sony's website but all I can find is one firmware download. I ran that and it said it couldn't find the device. I also tried Uninstalling then reinstalling the device, which doesn't work, disabling then enabling it, which doesn't work, and updating the driver software, but when I do that it says that the driver software is up to date.

Any help would be much appreciated.

joe_042293 is offline  
Old 05-31-2007, 10:43 AM   #2
TSF Enthusiast
Houndog777's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Scotland, UK
Posts: 2,683
OS: XPpro sp3

My System

here's a solution from Microsoft..
There's a Guided Help you can download on the above page.

Houndog777 is offline  
Old 06-04-2007, 02:47 PM   #3
Registered Member
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
OS: Win Vista

It worked! Thank you so much!
joe_042293 is offline  
Old 02-01-2008, 02:43 PM   #4
Registered Member
Join Date: Feb 2008
Posts: 1
OS: xp,sp2

Thank u for ur guidance Houndog777 !!!
amara is offline  
Old 09-01-2008, 12:03 AM   #5
Registered Member
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
OS: Windows Vista Ultimate

Thank you Houndog777! I have the same problem as joe_042293. Your guidance works for me 2.
billylondon is offline  
Old 09-30-2008, 03:17 AM   #6
Registered Member
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
OS: win XP (II)

My problem with the same DVD drive was, it does not even read the DVD. even it shows the light like reading, u wont find any files in the CD or DVD. what shd i do . pls give ur kind advice.
agura is offline  
Old 01-21-2009, 10:04 AM   #7
Registered Member
Join Date: Jan 2009
Location: Great Britain
Posts: 1
OS: Windows 7 Beta

Thank you! This worked perfectly for me, running on Windows 7 Beta. Both of my drives (both Sony) disappeared inexplicably after a restart, and now both are back after one single registry value deletion. Very relieved. :)
AaronXino is offline  
Old 01-21-2009, 01:28 PM   #8
TSF Enthusiast
BCCOMP's Avatar
Join Date: Jul 2007
Location: New York
Posts: 9,639
OS: Win XP SP3 / Windows 7 Beta / Open Suse

My System

Hi Houndog777 and ALL others!
I am glad to hear what Houndog777 posted works for ALL of you.
But I am going to CLOSE this thread to avoid Hijacking.
If you have an issue I would advise posting a new thread.
PS- Houndog777 if you have an issue with me closing this thread, PLEASE PM me.

BCCOMP is offline  
Closed Thread
Gear in this thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB Stopped Working
Hey there, About a week ago I was plugging in my speakers to the front jack on my computer when a Windows message (the one that comes from the clock area) saying one of my USB Ports had a power surge. I also noticed that my USB Optical Mouse's light was no longer on. Also, at this time, my...
pjleonhardt Other Hardware Support 11 02-17-2007 10:09 PM
Big virus or sypware. DONT know ?
hello I have scanned my computer with ewido, avg spyware, avg virus, zone alarm spyware and also i have posted the hijack this log here. I have hundreds of computer spyware and one virus. i quarantined them using the above softwares. i also did scan with regrun and found my system to tbe clean....
Xerxes Inactive Malware Help Topics 27 11-11-2006 01:32 PM
Hoping for help with lzx32.sys
A bit of history: a couple of months ago my son accepted a file over an IM and opened Pandora's box. I spent the best part of 2 weeks cleaning and felt I had most of it out... maybe not...the system has been squirrelly ever since. I use the PC-Cillin suite. I regularly run Spy-Sweeper, Spyware...
hespata Inactive Malware Help Topics 22 10-30-2006 09:21 PM
Windows XP various errors
I have been having multiple errors in my Windows XP SP2. I get different BSoD's and the popup error that allows you to send an error report to Microsoft. I have been told to post a HijackThis log here. So if any of you can help it would be greatly appreciated, thanks. Logfile of HijackThis...
Darkfox3393 Inactive Malware Help Topics 5 09-10-2006 10:58 PM
Drive Cleaner and other problems
Hi there, I tried to clean up my Drive Cleaner virus and others. I used SmitfraudFix and it can not find anything anymore. I used Registry Mechanic, AdAware, HouseCall, SpyBot S&D, and then HiJackThis. Right now when I boot up my desktop is blue and I can not change it to anything else. My...
Dno_ca Inactive Malware Help Topics 48 08-05-2006 01:15 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Post a Question

Gear in this thread

» Site Navigation
 > FAQ

All times are GMT -7. The time now is 09:59 PM.

Copyright 2001 - 2015, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts