Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

disk partition expansion after cloning windows xp pro

This is a discussion on disk partition expansion after cloning windows xp pro within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have cloned my 80GB drive to a barracuda 750 with 622GB remaining as 'unallocated' space !!! (seagate discwizard using


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-16-2008, 03:51 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
OS: xp pro



I have cloned my 80GB drive to a barracuda 750 with 622GB remaining as 'unallocated' space!!! (seagate discwizard using all combinations of settings (trust me); xxclone pro 30 day trial currently cloning/backing up original drive) and then will try ?

1. Is this so difficult?

2. Do the commercial products, e.g., ghost, partitionmagic, work in this situation.

3. Thank you- I'm seat of the pantsing it in Portland Oregon 'cause no one else is here to do it (non-profit) ; )

__________________
lucien.noir is offline  
Old 04-16-2008, 06:45 PM   #2
TSF Team, Emeritus
 
Terrister's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: West Georgia, USA
Posts: 7,132
OS: Windows 7 & 8, Mac OS-x



The below program will let you resize your drive.

http://partitionlogic.org.uk/

And it is free.

Yes, most of the paid programs will let you set drive sizes.

__________________
Terrister is offline  
Old 04-16-2008, 08:30 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
OS: xp pro



I ended up using xxclone... did a great job and there is no need to extend the partition after it clones/backs-up the drive... I am now dealing with this problem:

on boot I get this:

ide bus master is enabled
press F1 to continue, F2 to enter setup

dell dimension 2400... I think it is just dredging around enough through the bios setup menu until I find the right switch- I think I have finally got it:

One may either press F2 for setup or F12 for boot menu;
then option 7 takes one to the ide diognostic utility (paraphrase?)
.... think it is just disabling both master and slave ide buses.... yep... this old stuff

belongs to a friend and have put over 20 hours... just slow and my mistakes... school time ; )
__________________
lucien.noir is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 11:11 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts