Go Back   Tech Support Forum > Automotive Center > Automotive Support

[SOLVED] 1990 ford escort 1.9 tbi

This is a discussion on [SOLVED] 1990 ford escort 1.9 tbi within the Automotive Support forums, part of the Tech Support Forum category. hello im having a problem with the ignition system i am getting no spark from my ignition coil changed the


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-15-2012, 05:42 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
OS: windows 7



hello im having a problem with the ignition system i am getting no spark from my ignition coil changed the coil still no spark does anyone know what this problem might be and if so how to fix it thanks to whoever posts a fix to this problem

__________________
richard637551 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 11:07 PM   #2
Moderator Automotive Center
 
octaneman's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 2,722
OS: WINXP



Hi richard637551



There is the TFI ignition module that is bolted on the side of the distributor, use a 1/4 inch drive thin walled 7/32 for the bolts (regular 1/4 inch sockets won't work). On 90's fords it gave out quite often. With engine running check for PIP signal with DVOM. The 90's fords all had the same problem regarding ignition module failure.

__________________



" What were dealing with is the battle between the future and the past, between the powers that were and the powers that have yet to be. " --- John Perry Barlow
octaneman is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 08:50 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
OS: windows 7



thanks for the reply to my post i replaced the ignition module and now the car starts thanks again for the reply to my post.
__________________
richard637551 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:58 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts