Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios & CPU

Onboard LAN magicly and mysteriusly dissapeard

This is a discussion on Onboard LAN magicly and mysteriusly dissapeard within the Motherboards, Bios & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. I have used a wireless network card for some while now.. now that me and my friends are twrowing a


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-29-2005, 05:17 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
OS: XP



I have used a wireless network card for some while now..

now that me and my friends are twrowing a lan party i suddenly realized that my onboard Lan does not exist, when i check the device manager in windows, i can only see my wireless card.

so i think that maybe its disabled in BIOS.. i check the bios and *POFF*

It isnt there either!

dont get me wrong the RJ45 jack physicly exist!
so i think: maybe my bios is old so i flash my bios and restart..

it resets my cmos and when windows starts it detects my onboard lan card...

i get happy andr estart my computer to optimize my bios (disable RAID and my onborad sound card) but i still cant se my lan card setting in BIOS..

restart... then **POFF** its gone again!
damn.. plz help me!

specs:
Epox ep-8k5a3+ mobo
AMD Athlon 2000+
512 mg DRAM

__________________
hanifb is offline  
Old 07-29-2005, 05:32 AM   #2
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 5,917
OS: XP


greetings and welcome to tsf

by any chance, are you using 2.4 gig telephone[s] in the house.?

post back

__________________
whodat is offline  
Old 07-29-2005, 05:43 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
OS: XP



Quote:
Originally Posted by whodatknocking
greetings and welcome to tsf

by any chance, are you using 2.4 gig telephone[s] in the house.?

post back

my wireless network card works fine.. my onboard RJ45 lan card has dissapeard
__________________
hanifb is offline  
Old 07-29-2005, 06:05 AM   #4
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 5,917
OS: XP


please do a serious spy/virus scan with at least 2 programs listed below.
good luck
__________________
whodat is offline  
Old 07-29-2005, 06:15 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
OS: XP



Quote:
Originally Posted by whodatknocking
please do a serious spy/virus scan with at least 2 programs listed below.
good luck

did my.. and computer is newly formatted
__________________
hanifb is offline  
Old 07-29-2005, 12:57 PM   #6
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 5,917
OS: XP


is this the bios you flashed to?
__________________
whodat is offline  
Old 07-30-2005, 07:56 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 4
OS: XP



yepp, when i discovered taht the VIA LAN option didnt show anymore i flashed the Bios... then when i restarted windows detected my LAN card... then when i changed the full screen logo show in bios and saved my settings... the Lan card dissapeard....again...
__________________
hanifb is offline  
Old 07-30-2005, 10:19 AM   #8
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 5,917
OS: XP


thats a beta version bios update...did you say you tried an earlier one?

__________________
whodat is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 12:35 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts