Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

seagate free agent go not being detected

This is a discussion on seagate free agent go not being detected within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. hello guys, now , i bought a freeagent go external hard disk. problem is, it does not detect on my


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-29-2009, 01:09 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: nairobi,KE
Posts: 4
OS: xp



hello guys, now , i bought a freeagent go external hard disk. problem is, it does not detect on my PC( asrock whoofdale motherboard, 3.0 ghz,1 gb ram,160gb,windows SP2). but i have plugged it into different computers and it works just fine, so i am wondering what is causing mp OC to behave this way.

__________________
emmanuel86 is offline  
Old 06-29-2009, 01:24 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Denver, CO
Posts: 382
OS: Win 8.1 64-bit Ultimate

My System

Send a message via Skype™ to thedarkwolf25

Did it come with any drivers that might need to be installed? Make sure that your usb ports are enabled in the BIOS (this is accessed by hitting the delete key during startup).

Here's Seagate's troubleshooter: http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=208531&NewLang=en&Hilite=

__________________
thedarkwolf25 is offline  
Old 06-29-2009, 01:51 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: nairobi,KE
Posts: 4
OS: xp



i have followed the link you've given for seagate. one good hint from what i've read is the issue of a usb data cable with two ends on one side for supporting power requirements. i think that is the problem cause the drive keeps on clicking,so i'll have to buy a cable and try it out. alternatively, do you know how to adjust power settings of a PC.or how do you think i can cure this power problem without buying a cable
__________________
emmanuel86 is offline  
Old 06-29-2009, 03:01 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: nairobi,KE
Posts: 4
OS: xp


Pin

apparently,my freeagent go won't detect because it does not receive enough power from PC. so how do i adjust power for my PC to suit it
__________________
emmanuel86 is offline  
Old 06-29-2009, 04:08 AM   #5
TSF Enthusiast
 
raptor_pa's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Central PA
Posts: 10,197
OS: XP



I don't know of any way to adjust the power to the USB ports, does your cable have the dual USB connectors on it where the second is only for additional power from a second USB port? Also make sure you are using the stock cable not a longer one, longer cables can result in line loss.
__________________
raptor_pa is offline  
Old 08-22-2010, 02:36 AM   #6
Registered Member
 
spiderman7895's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: H. No- 37, Bishnoi Colony, Opposite HAU Gate No-4, Hisar-125001, Haryana, India.
Posts: 2
OS: Win98/XP


Send a message via ICQ to spiderman7895 Send a message via AIM to spiderman7895 Send a message via MSN to spiderman7895 Send a message via Yahoo to spiderman7895 Send a message via Skype™ to spiderman7895

Hi Members,

I have a Assembled Computer with Processor Intel Dual Core (R) @ 270 GHz, 3 GB of RAM equipped with Microsoft Windows XP Professional Edition version 2005 service Pack 3 with Wi-Fi Netgear 108 Mbps Lan Card and Internal Pixelview TV Tuner Card.

I have just bought this external harddisk today from market. But My system cannot read the information on the my 500 GB Seagate Freeagent go external hard drive using the supplied USB cable. The external drive does not come up at all. Is a required driver missing out on my system? When I connect my 500 Gb Seagate Freegent go External Hard drive, it always ask for drivers and show message at last “The hardware was not installed because the wizard cannot find the necessary software.” I think that my Windows have some missing driver for this products. I have successfully running Freecom External 160 Gb Harddrive and Enter 2.5” HDD External Case without Drivers on my computer. Do I need to get a Y USB cable which have two USB cable (one additional USB cable for power consumption for this drive)? Does this drive run successful after plugging this with Y USB cable? I am running Window Xp Sp3. Does Window Xp Sp3 required external drivers for detecting 500 GB Seagate Freeagent go External Drive?
Please help

Sukhdev Taneja

__________________
spiderman7895 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 10:11 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts