Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

external HD partition suddenly "not accessible", Data Error (Cyclic Redundancy Check)

This is a discussion on external HD partition suddenly "not accessible", Data Error (Cyclic Redundancy Check) within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have tried following the instructions in the Sticky on hard drive not accessible but can't get past the Please


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-03-2011, 12:37 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 7
OS: Vista



I have tried following the instructions in the Sticky on hard drive not accessible but can't get past the Please Wait screen in Test Disk after I hit the enter key (on No Log).

I am running Windows 7 - 64 bit.
I have an external WD 1 TB hard drive connected with USB that is partitioned into drive G and drive H.

H is where my important data is and it is suddently "not accessible" and it wants me to format it to use it. I click NO to that then the box pops up DATA ERROR (CYCLIC REDUNDANCY CHECK).

G still works fine so I know it is not the actual hard drive or cable causing the problem.

Both were formatted NTFS and given a name of WD 1 TB first (G) and WD 1 TB second (H). G still has it's given name and is still NTFS. H is now just LOCAL disk that is listed as RAW.

I have tried restarting the computer but that does not change anything.

I have tried a cold boot and that brought the drive back so I started a backup and went to bed. Got up in the morning and the backup had stalled out, early on, as drive H went back to being a LOCAL drive that is RAW.

I downloaded both versions of Test Disk and tried to run them as administrator.

I tried the 32 bit first as I assumed I had WoW64 from what I had read. When that didn't work, (stalled out with please wait after choosing No Log and hitting the enter key) I downloaded and ran the 64 bit version but the same thing happens... I choose No Log, hit the enter key, then am greeted with Please Wait... but nothing ever populates after that and I've waited up to a half an hour.

What do I do next?

thank you in advance for your assistance,
Cindy

__________________
Cindy62707 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2011, 01:47 PM   #2
Moderator
- Microsoft Support
 
Join Date: Jan 2011
Location: United States
Posts: 4,840
OS: Win7, Win8, XP, Ubuntu



I would suggest trying another program like GetDataBack to see if it is able to get through to the file system and locate the data. They have a trial version that will show you if it can find anything or not.

I know this doesn't help your situation but in the future if you have files that are important they should be backed up in at least two locations. Drives fail all the time and there's no telling when a failure will occur.
__________________

TSF does not support assistance through email or private messages, please keep all questions in the open forum.
JMPC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] help!!!! guy gone crazy with bluscreans!!!:@:@
i have an intel dh55hc motherboard in my pc i built my pc during summertime and at that time i got the patriot ram ... the whole stock had problems .. (they work with onestick bt the pc wont boot with 2 sticks) so i had a stick of 2gigs of that ram .. then i upgraded it with a kingston ram ..and...
avok95 Motherboards, Bios & CPU 21 11-17-2013 06:14 AM
[SOLVED] Installed Win 7 - Case become loud
Hi all. I know that im profoundly deaf but im really not happy with my PC as i installed Win 7 and the noise started to raise since extracting windows installion and thought it will be gone as when Win7 loads but since win7 start. the case begin to get loud and loud. I can feel the heavy...
CrazyComputerMan Windows 7 Support, Windows Vista Support 9 02-24-2011 01:52 PM
External HDD, Data Error (Cyclic Redundancy Check).
I have a SAMSUNG-HM400LI 400GB portable hard drive. Unfortunately i was transfering a large portion of data of data from it to another portable hard drive i have it froze, so i unplugged it, silly i no. Now when ever i plug it in it tells me "Disk must be formatted before being used", i have 400gb...
topfloordj Hard Drive Support 1 02-22-2011 06:36 AM
Iomega 1TB Hard Drive Says - Data error (cyclic redundancy check).
Hi, I was wondering if someone can help me. I have an Iomega 1TB external hard drive that I have filled up with 930GB worth of data. It has worked fine for the 6 months I've had it - then the other day I clumsily knocked it off the table with my elbow. Crucially, the hard drive didn't hit the...
harddrivefail Removable Media Drives 3 02-16-2011 05:28 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 12:16 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts